Tuinafsluitingen

Kunsthaag: Soorten, Voordelen & Prijs

Informatie over de prijs van een kunsthaag, de voordelen en nadelen alsook de verschillende modellen verder toegelicht

Een kunsthaag…  Eén van de vele soorten tuinafsluitingen. Natuurlijk, maar toch ook niet. Het is een beetje als kunstgras. Je hebt wel de voordelen, maar niet de nadelen ervan. Een mooie haag die je eenmaal plaatst en waar je lange tijd niets meer iets aan hoeft te doen.

Hou je niet van een massieve schutting of betonnen omheining?  Heb je geen tijd (of de mogelijkheid niet) om een echte haag te onderhouden? Dan is een kunsthaag de ideale oplossing!

Met een kunsthaag wordt je tuin ook groter. Deze neemt geen plaats in waardoor je per lopende meter 1 vierkante meter uitspaart. Bij een lengte van 25 meter is dat al snel 25 vierkante meter tuin dat je meer hebt!

Twijfel je nog steeds? Lees even verder en misschien weet je het na het lezen van dit artikel zeker. Anders raden wij je aan om eens wat kunsthagen te gaan bekijken, dan weten we zeker dat je overtuigd zal zijn.

Meteen benieuwd wat de prijs zou zijn? Vraag een gratis offerte aan en bespaar 35% door vakmannen met elkaar te vergelijken.

Verschillende modellen

Het aantal modellen op het gebied van kunsthagen is zeer divers. Toch zijn er drie soorten kunsthaag tuinafsluitingen die er echt uitspringen en daarom ook het vaakst gebruikt worden. Zo heb je namelijk:

 1. haag op een kunststof mat
 2. haag op een metalen vlechtwerk (= een soort van draadafsluiting met daarin een kunsthaag verwerkt)
 3. Rechtopstaande graswand

1. Een kunsthaag op een kunststofmat

Kunsthaag op een kunststofmat

Allereerst wat meer over een haag met bladeren op een kunststof mat.

Wil je een natuurlijk effect creëren en stel je hoge eisen aan je kunsthaag, dan kies je voor een haag op een kunststofmat.

Deze matjes van vaak vijftig bij vijftig centimeter zijn gemakkelijk te plaatsen en aan elkaar te bevestigen.

Doordat ze aan de onderkant bevestigd worden en de bladeren elkaar overlappen is er bij het eindresultaat niets meer te zien van de bevestiging. Tevens zijn de matten gemakkelijk op maat te knippen omdat het gaat om kunststof.

Uiteenlopende soorten hagen zijn beschikbaar. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit:

 • Klimop
 • Beuken
 • Buxus
 • Conifeer

Maar ook andere modellen zijn mogelijk. Bekende merken van kunsthagen op rollen zijn

 • Easy Deko
 • Safegarden
 • Camogreen

Dit kun je meestal kopen in een doe-het-zelf zaak zoals de Brico, Brico Plan-it, Hubo, Gamma, …

2. Een kunsthaag op metalen vlechtwerk

Taxus kunsthaag op metalen vlechtwerk

Het mooie aan een kunsthaag op metalenvlechtwerk is dat het zich bevindt op een rol. Dit maakt de klus minder arbeidsintensief. Het is simpelweg je haag uitrollen, bevestigen en genieten van je eigen, prachtige tuin.

Wel is de keuze hier helaas niet erg groot. Wil je een kunsthaag op rol dan kun je waarschijnlijk alleen maar kiezen tussen deze twee soorten:

 • Hedera
 • Taxus

Was dat toch al wat je wou? Dan heb je geluk!

3. Rechtopstaande Graswand

Wand in Kunstgras

Wil je een rechtopstaand grasveld in plaats van een haag? Leuk, want naast Hedera en Taxus imitatie zijn er ook matten verkrijgbaar in de vorm van gras en sprieten. Zo ziet je haag er dus uit als een rechtopstaand grasveld.

De sprieten zijn gemaakt van smalle kunststof stroken van verschillende kleuren groen. De haag is gemakkelijk in te korten tot elke gewenste hoogte en wordt met een binddraad aan de ondergrond bevestigd.

Bekende merken zijn

 • Safegarden
 • Gamma (type Canada)

Wil je weten wat de prijs voor jou project zou zijn? Vraag nu helemaal gratis een gratis richtprijs aan. Door vakmannen te vergelijken bespaar je tot 35%!

