Tuinafsluitingen

Soorten tuinafsluitingen: Verschillende Voordelen & Prijzen

Welke tuinafsluiting is het meest geschikt voor jouw woning?

Mensen kiezen soms om erg diverse redenen voor een bepaalde tuinafsluiting. Om die reden zijn er enorm veel soorten tuinafsluitingen beschikbaar. De redenen die men opsomt zijn vaak dezelfde. Denk hierbij aan:

  • Meer privacy
  • Veiligheid (Tegen inbrekers / Kinderen of Huisdieren kunnen niet naar straat)
  • Warme sfeer creëren met planten
  • Moestuin omheinen

Benieuwd naar de prijs voor jouw project? Bespaar snel tot 35% door meerdere vakmannen te vergelijken!

Waarom een tuinafsluiting kiezen?

Lekker in je bikini aan het zonnen in de tuin? Dan wil je natuurlijk niet dat de buurman meekijkt. Of wanneer je gezellig met vrienden en familie aan het barbecueën bent en de graag over zichzelf pratende buurvrouw komt er gewoon bij zitten, daar heb je toch echt geen behoefte aan?

Het wordt tijd om je tuin af te sluiten van de buitenwereld. Jouw tuin is jouw plekje en daar nodig je alleen de mensen uit waar je behoefte aan en hebt, daar komt niet te pas en te onpas zomaar iedereen aanwaaien.

Gelukkig kunnen jouw problemen gemakkelijk opgelost worden met een tuinafsluiting.

Soorten tuinafsluitingen

Om te kiezen welke omheining het beste past bij jou eisen en wensen is het van belang dat je een beetje weet wat de mogelijkheden zijn. Daarom vertellen we je in dit artikel meer of de verschillende soorten afsluitingen.

1. Houten afsluitingen

Moderne houten tuinafsluiting

De meest populaire tuinomheining om je tuin mee af te sluiten is hout, door veel mensen wordt vaak niet eens aan andere mogelijkheden gedacht.

Gelukkig heb je ons en besluit je niet zomaar dat een houten schutting voor jou de beste optie is. Er bestaan zoveel verschillende houtsoorten. Elk met hun eigen prijs en levensduur. Niet alle houten tuinafsluitingen gaan dus even lang mee…

Naast verschillende houtsoorten, bestaan er ook verschillende technieken om ze in elkaar te zetten.

Dit alles zorgt er tevens voor dat er een grote verscheidenheid is in de prijzen van een houten tuinafsluiting.

Prijs

Kies je voor een hekwerk van de kastanjeboom, dan starten de prijzen vanaf € 10 per lopende meter klaar. Wil je iets exclusievers dan kan je gaan voor tropisch hardhout, de prijs hiervan ligt rond de tachtig euro per lopende meter. Natuurlijk gaat die laatste wel tot 45 jaar mee.

Meer over Houten afsluitingen »

2. Betonnen afsluitingen

Witte doorlopende Betonplaten

Populair is om je houten schutting te combineren met betonnen palen, maar ben je een echte beton liefhebber? Dan kies je natuurlijk voor een afsluiting die volledig gemaakt is van beton. Je maakt je betonnen omheining uniek door te kiezen voor structuur in je beton. Het mooie aan beton is dat het nog helemaal naar jouw wensen vorm te geven is.

Prijs

De prijzen liggen ongeveer rond het zelfde niveau als die van hout, kies je voor een standaard betonplaat dan betaal je ongeveer vijftig euro per lopende meter, maar wil je structuur in je beton, dan betaal je daarvoor tachtig euro per lopende meter.

Meer over Betonnen afsluitingen »

3. Draadafsluitingen

Zwarte draadafsluiting
Zwarte Draadafsluiting (Bestfence.be)

Wil je het graag wat luchtiger houden, kies dan voor een draad afsluiting als omheining van je tuin.

Een draadafsluiting is niet alleen heel simpel te plaatsen, het geeft ook een duidelijke scheiding aan. Daarnaast hout het onbevoegden buiten of zorgt het ervoor dat je kinderen of huisdieren de straat niet op kunnen.

Ook bij draadafsluitingen kan je kiezen voor verschillende modellen. Zo kan je kiezen voor een enkel draad verbonden tussen palen, maar ook voor prikkeldraad of een draadpatroon op rol. Ook enorm stevige draadpanelen behoren tot de mogelijkheid. Meestal zie je ze in het zwart of groen.

