Tuinafsluitingen

Betonplaten Omheining: Soorten en Prijs

Betonplaten, ideaal als tuinafsluiting. Weinig onderhoud en een interessante prijs!

Betonplaten plaatsen in je tuin

Wie 100% privacy wenst en geen zin heeft om zijn afsluiting jaarlijks te onderhouden kiest voor de betonplaten tuinafsluiting. Grijs en oubollig denken sommigen nu? Helemaal niet! Want er bestaan betonplaten omheiningen in verschillende kleuren en structuren. Zo heb je betonplaten met een houtstructuur.

Betaal niet teveel voor jouw tuinafsluiting! Vergelijk vakmannen en bespaar snel tot 35%!

Betonplaten plaatsen in je tuin

Betonplaten hebben vele voordelen

Een Betonplaten omheining is een vaak gekozen tuinafsluiting. De voordelen zijn o.a.

1. Privacy & Veiligheid

Het meest voor de hand liggende voordeel is 100% privacy. Net zoals bij houten afsluitingen kan niemand doorheen deze afsluiting kijken. Alsook is het ideaal om mensen buiten (of binnen) te houden. Inbrekers kunnen onmogelijk op je eigendom geraken. En huisdieren of kinderen kunnen je tuin niet eenvoudig verlaten.

2. Eenvoudig te plaatsen

Een afsluiting uit betonplaten is één van de gemakkelijkste tuinafsluitingen om te plaatsen.

3. Geen onderhoud

Geen onderhoud is misschien wat overdreven. Maar in vergelijking met een haag (uitgezonderd de kunsthaag) of een houten afsluiting kun je stellen dat je geen onderhoud hebt aan deze tuinomheining.

Wel raden we je aan één keer per jaar de betonplaten mooi te spuiten met je tuinslang.

Een composiet afsluiting is ook alternatieve tuinafsluiting met weinig onderhoud.

4. Beplanting langs betonplaat

Betonplaten zijn ideaal om je beplanting langs te laten groeien. Met een mooie, wintervaste klimplant kun je zo je tuin verticaal verlengen. Fantastisch toch?

Betonplaten met beplanting

5. Meerdere soorten

Zoals je op de foto’s op onze website kunt zien heb je verschillende soorten betonplaten. Ze zijn er in alle vormen, maten en kleuren.

Betonplaten Prijs

Benieuwd naar de richtprijs voor jouw project? Vergelijk meerdere tuinaannemers en bespaar tot 35%!

Soorten betonnen omheiningen

Wanneer je denkt aan een betonnen omheining denk je vast aan grijze, saaie en oubollige betonplaten. Niets is minder waar. Ze zijn in superveel vormen & kleuren beschikbaar. Zie de vele foto’s op deze pagina.

Je maakt deze afsluiting van betonplaten wat minder massief door te kiezen voor beton met een structuur. Erg leuk, en je kan je eigen printje kiezen. Ze kunnen er zelfs een panterprintje op maken als jij dat mooi vindt. Het design is helemaal aan jou.

Betonplaten voordelen

Steeds vaker wordt beton gemixt met hout voor een stijlvol en stoer interieur.

Houten tuinschermen Kies voor een mooie hardhouten omheining en stel die vast tussen betonnen palen. Het is dan niet alleen super stevig en functioneel, maar het ziet er ook nog eens erg mooi uit en je hebt eens wat anders dan de standaards schutting.

Meer en meer worden betonnen afsluitingen gecombineerd met hout. Door als onderste laag beton te plaatsen voorkom je dat je houten schutting wegrot door de vochtige ondergrond.

Prijs van betonplaten

De prijs van je betonplaten omheining is natuurlijk afhankelijk van je wensen. Wel kunnen we je alvast een schatting van de verwachtte kosten geven.

Witte doorlopende Betonplaten

  1. Kies je voor een afsluiting van beton, dan betaal je ongeveer 30 euro per lopende meter.
  2. Wil je houten panelen er tussen dan beginnen de prijzen bij 50 euro per meter.
  3. Kies je voor betoplaten met een structuur dan ligt de prijs rond de 80 euro per lopende meter.

Al deze prijzen zijn

  • Exclusief de kosten voor de plaatsing van de afsluiting van beton
  • En uitgaande van een gemiddelde hoogte van 180 centimeter.

Mensen die interesse hebben in een betonplaten afsluiting bekeken ook deze pagina’s:

Prijzen vergelijken loont!

Het is belangrijk dat je alles goed uitzoekt en voldoende advies krijgt. Wanneer je bij ons een vrijblijvende offerte aanvraagt voor betonplaten zoeken wij dit allemaal voor je uit.

Door onze dagelijkse kennis en ervaring kunnen wij dit een stuk sneller dan jou. Zodra wij alle benodigde informatie hebben, nemen we contact met je op, we bespreken samen je wensen en indien nodig kun je een vakman vragen om vrijblijvend bij je langs te komen. Zo kan een perfecte offerte op maat gemaakt worden.

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

  • Ontvang gratis offertes
  • Van 4 vakmannen uit je eigen regio
  • Door te vergelijken bespaar je tot 35%
Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.