Algemeen

Spullen transporteren van A naar B kan op deze manieren gemakkelijker

blank

Woon jij in een flat en ga je binnenkort verhuizen? Dan moet je goed nadenken over hoe je deze verhuizing organiseert, het is een stuk moeilijker om een verhuizing van een flat in goede banen te leiden dan een verhuizing van een huis. Als een flat dan ook geen lift heeft, kan het een hele zware verhuizing worden. Het is in die gevallen belangrijk om eventuele oplossingen of andere mogelijkheden te bekijken. Op een zware verhuizing zit namelijk niemand te wachten. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een ladderlift te huren. Een ladderlift huren is niet moeilijk. Deze kun je gemakkelijk huren via een verhuurbedrijf. Verder is het zaak om de spullen van A naar B te brengen, dit kun je gemakkelijk doen met behulp van een verhuisbus of aanhangwagen. 

Een ladderlift huren

Als je moet verhuizen vanuit een flat zonder lift is het van essentieel belang dat je een ladderlift huurt. Het maakt het naar beneden brengen van de meubelstukken een heel stuk gemakkelijker en veiliger. Een ladderlift kun je eenvoudig huren bij een verhuurbedrijf. Een ladderlift is simpelweg een liftbak doe kan worden aangestuurd vanaf een centrale bediening. Het liftbakje kan naar boven en beneden bewogen worden door middel van een grote en dikke ladder rails. Ladderliften kunnen tot wel 60 meter hoog worden ingezet. 

Het is niet mogelijk een ladderlift zelf te bedienen, omdat dit een specialistisch apparaat is en de veiligheid gewaarborgd dient te worden. Wanneer je een ladderlift inhuurt zal hier dus iemand meekomen om de lift te besturen. Het huren van een ladderlift is dan niet per se  goedkoop. Voordat je begint met verhuizen is het belangrijk dat je de spullen, zoals een bank, deels uit elkaar haalt. Het opslag van de ladderlift is niet zo groot dat je er een heel bankstel in kunt zetten. Deze ladderliften zijn er wel maar deze zijn dan ook een stuk kostbaarder. 

Een aanhanger huren

Bij een verhuizing is het ook belangrijk dat je een aanhangwagen huurt. Een aanhangwagen huren is heel eenvoudig en hoeft ook niet duur te zijn. Deze kun je eenvoudig huren en direct ophalen met je eigen auto. Houdt er rekening mee dat je een trekhaak op je auto moet hebben zitten en je tot maximaal 750 kilo mag vervoeren met een B rijbewijs.

Ook kun je met een rijbewijs B een busje huren tot 3500 kg of 8 personen. Voor grotere bussen zul je een rijbewijs C of D nodig hebben. 

Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.