Dak

Waarom dakkapellen steeds populairder worden

Waarom dakkapellen steeds populairder worden Waarom dakkapellen steeds populairder worden

De verkoop van dakkapellen in België, maar ook in andere landen om ons heen (eigenlijk wereldwijd), is in de afgelopen jaren gestaag gegroeid. Er zijn veel signalen dat het plaatsen van een dakkapel in populariteit groeit. 

En daar hebben degenen die voor deze woninguitbreiding kiezen goede redenen voor. In dit artikel lees je wat de meerwaarde is van het plaatsen van een mooie dakkapel of een nokverhoging.

Een goede manier om te investeren in je woning

Het aanschaffen van een dakkapel of een nokverhoging is een effectieve manier om je woning in waar te laten stijgen. Uiteraard kun je ervoor kiezen om je zuurverdiende spaargeld op de bank te laten staan. 

Maar door de inflatie in combinatie met de historische lage rentepercentage, lever je dan eerder geld in dan dat je kapitaal opbouwt. Wie besluit en dakkapel te kopen en te laten plaatsen, investeert een stuk slimmer. Je woning wordt dan namelijk duizenden euro’s meer waard doordat het woonoppervlakte vergroot wordt.

Vind dé beste vakman voor je project en ontvang gratis offertes.

Meer licht op de bovenste verdieping

Wie een dakkapel op zijn of haar woning laat plaatsen, zorgt daarmee voor een zolder of bovenverdieping die een stuk lichter is dan eerder. Je hebt hier zelf de nodige invloed op, door te kiezen voor een dakkapel of nokverhoging met voldoende ramen en vensters. 

Een interessant voordeel van meer licht boven is dat je minder kunstmatig licht nodig hebt en daardoor energie bespaart. Tegelijk komt er op zonnige najaarsdagen en winterdagen meer warmte je huis binnen, waardoor je de cv-ketel wat lager kunt zetten. Ook op die manier bespaar je op de energie-uitgaven.

Meer ruimte om te leven

Een van de belangrijkste redenen om je woning met een dakkapel uit te breiden, is dat je zo een compleet nieuwe kamer kunt creëren boven. Dit is zeker zo als je eerst een lage zolder had. De nieuwe ruimte kun je voortaan gebruiken als, bijvoorbeeld, een thuiskantoor, als thuisbioscoop, als hobbykamer, slaapkamer of extra logeerkamer als er visite komt overnachten.

Eenvoudig te onderhouden

Een moderne dakkapel is heel gemakkelijk qua onderhoud. Dit is zeker het geval als je kiest voor een kunststof dakkapel. Dit type dakkapel (of een kunststof nokverhoging) hoef je namelijk niet periodiek een verfbeurt te geven, zoals bij een dakkapel van hout wel nodig is. Feitelijk hoef je als eigenaar van een dakkapel van kunststof niet veel meer te doen dan eens in de twee maanden de buitenzijde van je dakkapel voorzichtig schoon te maken.

Een fraaier uitzicht

Een laatste echte meerwaarde van een dakkapel op je woning is dat je voortaan op zolder een veel fraaier en weidser uitzicht hebt dan eerder. Zeker als je in een mooie omgeving woont, is dit een groot voordeel!

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

  • Ontvang gratis offertes
  • Van 4 vakmannen uit je eigen regio
  • Door te vergelijken bespaar je tot 35%
Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.