Dak

PVC dakbedekking: Kosten & Mogelijkheden

PVC Dakbedekking: Kosten & Mogelijkheden PVC Dakbedekking: Kosten & Mogelijkheden

Wil je meer weten over de PVC dakbedekking? Dan ben je hier aan het juiste adres, we leggen je namelijk meer uit over de mogelijkheden, de voordelen en de kosten. Steeds meer mensen maken de keuze voor PVC dakbedekking, het is dan ook erg populair en dat komt omdat het zoveel voordelen te bieden heeft. Maar voordat je nieuwe dakbedekking kiest, moet je wel weten wat er allemaal mogelijk is en wat je mag verwachten. Je kiest het namelijk niet dagelijks, dus tijd om je erin te verdiepen en na te gaan of dat PVC dakbedekking wat voor jouw daken is. 

Waarom kiezen voor PVC dakbedekking?

Je zou voor de PVC dakbedekking kunnen kiezen omdat je weet dat het zoveel voordelen heeft. Allereerst is het een erg duurzame keuze. Dit komt omdat het recyclebaar is, maar ook wortelbestendig en milieuvriendelijk. De levensduur is ook lang, je kunt daarbij denken aan gemiddeld 40 jaar. Je bent je steeds meer bewust van het milieu en daar wil je ook in investeren bij je woning. Dit is dan een goede keuze en je krijgt er ook geen spijt van als je dan voor de PVC dakbedekking gaat. Het kan ook zijn dat je graag zo min mogelijk onderhoud aan je woning wil en liever nu een keer goed gaat investeren dan iedere vijf jaar. Deze dakbedekking is dan ook een goede optie want kent een lange levensduur. 

Kosten PVC dakbedekking

Voor een dak van 50 vierkante meter zijn de kosten voor het plaatsen van nieuwe PVC dakbedekking gemiddeld €2500. De kosten voor het vervangen van PVC dakbedekking bedragen gemiddeld €4500.

Vul je postcode in en ontvang een gratis offerte voor een PVC dakbedekking.
Hoe verzamelen we deze data?
?
Gemiddelde prijzen in België:
GEMIDDELD
LAAG
HOOG
LAAG HOOG
Type van DienstKosten per m2 (euro)
Plaatsen van nieuwe PVC dakbedekking€ 50
Vervangen van PVC dakbedekking€ 80-100
 • Het plaatsen van nieuwe PVC dakbedekking kost je 50 euro per m2. Dit is dan inclusief de arbeidsuren en BTW. 
 • Als je PVC dakbedekking wil vervangen dan moet je rekenen op een bedrag van rond de 80-100 euro per m2. 

Vooraf kan een bedrijf je informeren over de kosten en dan kan er nog gekeken worden of dat je extraatjes wil, zoals zonnepanelen of ook direct het vervangen van de dakgoten. Het zijn allemaal factoren die ook van invloed zijn op de totaalprijs. Het is daarom ook zo dat er geen standaard prijs gezegd kan worden, maar het hangt echt af van persoonlijke factoren en keuzes die worden gemaakt. Ga na wat er bij jouw daken nodig is en laat je desnoods adviseren en inspireren. 

Toelichting kosten PVC dakbedekking

Er is geen standaard prijs wat iemand voor PVC dakbedekking moet betalen, dit hangt namelijk af van een aantal factoren. Er moet namelijk gekeken worden naar het oppervlakte en ook naar de arbeidsuren. Toch is het mogelijk om aan de hand van een paar voorbeelden wat meer te vertellen over de kosten van PVC dakbedekking. Je hebt hierdoor een beter beeld van wat je kunt verwachten en dan kun je uitrekenen wat het jou ongeveer kost als je er zelf voor kiest. 

 • Stel je hebt een kleine schuur die van nieuwe dakbedekking voorzien moet worden. Als je dan uit zou gaan van 15 m2 dan zal dat rond de 1400 euro kosten. Dit kan wat lager of hoger zijn, afhankelijk van wie je het werk uit laat voeren. 
 • Als je de dakbedekking van je eigen woning moet laten vervangen, dan moet je denken aan een gemiddelde prijs van tussen de 4000 en de 5000 euro. Een oppervlakte van 50m2 is dan gemiddeld en aan de hand daarvan is deze prijs ook berekend. 
 • Witte PVC dakbedekking kost je ongeveer 95 per m2, dit is wel wat meer dan een andere reguliere kleur, maar het zorgt wel voor veel meer voordelen. Zo is je woning niet zo warm (ideaal in de zomer) en de levensduur is veel langer. 
SituatieOppervlakte (m2)Kosten (euro)
Nieuwe dakbedekking voor kleine schuur15Rond de 1400
Dakbedekking vervangen voor eigen woning50Tussen de 4000 en 5000
Witte PVC dakbedekkingN.v.t.95 per m2

Vind dé beste vakman voor je project en ontvang gratis offertes.

