Ruwbouw

Uitgelicht: enkele van de meest populaire bouwstijlen

Ontdek de meest populaire bouwstijlen Ontdek de meest populaire bouwstijlen

Wonen is een van de belangrijkste aspecten van ons dagelijkse leven. We willen immers graag verblijven op een plek die ons comfort brengt. Daarbij is de bouwstijl ook belangrijk. Sommige mensen hebben een voorkeur voor een specifieke bouwstijl, terwijl anderen wat flexibeler zijn. Maar welke bouwstijlen zijn het populairst? In deze blog leer je drie bouwstijlen kiezen die het meeste in trek zijn. Op deze manier vind je hopelijk wat inspiratie voor jouw droomwoning.

Landelijk

In de eerste plaats is het chique en klassieke landhuisstijl populair. Dit is een stijl die doorgaans veel ruimte en licht nodig heeft. Het is een perfecte keuze voor mensen die houden van rust en ruimte. Een groot voordeel van deze stijl is dat er veel verschillende variaties zijn. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een modern landhuis of juist een meer traditioneel huis. Bovendien zijn er ook veel verschillende materialen mogelijk om mee te bouwen, waardoor je heel wat vrijheid hebt in de inrichting van je huis.

Modern

Ten tweede is de moderne stijl ook zeer geliefd. Dit is een stijl die doorgaans eenvoudig en strak is. Moderne huizen zijn vaak voorzien van grote ramen, waardoor er veel licht naar binnen valt. Ook zijn de kamers vaak open en luchtig, waardoor je het gevoel hebt dat je meer ruimte hebt. Een groot voordeel van moderne huizen is dat ze makkelijk te onderhouden zijn. Het nadeel is wel dat ze vaak wat kouder en minder gezellig aanvoelen dan een huis in een andere stijl.

Duurzaam (bijv. Kempisch)

Tot slot is een duurzame bouwstijl erg in trek. Eigenlijk spelen we met deze bouwstijl een beetje vals. Dit kan namelijk een combinatie van bouwstijlen betekenen. Kepisch wonen valt bijvoorbeeld onder deze bouwstijl, terwijl ook tiny houses tot deze categorie behoren. Deze bouwstijlen zijn erg in trek doordat het bouwproces een minimale impact heeft op onze planeet. Voor de duurzame mens is dit dan ook een zeer aantrekkelijke bouwstijl.

Al met al zijn er vele bouwstijlen te vinden die in trek zijn. We hopen je met dit artikel inspiratie te hebben gegeven zodat jij een mooie bouwstijl vindt voor jouw woningproject. Welke bouwstijl is jouw favoriet?

Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.