Algemeen

Voor deze bouwklussen is aluminium ideaal

blank

Aluminium is een materiaal dat in de bouwsector populair is dankzij de veelzijdigheid, duurzaamheid en esthetische aantrekkingskracht. Of je nu een renovatieproject plant of een nieuwbouwproject start, aluminium kan in tal van bouwklussen van onschatbare waarde zijn.

1.     Vervanging van deuren en ramen

Aluminium ramen en deuren zijn een uitstekende keuze voor zowel renovatie als nieuwbouw vanwege hun vele voordelen. Het materiaal heeft bijvoorbeeld een lange levensduur, zonder dat er veel onderhoud voor nodig is. Moderne aluminium ramen en deuren hebben daarnaast uitstekende isolatiewaarden. Dit helpt om je energierekeningen te verlagen door warmteverlies in de winter en warmtewinst in de zomer te minimaliseren.

2.     Plaatsen van gevelbekleding

Aluminium gevelbekleding beschermt gebouwen tegen de elementen, zoals regen, wind en zon, en helpt de structurele integriteit van het gebouw te behouden. Daarbij vereisen deze gevels weinig onderhoud en blijven ze er jarenlang als nieuw uitzien. Is de uitstraling van het materiaal erg belangrijk voor je? Dan is het goed om te weten dat aluminium schrijnwerk naar wens kan worden gevormd en gekleurd. Je kunt er hierdoor unieke en moderne gevels mee creëren.

3.     Gebruik van schuifdeuren

Schuifdeuren van aluminium zijn een slimme keuze voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Allereerst zijn ze ruimtebesparend; ze nemen veel minder ruimte in beslag dan de traditionele draaideuren. Dit is vooral praktisch in kleinere ruimtes. En ook wat betreft lichtinval bieden schuifdeuren van dit materiaal veel mogelijkheden.

4.     Ophangen van zonwering

Ook zonwering kan worden uitgevoerd in aluminium. Dit type zonwering kan zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn en biedt diverse voordelen. Ten eerste biedt het effectieve bescherming tegen direct zonlicht, waardoor de binnentemperatuur verlaagd wordt en het energieverbruik voor koeling verminderd wordt. Aluminium zonwering is bestand tegen de elementen en vereist weinig onderhoud, wat zorgt voor een lange levensduur. Ook hier geldt dat het materiaal aan veel wensen aangepast kan worden. Die veelzijdigheid verklaart de populariteit van dit materiaal.