Algemeen

Studiebureau Jonckheere onthult symbolisch kunstwerk ‘Het Open Boek’ in Hasselt

blank

Studiebureau Jonckheere, een vooraanstaande naam in de wereld van infrastructuurwerken, heeft zijn nieuwste kantoor in Hasselt op een bijzondere manier ingewijd. In samenwerking met de getalenteerde street artist Billie Broekmans werd een symbolische muurschildering gecreëerd die de verbinding tussen verleden en toekomst benadrukt, en tevens de waarden van het studiebureau illustreert.

De muurschildering, genaamd ‘Het Open Boek’, belichaamt de missie van Studiebureau Jonckheere om duurzame publieke ruimtes te ontwikkelen en een actieve rol te spelen in het vormgeven van klimaatbestendige steden. Het kunstwerk, dat een open boek toont gehouden door twee handen, symboliseert de transparante aanpak van het bureau en zijn betrokkenheid bij de buurt. Op de pagina’s van het boek verschijnt een kleurrijk park, wat verwijst naar het nieuwe Rongesepark en de groene visie van het studiebureau.

De onthulling van ‘Het Open Boek’ vond plaats tijdens een officiële ceremonie, bijgewoond door de Hasseltse burgemeester Steven Vandeput. De burgemeester prees het kunstwerk als een waardevolle toevoeging aan de bloeiende street art-scene van de stad, met een diepgaande betekenis die de levendigheid van de buurt versterkt.

Naast het esthetische aspect benadrukt zaakvoerder Koen Jonckheere de functionele rol van het kunstwerk. Het dient als een visuele vertegenwoordiging van de waarden en ambities van het studiebureau, terwijl het ook fungeert als een blikvanger voor potentiële nieuwe medewerkers. Met zeven openstaande vacatures en ambitieuze groeiplannen wil het bureau uitgroeien tot een team van 25 medewerkers, waardoor het zijn bijdrage aan het ruimtelijk beleid en de duurzaamheid in de provincie Limburg kan vergroten.

‘Het Open Boek’ staat symbool voor de openheid, creativiteit en toewijding van Studiebureau Jonckheere aan het creëren van leefbare en duurzame gemeenschappen, en markeert een nieuwe mijlpaal in de evolutie van het bureau als een essentiële speler in de regio.

Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.