Algemeen

Tips om te zorgen dat ik geen spullen meer kwijtraak

Tips om te zorgen dat ik geen spullen meer kwijtraak Tips om te zorgen dat ik geen spullen meer kwijtraak

Verlies jij ook iedere dag een half uur van je tijd omdat je altijd naar je verloren spullen aan het zoeken bent? Of raak je helemaal geïrriteerd als je je weer niet kan herinneren waar je al je spullen hebt gedaan?  Zorg dan dat je je spullen niet meer zo makkelijk kwijtraakt met een van onderstaande tips. Spullen kwijtraken kan namelijk makkelijk als je er met je gedachten niet helemaal bij bent.  

Welke spullen raak je regelmatig kwijt?

Er zijn bepaalde spullen die vaak door iedereen worden kwijtgeraakt. Een van de meest bekende voorwerpen die worden verloren zijn sleutels. Als je je sleutels kwijtraakt kun je bijvoorbeeld naar slotenprobleemkwijt.be gaan om je slot te laten vervangen. Om dit te voorkomen moet je zorgen dat je je sleutels niet meer kwijtraakt. 

Het is handig om een lijstje te maken van alle spullen die je kwijtraakt en ook te noteren waar je deze spullen vaak terugvindt. Vaak verlies je spullen op dezelfde plek. Als je dan iets kwijtraakt kan je op je lijstje kijken en gaan zoeken op de meest voorkomende vindplekken. Dit zorgt er alweer voor dat je niet zo gefrustreerd raakt.

Vaste plekken 

Een handige tip die ervoor zorgt dat je geen spullen meer kwijtraakt is ervoor zorgen dat jealles op een vaste plek bewaart. Zorg ervoor dat je voor al je spullen een vaste bewaarplek hebt. Zo zal je nooit meer vergeten waar je sommige spullen hebt gestopt. Je moet dus georganiseerder met je spullen omgaan. Je kan beter bewaarplekken creeëren in een georganiseerde omgeving. Als je georganiseerder bent dan zal je hoofd ook kalmer zijn en beter onthouden waar je alles hebt gelegd.

Geheugensteuntjes

Een andere handige tip is het gebruiken van geheugensteuntjes. Je kunt bijvoorbeeld als je iets neerlegt iets raars doen of zeggen. Als je bijvoorbeeld je bril in de kast legt kun je tegelijkertijd je been in de lucht tillen. Als je dan nadenkt over waar je je bril hebt gelegd dan kan je nadenken over wanneer je je been hebt opgetild. Zo zal je later denken dat je iets aparts hebt gedaan terwijl je je bril ergens hebt neerrgelegd.

Back-up voor als je iets kwijtraakt

Stel je raakt toch iets kwijt ondanks de eerste tips, dan kun je het beste een back-up plan maken om je spullen terug te vinden. Je kunt bijvoorbeeld je naam en telefoonnummer op belangrijke spullen schrijven. Zo kan de persoon die je spullen vindt altijd je bellen met het nieuws dat je voorwerp is gevonden. Verder is het handig om een buurman of vriendin een reservesleutel van je huis te geven. Zo kan je toch je huis binnentreden als je je sleutel bent kwijtgeraakt. 

Met bovenstaande tips raak jij nooit meer iets kwijt of kan je altijd je spullen terugvinden.

Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.