Terrasoverkapping

Terrasoverkapping met doek / screens

Terrasoverkapping met doek © Jumbo overkapping - Terrasoverkapping met doek

Het is mogelijk om een terrasoverkapping geheel naar jouw eigen wens te laten plaatsen. Je kunt opteren voor hout, aluminium, lamellen, maar ook de terrasoverkapping met doek wordt steeds meer gekozen. Een terrasoverkapping met screens heeft nl. vele voordelen, die ik graag in dit artikel bespreek.

Offertes aanvragen bij vakmannen

Vergelijk tot drie bedrijven in je eigen regio die gespecialiseerd zijn in terrasoverkappingen. Door te vergelijken bespaar je tot 35% in slechts 2 minuten!
Vraag gratis offertes aan »

Aluminium terrasoverkapping met doek

Een terrasoverkapping van aluminium is heel goed af te werken met een doek als dak. Het dak word dan voorzien van enkele extra dwarsbalken waar het doek op rust. Dit geeft de gehele constructie extra stevigheid, maar maakt ook dat de terrasoverkapping wat minder “leeg” lijkt.

Bij deze constructie kan het doek zowel open als dicht worden getrokken door middel van een touwtje. Zo kun je zelf bepalen welke hoeveelheid licht je wilt toelaten. Maar net als bij veel andere terrasoverkappingen is het ook bij de terrasoverkapping met doek mogelijk om het doek elektrisch te bedienen. Het doek rolt dan bij het openschuiven als ware op en verdwijnt een soort bak. Dit beschermt het doek tegen weersinvloeden.

Houten terrasoverkapping met doek

Naast de aluminium overkapping is er natuurlijk ook de mogelijkheid om te kiezen voor een houten terrasoverkapping constructie.  De combinatie van hout met het stevige doek geeft de tuin een landelijke uitstraling. Zo creëer je de terrasoverkapping met doek welke bij jouw tuin past. 

Mogelijkheden van een terrasoverkapping met doek

De mogelijkheden bij een terrasoverkapping met doek zijn eindeloos. Zo heb je al heel veel keuze van verschillende kleuren bij het doek. Ook de keuze van de constructie kun je geheel naar jouw wens maken. Hout, aluminium, het zijn allemaal mogelijkheden waarbij je, in combinatie met de keuze van het doek, een eigen sfeer kunt creëren.

De doeken voor de terrasoverkapping worden gemaakt van een stevig PVC materiaal en zijn bestand tegen zonlicht, regen en wind. De bediening kunt u zowel handmatig als automatisch laten gaan, geheel passend bij uw stijl en uw budget.

Maak de sfeer

Wanneer je kiest voor een terrasoverkapping met doek kun je deze geheel afmaken naar wens. Kies tuinmeubels die passen bij de stijl van de terrasoverkapping. Zo maak de sfeer die je het liefste ziet. Met een terrasverwarming kun je het geheel warmte geven en op deze manier nog langer van de terrasoverkapping genieten. Om het geheel helemaal af te maken kun je overwegen de terrasoverkapping met doek aan te kleden met verlichting. Dit zou kunnen met bijvoorbeeld mooie led verlichting die je langs de staanders of langs de constructie aan brengt. 

Een terrasoverkapping met doek laten plaatsen of zelf doen

Wanneer je de tuin wilt uitbreiden met een terrasoverkapping met doek, heb je de keuze om dit te laten doen of om dit zelf te doen. De terrasoverkappingen zijn verkrijgbaar als complete bouwpakket met een duidelijke omschrijving. Wel heb je enige kennis van bouwen nodig, wil je het geheel tot een goed einde weten te brengen.

Wanneer je twijfelt of dit voor jou is weggelegd, kun je wellicht beter overwegen om hem toch te laten plaatsen. Waarschijnlijk zal dat op het moment van plaatsen niet de goedkoopste oplossing zijn, maar op de langere duur levert het zeker een winst op. De vakman plaatst een duurzame terrasoverkapping en weet precies wat hij doet. Bovendien krijg je garantie, waar je op terug kan vallen mocht er iets toch niet naar wens zijn gegaan.

Terrasoverkapping met screens
Terrasoverkapping met screens © Brustor

Een terrasoverkapping is een investering

Of je nu kiest voor een terrasoverkapping van hout, van aluminium, met lamellen of met een doek, een terrasoverkapping is niet goedkoop. Toch kun je door de juiste keuzes te maken een terrasoverkapping geheel aanpassen aan jouw budget.  De keuze van het materiaal is van groot belang op de kostprijs, maar ook de afwerking van het dak speelt hierbij een duidelijke rol.

Een doek is goedkoper dan lamellen en zal dus de prijs drukken. Voor welke extra opties je verder nog gaat, zal de prijs uiteindelijk bepalen. Wanneer je hebt besloten welke overkapping met doek er bij jou past en wat het budget is, dan doe je er goed aan om eerst bij verschillende bedrijven offertes op te vragen. Doe dit niet alleen van de standaard terrasoverkapping met doek maar ook van de extra, gewenste opties.

Stel zo jouw perfecte terrasoverkapping samen waar je nog vaak plezier van zult hebben en wat een aanwinst voor je huis en tuin zal zijn!

Benieuwd naar een richtprijs? Vul dan onderstaand formulier in. Door verschillende bedrijven in je eigen regio te vergelijken bespaar je tot 35% in slechts 2 minuten!

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

  • Ontvang gratis offertes
  • Van 4 vakmannen uit je eigen regio
  • Door te vergelijken bespaar je tot 35%
Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.