Tuinafsluitingen

Betonnen Afsluitingen: Voordelen, Mogelijkheden & Prijzen

Betonnen afsluitingen hebben tal van voordelen. Welke uitvoering past bij jou en wat is de prijs?

Wanneer je kiest voor een betonnen afsluiting dan kies je voor duurzaamheid tegen een aantrekkelijke prijs. Een tuinafsluiting van beton gaat namelijk sowieso vijftig jaar mee. Betonnen afsluitingen zijn bovendien beschikbaar in heel wat uitvoeringen (met eens structuur erin, in combinatie met hout, enz.).

Zeker als je kiest voor BAJ beton. Dit is een speciaal soort beton, zeer geschikt voor het maken van een betonnen schutting, die jouw tuin de komende jaren veilig houdt voor onbekenden en onbeminden. We onderscheiden drie soorten tuinafsluitingen.

Meer weten? Lees snel verder!

Benieuwd naar de richtprijs voor jouw project? Vergelijk verschillende vakmannen en bespaar zo snel tot 35%!

Wat zijn de Voordelen van een Betonnen Afsluiting?

Een betonnen afsluiting heeft héél wat voordelen. Wij sommen ze graag even op.

1.  Meerdere Betonnen Afsluitingen Uitvoeringen

Beton klinkt misschien niet direct als iets heel moois voor in je tuin, maar er zijn drie soorten betonnen schuttingen die wij aanbieden. En deze modellen zullen je tuin er prachtig uit laten zien.

Er is voor elk wat wils. Verder in dit artikel vind je alle soorten terug.

2. Onderhoudsvrij

Een ander voordeel aan een betonnen afsluiting is dat het vrijwel onderhoudsvrij is. Beton vraagt om weinig tot geen onderhoud.

Wanneer je de tuinschutting aan het begin van de zomer even weer mooi maakt, kun je het hele jaar weer tegen jouw prachtige betonnen tuinafsluiting kijken.

Nadelen

Een nadeel van een betonnen afsluiting is uiteraard de plaatsing. Beton weegt best wel wat en is niet enorm flexibel. Het aantal werkuren om dit te plaatsen ligt bijgevolg dus een pak hoger in vergelijking met bvb. het plaatsen van een draadafsluiting of kunsthaag.

Soorten betonnen afsluitingen?

In totaal onderscheiden we drie soorten betonnen afsluitingen. Voor elk van deze kunnen wij jou offertes op maat bezorgen van vakmannen in je eigen buurt.

Benieuwd naar de richtprijs voor jouw project? Vergelijk meerdere vakmannen en bespaar tot 35%!

1.  Betonplaten: Betonplaten tussen betonnen palen

Een betonplaten omheining is een constructie die uiteraard volledig uit beton bestaat. Zowel de palen als de platen zijn uit beton vervaardigd. Het resultaat is een goede, onderhoudsvriendelijke en zeer stevige constructie.

Hoe wordt een betonplaten constructie geplaatst?

Allereerst worden er betonpalen in je tuin geboord, daartussen schuiven ze de betonplaten. Doordat de constructie in elkaar wordt geschoven is het extra stevig.

Prijs

De prijs van deze constructie ligt rond de dertig euro per lopende meter. Deze prijzen zijn exclusief plaatsingskosten.

Deze prijs is voor  een betonnen afsluiting met een standaard hoogte van 180 centimeter.

2. Beton combineren met hout

Houten tuinschermenVeel mensen doen het al in hun woning, maar ook in een tuin wordt het steeds populairder:  Hout combineren met beton.

Wanneer je hiervoor kiest worden er ook weer betonnen palen in je tuin geplaatst. Dit keer schuiven ze er echter geen betonplaten tussen, maar hout.

De afwisseling van koud en warm materiaal zorgt voor een unieke uitstraling en brengt je tuin tot leven.

Deze afsluiting vergt qua onderhoud uiteraard iets meer werk. Het hout moet je onderhouden voor een extra lange levensduur.

Prijs

Kies je voor een betonnen schutting gecombineerd met hout dan betaal je ongeveer vijftig euro per lopende meter.