Onderhoud van je kunststofhaag

Wekelijks met de heggenschaar op pad hoef je in ieder geval niet meer, maar wat je dan wel precies moet doen om je kunsthaag netjes te houden lees je hier.

Net zoals een betonplaten omheining heeft deze tuinafsluiting heeft helemaal geen onderhoud nodig. Insecten vinden je haag niet meer aantrekkelijk en welk seizoen het ook is, je kunsthaag ziet er altijd het zelfde uit. Hij is namelijk bestand tegen ieder weer type.

Ook wanneer hij vaak in de zon staat, zal hij niet verkleuren. Je haag blijft eigenlijk het hele jaar door mooi groen, zonder dat jij er iets aan hoeft te doen.

Wat wel belangrijk is om te weten wanneer je kiest voor een kunsthaag, is dat ze dus uv-bestendig zijn.

Alleen dan blijft je kunst haag tien jaar lang kleur vast, anders zullen je buren al snel door hebben dat het om een kunsthaag gaat. Kies dus voor een gespecialiseerd bedrijf die je garandeert dat je haag de komende twintig jaar mooi blijft.

Eénmaal per jaar afspoelen met tuinslang

Kunsthaag onderhouden

Eventueel kun je éénmaal per jaar je kunsthaag eens mooi afspoelen met de tuinslang. Voor eventueel zand of stof dat er op kwam te liggen. Maar daar blijft het dan ook bij.

Hoe een kunsthaag bevestigen?

Heb je gekozen voor een kunsthaag dan heb je een goede keuze gemaakt. Net een echte haag, maar dan een zonder onderhoud. Wie wil dit nu niet als tuinafsluiting?

Wat wel belangrijk is om te weten is dat een kunsthaag natuurlijk geen wortels heeft en dat je hem toch ergens aan moet bevestigen. In principe zijn de mogelijkheden eindeloos en voldoet een simpele muur al. Maar ook een schutting volstaat.

Een goede ondergrond

Als je maar een ondergrond hebt waar je in kan boren, timmeren of iets aan kan bevestigen met touw of een tyrip. Zo weet je zeker dat je kunsthaag goed vast zit en dat je kunststof tuinafsluiting de komende jaren nergens naar toe zal gaan.

Laat ook hier je het best adviseren door een vakman. Het gebeurt wel vaker dat doe-het-zelf’ers bij de eerste rukwinden hun kunsthaag zien loskomen door een slechte bevestiging.

De prijs van een kunsthaag

Aangezien er echt veel verschillende modellen kunsthagen zijn kunnen wij je geen exacte prijsindicatie geven. We raden je daarom aan om een vrijblijvende offerte aanvraag te doen voor een kunsthaag tuinafsluiting. Zo weet je exact de prijs voor jouw kunsthaag.

Wij brengen je meteen in contact met erkende vakmannen in je eigen buurt. Deze kunnen elk helemaal vrijblijvend een offerte op maat maken voor jou. Zo kun je ze perfect vergelijken op prijs/kwaliteit.

Daarnaast komen zij ook gratis langs indien je dat wenst. Zo kunnen ze je perfect uitleggen wat de mogelijkheden zijn en welke prijs daartegenover staat.

Vergelijken loont!

Het enige wat jij daarvoor hoeft te doen is dus even de gegevens van jezelf achter te laten en aan te geven om hoeveel meter kunsthaag het gaat.

Vergelijk en bespaar snel tot 35%! Dus twijfel niet en vraag nu vrijblijvend een gratis offerte aan.

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

Vraag helemaal gratis een offerte aan voor een tuinafsluiting in je eigen buurt. Door prijzen te vergelijken bespaar je snel tot 35%. Indien gewenst komt deze vakman gratis bij je langs.
 • Ontvang meerdere gratis offertes
 • Van 4 vakmannen uit je eigen regio
 • Door te vergelijken bespaar je tot 35%
Dus betaal niet teveel en ontvang meteen prijzen door onderstaand formulier in te vullen. Deze service is helemaal gratis.
Vraag hier gratis een offerte aan voor uw project
We ontvingen vandaag al 14 aanvragen. Gemiddeld werden deze binnen de 2 uur gratis beantwoord.

Geef een reactie