Hou je van wat groen in je tuin? Deze afsluiting is ideaal om klimop of een andere klimop langs te laten groeien. Zo heb je in geen tijd meer privacy in je tuin.

Prijs

Afhankelijk van het soort draadafsluiting dat je kiest lopen de prijzen van € 10 tot € 45. Dit is exclusief plaatsingskosten.

Meer over Draadafsluitingen »

4. Steenkorven

Steenkorven tuinafsluiting

Wanneer je draden combineert tot een rooster en hier een soort bak van maakt kan je er stenen naar keuze ingooien. Zeer eenvoudig en het oogt héél natuurlijk.

Het zorgt voor een uniek zicht waarvan niet veel mensen kunnen zeggen dat ze dat in hun tuin hebben. De steenkorven zijn redelijk breed en nemen daarmee dus aardig wat ruimte in, maar je hebt wel een unieke omheining van je tuin. Dat wil jij toch ook?

Prijs

Je hebt al een steenkorf afsluiting van vijf meter lang voor nog geen € 150.

Meer over Steenkorven tuinafsluitingen »

5. Kunststof afsluitingen

Naast de vele natuurlijke materialen om je tuin mee te omheinen kun je ook kiezen voor kunststof. Kunststofschermen rotten niet en zijn bestand tegen bijna ieder weertype. Vanwege deze duurzame eigenschappen zijn ze de laatste jaren enorm populair geworden.

Je hebt ze in alle vormen, kleuren en structuren. Erg leuke soorten tuinafsluitingen zijn de kunststof tuinafsluitingen met houtstructuur. Daarnaast heb je weinig tot geen onderhield.

Prijs

De prijzen van een kunststof tuinscherm variëren en beginnen zo rond de zeventig euro. Verder in dit artikel geef ik je nog wat meer informatie hierover.

Meer over Kunststof / composiet tuinafsluitingen »

Benieuwd naar de prijs voor jouw project? Vergelijk vakmannen en bespaar tot 35%!

6. Kastanje tuinafsluiting

Wil je voor een iets natuurlijkere look gaan? Dan is een kastanjeafsluiting wat je zoekt. Dit past bij veel zowel moderne als klassieke woningen.

Ook worden ze vaak gebruikt voor het afsluiten van de moestuin. Want je wil niet dat je kinderen of huisdier je lekkere groentetuin vertrappelt. 😉

Meer over Kastanje tuinafsluitingen »

7. Kunsthaag

Wil je het wat groener, maar dan met weinig onderhoud? Dan is een kunsthaag wat je nodig hebt. De kunsthaag ziet er echt realistisch uit. Dus heb je geen groene vingers, informeer je dan zeker eens naar de soorten tuinafsluitingen die je binnen deze categorie kunt kiezen.

Meer over Kunsthagen »

Tuinschermen

Onder soorten tuinafsluitingen kun je tevens tuinschermen begrijpen. Ook binnen deze categorie onderscheiden we verschillende soorten tuinafsluitingen.

1. Houten tuinscherm

Doordat er vele verschillende houtsoorten zijn, heb je ook veel verschillende soorten houten tuinschermen. Helemaal naar wens kan je bedenken hoe je jouw houtentuinscherm eruit wilt laten zien. Het soort hout, wil je het natuurlijk houden of ga je het hout schilderen? Horizontale of verticale planken, hoe hoog, hoe dik? Noem het allemaal maar op.

Het is verstandig om je goed te oriënteren op de verschillende mogelijkheden van hout, voordat je een keuze maakt. Twijfel je nog? Vraag dan rustig twee offertes op, misschien is de prijs doorslaggevend. Ook de prijs varieert namelijk nogal. Je hebt al een houtentuinscherm voor een tientje, maar kies je wat exclusiever hout of een exclusief model dan betaal je wat meer. De keuze is in ieder geval reuze en hout geeft een mooi natuurlijk uiterlijk aan je tuin.

2. Betonnen tuinscherm

Ook bij beton is de keuze erg ruim en divers. Dankzij het uitgebreide assortiment aan kleuren en patronen kun je voor jouw tuin een uniek scherm uitkiezen. Dankzij het sterke materiaal zal het lang mee gaan.

Beton is dus niet alleen duurzaam, maar geeft een extra dimensie aan je tuin, het is stoer en steekt mooi af tegen al het groen van je planten en de mooie kleuren van je bloemen.

Ook kun je beton combineren met hout, voor een bijzonder tuinscherm.

Prijs

Kies je voor een betonnen tuinscherm? Dan beginnen de prijzen bij zeventig euro.

