Tuin

10 jaar Onkruidboek: Nog altijd actueel en een must have voor iedere tuinier.

Onkruidboek Onkruidboek

Bestseller Onkruidboek van Suze Peters, Caroline Zeevat en Lotte Stekelenburg met oplage 15.000 ex. bestaat 10 jaar! Sinds de eerste uitgave in 2013 een bewezen bron van informatie over het nut van onkruid en betekenis voor de natuur in je tuin.

Waarom is Onkruidboek na 10 jaar actueler dan ooit?

  1. Het eten van onkruid en wildplukken wordt steeds populairder
  2. Er is steeds meer interesse in de medicinale krachten van deze planten.
  3. Het gebruik van pesticide neemt af. Mensen worden zich bewuster van de negatieve effecten van pesticiden op het milieu en de gezondheid van mens en dier.
  4. Behoefte aan alternatieve, biologische bestrijdingsmethoden.
  5. Onkruiden worden steeds meer gezien als belangrijke planten die bijdragen aan een gezonde en diverse natuur. Dit is niet alleen goed nieuws voor de onkruiden zelf, maar ook voor de insecten en andere dieren die ervan afhankelijk zijn.
  6. Steeds meer mensen verdiepen zich in deze inheemse planten met app’s en online cursussen.
  7. Groeiende vraag naar wilde planten als tuinplant. Sinds een paar jaar zijn inheemse wilde planten ook te koop zijn bij het tuincentrum.

Allemaal onderwerpen die in Onkruidboek uitgebreid aan bod komen.

Ter ere van het 10-jarig jubileum van het Onkruidboek heeft Tuinschool online een podcast gelanceerd waarin onkruiden een rode draad vormen. De podcast, gepresenteerd door Suze Peters, gaat dieper in op de rol van onkruiden in allerlei situaties en hoe we hier op een duurzame manier mee om kunnen gaan. Tijdens de podcast komen diverse experts aan het woord en worden er praktische tips gegeven voor het herkennen, gebruiken en bestrijden van onkruiden.

Naast de Tuinschool online podcast is er ook een online onkruidcursus ontwikkeld door Suze Peters, waarin deelnemers leren hoe verschillende soorten onkruiden zich gedragen in je tuin, wat ze zeggen over je tuin en hoe je ze onder controle houdt.

“We hadden niet kunnen denken dat dit na 10 jaar nog zo’n actueel boek zou zijn. We zijn nog steeds ontzettend trots op het Onkruidboek en onkruid blijft mij inspireren”, aldus Suze Peters. “Met de podcast, lezingen en online cursussen bereiken we nog meer mensen en laten zien hoe belangrijk onkruiden zijn voor een gezonde en biodiverse leefomgeving.“

Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.