VerandaZonnepanelen

Zonnepanelen op een veranda: Soorten Zonnepanelen & Prijs

Zonnepanelen op een Veranda: Mogelijkheden & Prijs Zonnepanelen op een Veranda: Mogelijkheden & Prijs

Overweeg je om een nieuwe veranda te plaatsen? Dan kun je tevens overwegen om zonnepanelen op een veranda te laten plaatsen. Vaak staat een veranda naar het zuiden gericht, of zijn er toch voldoende zonuren. Ideaal dus voor zonnepanelen, want die hebben veel zon nodig.

Het dak van je woning hoef je hierdoor niet aan te passen en je kunt ze tamelijk onzichtbaar installeren bovenop je veranda. Nieuwe leidingen kan je bovendien gemakkelijk in het verandadak kwijt. Zonnepanelen op een veranda is dus een erg gemakkelijke oplossing met vele voordelen, waaronder het besparen van energie.

Zonnepanelen op het plak dak van de veranda is qua prijs wel iets duurder. Dit omdat je extra materiaal nodig hebt om de zonnepanelen te bevestigen. Deze moeten in een bepaalde hoek geplaatst worden om zoveel mogelijk zon te kunnen opvangen.

Maar geen nood, deze kleine extra kost verdien je snel terug, want met zonnepanelen bespaar je fors op de energiefactuur. Ideaal is dat je je eigen woning van elektriciteit kan voorzien.

Soorten zonnepanelen op een veranda

Zonnepanelen aanbrengen op een veranda kan op 2 manieren. Ofwel werk je ze in in het glas, ofwel plaats ze je op het plat dak. Ik ga er graag even dieper op in.

1. Zonnepanelen in glas

Een verandadak volledig in glas is wel leuk, maar helaas kan je er dan geen zonnepanelen op plaatsen. Je kan echter wel glas laten plaatsen met ingebouwde zonnepanelen. Op die manier is er nog voldoende lichtinval in de veranda en heb je de voordelen van de zonnepalen.

De stroom die opgewekt wordt gaat via een omvormer van gelijkstroom naar wisselstroom. De omvormer zelf hangt vaak in de garage of in een berging naast de elektriciteitskast.

Maak je meer energie aan dan dat je zelf verbruikt, dan gaat de extra stroom naar de netbeheerder. Jij ontvangt een vergoeding.

Zonnepanelen op een Veranda: Mogelijkheden & Prijs
Zonnepanelen op een Veranda: Mogelijkheden & Prijs

2. Fotovoltaïsche zonnepanelen op een veranda

Wie graag in de winter van zijn veranda geniet, laat best een gesloten verandadak plaatsen. Ik raad altijd mensen aan om dan te kiezen voor een plat verandadak met daarin een lichtkoepel verwerkt. Dit maakt het leefbaar en je kan het aanzien als een extra stuk van de woonkamer.

Bovenop het dak kan je dan traditionele zonnepanelen laten plaatsen. Voor het beste rendement moeten de panelen op een sokkel geplaatst worden, zodat de ideale hellingsgraad bereikt wordt. Aangezien ze op het veranda dak staan heb je er geen last van en komen ze ook niet in je zicht.

Zonnepanelen op een Veranda
Zonnepanelen op een Veranda

Zonnepanelen op een veranda: Prijs

De prijs voor zonnepanelen op een veranda begint vanaf 4.000 euro. De prijs hangt natuurlijk af van de oppervlakte en het vermogen dat je wil behalen. Er zijn nog steeds subsidies te krijgen als je zonnepanelen laat plaatsen. Informeer in je gemeente en bij intercommunales hoeveel dat precies is.

Bespaar tot 35%!

Vergelijk gratis offertes bij meerdere bedrijven in je eigen buurt. Door te vergelijken bespaar je tot 35%! JA, IK WIL PRIJZEN VERGELIJKEN »

Het loont daarnaast steeds de moeite om meerdere vakmannen naar je woning te laten komen voor een offerte. Ze geven je een pak tips en goede raad, waardoor je uiteindelijk de beste beslissing kunt nemen. Je wil immers een investering doen waarvan je nog vele jaren kan genieten.

Handig is als een bedrijf beide werken in een keer kan doen. Een nieuwe veranda plaatsen en daarbovenop de zonnepanelen installeert. Twee vliegen in een klap en mogelijk kan dit een verschil maken voor de offerte.

Particulier?

Zonnepanelen: Subsidies voor Particulieren
Zonnepanelen: Subsidies voor Particulieren

Subsidies zijn er dan wel niet meer, er is wel een interessante BTW regeling. Je kan als particulier het bedrag van de BTW volledig terugkrijgen bij aankoop van zonnepanelen. De overheid zal je aanzien als ondernemer omdat je stroom terug op het net plaatst. Op die levering moet je als particulier maar een klein deel BTW betalen waardoor het erop neerkomt dat je bij aankoop eigenlijk het bedrag exclusief BTW moet betalen.

Al wat je moet doen is je als particulier opgeven via een handig formulier. Op die manier kom je in aanmerking voor de BTW regeling voor zonnepanelen.

Lenen voor zonnepanelen?

Mocht de aankoop van zonnepanelen op een veranda een te grote hap uit je budget nemen, dan kan je eens nadenken over de energiebespaarlening.

Woningeigenaars hebben namelijk de mogelijkheid met een groene lening voor zonnepanelen om aan een zeer lage rentezonnepanelen aan te kopen.

Naast zonnepanelen moet je dan wel nog andere energiebesparende werken laten uitvoeren, zoals isolatie plaatsen of een zonneboiler installeren. Dit is voor veel mensen toch een duw in de rug om deze werken te laten uitvoeren.

Dus wacht niet langer, vraag een offerte aan voor zonnepanelen op een veranda en kom meteen te weten hoeveel je zou besparen op jaarbasis.

Offerte voor enkel Zonnepanelen of Veranda met Zonnepanelen?

Ik wens een offerte voor:

  • Enkel zonnepanelen: Dan kun je het formulier hieronder invullen.
  • Een veranda + zonnepanelen: Vul dan het formulier op deze pagina in: Veranda met Zonnapelen.

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

  • Ontvang gratis offertes
  • Van 4 vakmannen uit je eigen regio
  • Door te vergelijken bespaar je tot 35%
Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.