Tips om PVC dakbedekking te kiezen

Aan de hand van nog een paar tips die je kunnen helpen om je keuze te maken, kun jij verantwoord PVC dakbedekking kiezen. Je weet dan wat je mag verwachten en dan zie je ook alle voordelen in:

 • Meestal wordt PVC dakbedekking toegepast op platte daken, maar toch kan het ook ingezet worden op daken met een lichte helling. 
 • Er kan gekozen worden voor witte of een reguliere kleur. Het voordeel van wit is dat het een deel van het zonlicht reflecteert en dan wordt het dak minder warm. Het gevolg is dat je woning dan ook minder warm wordt (wat in de zomer erg aangenaam kan zijn). 
 • Door de witte PVC dakbedekking te kiezen, gaat de dakbedekking ook langer mee, want daken worden minder warm en dan gaat het ook niet zo snel stuk. Er wordt hierdoor ook nog eens bespaard op de energiekosten en dat is wat veel mensen ook wel als erg prettig ervaren.
 • Er kan nog gekozen worden voor extra opties als je PVC dakbedekking laat plaatsen. Als er in je regio veel sprake is van mos en algen (wat je bij je vorige dakbedekking misschien hebt gemerkt), dan is het goed om hier tegen te laten coaten. Je moet dan denken aan ongeveer 20/25 euro extra per m2. 
 • Wil je erg duurzaam zijn en ook nog zonnepanelen laten plaatsen? Dan moet je denken aan een extra bedrag van rond de 500/600 euro per paneel. 
 • Soms moet je naast het vervangen van de PVC dakbedekking ook nog de dakgoten vervangen. Als dat nodig is dan moet je nog rekening houden met extra kosten van tussen de 20 en 60 euro per meter. 
SituatieKosten (euro)
Extra coating tegen mos en algen20/25 per m²
Zonnepanelen plaatsenRond de 500/600 per paneel
Dakgoten vervangenTussen de 20 en 60 per meter

Bespaartip: Vraag offertes aan bij meerdere vakmannen

Het aanvragen van offertes bij meerdere vakmannen kan je aanzienlijk helpen besparen op de kosten voor PVC dakbedekking. Door prijzen en diensten van verschillende aanbieders te vergelijken, krijg je niet alleen een beter inzicht in de marktprijzen, maar kun je ook onderhandelen voor een betere deal.

Vaak zijn vakmannen bereid om hun prijzen te verlagen als ze weten dat je meerdere offertes overweegt. Dit concurrentie-element werkt in jouw voordeel en kan leiden tot aanzienlijke besparingen.

Vergeet niet om ook de kwaliteit van het materiaal en de garanties die worden aangeboden mee te nemen in je vergelijking. Zo krijg je de beste prijs-kwaliteitverhouding voor jouw dakproject.

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

 • Ontvang gratis offertes
 • Van 4 vakmannen uit je eigen regio
 • Door te vergelijken bespaar je tot 35%

Veelgestelde vragen over PVC dakbedekking

Wat is de levensduur van PVC dakbedekking?

PVC dakbedekking heeft een lange levensduur, meestal tussen de 25 en 40 jaar, afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal en de installatie. Regelmatig onderhoud kan de levensduur verder verlengen.

Is PVC dakbedekking milieuvriendelijk?

Ja, PVC dakbedekking is milieuvriendelijk. Het is recyclebaar en heeft een lange levensduur, wat bijdraagt aan minder afval. Bovendien is het bestand tegen wortelgroei en andere invloeden van buitenaf, wat het onderhoud vermindert en duurzaamheid bevordert.

Kan PVC dakbedekking op elk type dak worden toegepast?

Hoewel PVC dakbedekking meestal wordt toegepast op platte daken, kan het ook op licht hellende daken worden geïnstalleerd. Het is flexibel en kan zich aanpassen aan verschillende dakvormen, waardoor het een veelzijdige keuze is voor verschillende soorten gebouwen.

Vind dé beste vakman voor je project en ontvang gratis offertes.

Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.