Afhankelijk van de afwerking is natuurlijk hoe hoog je die prijs laat oplopen, wanneer je het netjes schoon houdt heb je met beton wel een tuinscherm voor het leven.

Meer over Betonplaten »

Meer over Betonnen tuinafsluitingen »

3. Kunststof tuinscherm

Houd je van de looks van hout, maar houd je er niet van dat je kinderen splinters oplopen? Of vind je hout niet duurzaam genoeg? Kies dan voor een kunststof tuinscherm.

Een kunststof tuinscherm lijkt op een houten tuinscherm, maar is logischer wijze gemaakt van kunststof. Dit zorgt ervoor dat je amper onderhoud hebt aan het tuinscherm. Eénmaal per jaar eventueel eens snel afwassen en dat is het. Verder gaat het ook nooit rot worden en hoef je het niet te herschilderen.

Kortom: Héél duurzaam, kwalitatief en weinig tot geen onderhield.

Vanwege deze voordelen zijn kunststof schermen ook iets duurder dan houten tuinschermen. De prijs van een kunststof tuinscherm begint bij veertig euro. En dan is het inderdaad weer afhankelijk van je wensen en eisen hoe hoog die prijs op gaat lopen, vraag gerust eens een offerte aan om een verdere indicatie te krijgen, over wat een kunststof tuinscherm voor jouw tuin gaat kosten.

4. Tuinscherm van composiet

Composiet? Wat is dat dan weer? Dat was tenminste wel onze eerste gedachte. Daarom lichten we het graag nog even toe. Composiet is een mengsel van houtvezels en kunststof. Net als een kunststof tuinscherm, heeft het de looks van een houtentuinscherm, maar niet de nadelen. Tuinscherm van composiet zal bijvoorbeeld ook nooit gaan rotten.

Overweeg je een tuinscherm van composiet dan moet je qua prijsklasse denken rond de 140 euro, dat klinkt prijzig, maar er wordt je dan wel een levensduur van meer dan veertig jaar gegarandeerd. Een composieten tuinscherm heeft net als alle andere tuinschermen een standaard hoogte van 1.80, als het Rudi lukt om daar overheen te springen heeft hij wel een biertje verdiend.

5. Gevlochten tuinscherm

Ben jij een echte natuur liefhebber en wil je ook je tuinscherm het liefst zo natuurlijk mogelijk? Tot de soorten tuinafsluitingen behoort ook een gevlochten tuinscherm.

Om de anderhalve meter wordt er een paal in de grond gezet en daartussen worden prachtige wilgentakken aan elkaar gevlochten.

Het is een redelijk arbeidsintensief klusje, maar het eindresultaat mag er zeker zijn. Daarnaast kun je dit tuinscherm met trots aan iedereen laten zien, hij zal er niet alleen prachtig uitzien, maar is ook nog eens super milieubewust dankzij al zijn natuurlijke materialen. Groot voordeel is daarnaast ook dat de prijs van een gevlochten tuinscherm al begint bij dertig euro. Dat is dus helemaal niet duur voor zo een eyecatcher in je tuin.

Welke soort tuinafsluiting kies je nu?

Nu je alle soorten tuinafsluitingen kent is het tijd om te kiezen! Is het nog steeds lastig om een keuze te maken? kijk dan eens in je omgeving wat je mooi vindt en vraag zeker hieronder eens een richtprijs/offerte aan. Dan sturen wij je meteen al gratis enkele richtprijzen en leuke foto’s toe. Dan pas kun je de juiste keuze maken.

Het is geheel vrijblijvend en wij voorzien je graag van een passend advies. Een tuinscherm moet namelijk niet alleen mooi zijn, maar ook functioneel. Denk dus goed na over je wensen en eisen.

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

Vraag helemaal gratis een offerte aan voor een tuinafsluiting in je eigen buurt. Door prijzen te vergelijken bespaar je snel tot 35%. Indien gewenst komt deze vakman gratis bij je langs.
  • Ontvang meerdere gratis offertes
  • Van 4 vakmannen uit je eigen regio
  • Door te vergelijken bespaar je tot 35%
Dus betaal niet teveel en ontvang meteen prijzen door onderstaand formulier in te vullen. Deze service is helemaal gratis.
Vraag hier gratis een offerte aan voor uw project
We ontvingen vandaag al 14 aanvragen. Gemiddeld werden deze binnen de 2 uur gratis beantwoord.

Geef een reactie