Algemeen

Tijdelijke netverzwaring: zo krijgt u met een kleine aansluiting toch genoeg stroom 

© Reco © Reco

Op de bouwplaats wilt u genoeg stroom om machines en gereedschappen gelijktijdig te kunnen gebruiken. Maar of er genoeg stroom beschikbaar is verschilt per locatie. En door de toenemende krapte op het net is het vaak onmogelijk om een aansluiting voor grootverbruik te krijgen. Met batterijcontainers kunt u zelf tijdelijk uw aansluiting verzwaren.  

© Reco
© Reco

Batterijcontainers: grote energieopslag geschikt voor tijdelijke netverzwaring 

Een batterijcontainer is een 10 voet container met batterijen die u kunt opladen een combinatie van een kleine netaansluiting, zonnepanelen of een noodaggregaat. Dankzij de grote aansluitingen op de batterijcontainers kunt u de batterijen snel opladen en ontladen. Dat is een belangrijke voorwaarde voor als u batterijcontainers voor tijdelijke netverzwaring wilt gebruiken.  

Tijdelijke netverzwaring: groter piekvermogen en stabilisatie van de stroomvoorziening 

Met de juiste batterijcontainer als netverzwaring krijgt u eenvoudig een grote voorraad stroom op uw locatie. Wanneer er dan een piek plaatsvindt, wordt niet alleen de netaansluiting maar ook de batterij belast om aan de stroombehoefte te voldoen. Daardoor heeft u geen aansluiting voor grootverbruik nodig waardoor u zich de lange wachtlijsten bespaard. De energievoorziening blijft continu stabieler en de kans op stroomuitval wordt aanzienlijk kleiner. Heeft de batterij te weinig stroom doordat er bijvoorbeeld meerdere pieken vlak achter elkaar plaatsvinden? Dan kunt u een noodaggregaat koppelen om automatisch de energievoorziening te voeden.  

Welke batterijcontainer is het beste voor tijdelijke netverzwaring?  

Er zijn intussen veel verschillende batterijcontainers te huur. Daarom is het belangrijk om goed te kijken welke u het beste kunt huren voor tijdelijke netverzwaring. Zoek bijvoorbeeld naar een batterijcontainer met voldoende vermogen om al uw benodigde apparatuur gelijktijdig te kunnen voorzien van stroom, en zorg ervoor dat de batterijcontainer voldoende stroom kan opslaan om langere tijd stroom te leveren zonder op te laden. De batterijcontainers van RECO zijn zeer geschikt voor tijdelijke netverzwaring. Als u hier meer over wilt weten, kunt u altijd één van de bouwplaats-specialisten van RECO bellen op 071 341 91 20.  

Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.