Ook hier geld een afsluiting met 180 centimeter als hoogte. Een andere hoogte is uiteraard mogelijk. Dit heeft dan ook een invloed zijn op de prijs van je tuinafsluiting.

3. Betonnen tuinafsluiting met structuur

Betonnen Afsluiting met structuurWil je echt iets uniek? Kies dan een betonnen tuinafsluiting met structuur. Baj Beton is hier uitermate geschikt voor vanwege zijn vormbare kwaliteiten.

Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een houtstructuur op beton te laten drukken. Zo heb je wel de kwaliteit en duurzaamheid van beton, maar het uiterlijk van hout.

Wil je helemaal iets unieks? Dan kunnen ze er bijvoorbeeld een bepaalde print opdrukken voor je. Dit om jouw tuin helemaal compleet te maken in de stijl die jij wenst.

Maar aan iedere wens hangt natuurlijk wel een prijskaartje.

Prijs

Kies je voor een unieke betonnen schutting met structuur dan moet je ongeveer 80 euro per lopende meter incalculeren.

Een iets duurdere omheining dan de andere. Maar dan heb je wel die unieke tuinafsluiting waar alle buren jaloers op zullen zijn. 😉

Wat kost een betonnen afsluiting?

Hierboven vind je de soorten betonnen afsluitingen. Graag vatten we de prijzen nog even samen in een overzichtelijke tabel.

Vraag meteen een gratis offerte aan bij een vakman in je eigen buurt.

Soort Betonnen AfsluitingPrijs (Per lopende meter)HoogteGratis offerte
Betonplaten tussen betonnen palen€ 30180 cmGratis offerte »
Beton combineren met hout€ 50180 cmGratis offerte »
Betonnen tuinafsluiting met structuur€ 80180 cmGratis offerte »

Beton versieren

Beton is prachtig, maar oogt voor sommige mensen wat kil. Daarom kun je ervoor kiezen je beton een kleurtje te geven. Vanwege de dichtheid van bvb. BAJ beton is het gemakkelijk dit te schilderen in welke kleur je maar wilt.

Hoe leuk zou het zijn als je de kinderen een prachtige muurschildering laat maken? Wordt het uiteindelijk toch niets? Dan schilder je er gewoon weer overheen.

Houd je niet van schilderen? Laat er dan bijvoorbeeld een mooie plant als klimop overheen groeien. Dit geeft het harde beton een wat zachter en natuurlijker uiterlijk.

Met je betonnen schutting kun je dus nog steeds alle kanten op. Wanneer laat jij de jouwe plaatsen? Vraag nu vrijblijvend een offerte aan via een vakman in je eigen buurt.

Betonnen afsluiting versieren

Schakel een vakman in

Kies je ervoor om je tuin af te sluiten met een betonnen schutting, dan raden wij je aan dit niet zelf te doen.

Beton vraagt namelijk om een goede fundering. Het is van belang dat de palen stevig in de grond staan als je wilt dat je tuinafsluiting van beton de komende vijftig jaar blijft staan.

Via onze offerte dienst kun je geheel vrijblijvend een offerte voor een vakman in je eigen buurt aanvragen. Verschillende vakmannen in je eigen buurt maken dan gratis een offerte op.

Zodoende kun je de prijzen en vakmannen met elkaar vergelijken en betaal je zeker niet teveel! Door prijzen te vergelijken spaar je snel veel geld uit.

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

Vraag helemaal gratis een offerte aan voor een tuinafsluiting in je eigen buurt. Door prijzen te vergelijken bespaar je snel tot 35%. Indien gewenst komt deze vakman gratis bij je langs.
  • Ontvang meerdere gratis offertes
  • Van 4 vakmannen uit je eigen regio
  • Door te vergelijken bespaar je tot 35%
Dus betaal niet teveel en ontvang meteen prijzen door onderstaand formulier in te vullen. Deze service is helemaal gratis.
Vraag hier gratis een offerte aan voor uw project
We ontvingen vandaag al 14 aanvragen. Gemiddeld werden deze binnen de 2 uur gratis beantwoord.

Geef een reactie