Tuinafsluitingen

Draadafsluiting Plaatsen: Voordelen, Soorten & Prijs

Wij helpen je de perfecte draadafsluiting kiezen.

Zwarte draadafsluiting Zwarte Draadafsluiting (Bestfence.be)

Een draadafsluiting wordt vaak gekozen door particuleren en bedrijven. Het is één van de goedkoopste soorten afsluitingen en de kost ervan kun je vaak delen met je buur. Naast de draadafsluiting kun je dan een haag planten of je kunt ervoor kiezen om bvb. klimop langs de afsluiting te laten groeien. Zo heb je meteen de nodige privacy.

Wat is de prijs voor een draadafsluiting?

Dat hangt er vanaf, wil je een standaard draadafsluiting, één met een bovenbuis, of één met een bovenbuis en betonplaat? De prijzen voor draadafsluitingen variëren daarom sterk, van € 30 tot wel € 90 per lopende meter.

Daarin zijn wel reeds de arbeidskosten inbegrepen, deze bedragen meestal iets tussen de € 35 en € 55 per uur.

Voor een draadafsluiting van 30 meter betaal je dus gemiddeld € 900 tot € 2.700.

Soorten DraadafsluitingenPrijs per lopende meter
Standaard draadafsluiting€ 30 – € 45
Draadafsluiting met bovenbuis€ 45 à € 50
Draadafsluiting met bovenbuis en betonplaat€ 55 à € 75
Draadpanelen€ 70 à € 90
Prijzen draadafsluitingen
Vul je postcode in en ontvang een gratis offerte voor een draadafsluiting.
Hoe verzamelen we deze data?
?
Gemiddelde prijzen in België:
GEMIDDELD
LAAG
HOOG
LAAG HOOG

Draadafsluitingen worden erg vaak gekozen

Geniet jij ook altijd zo van dat mooie weer? Heerlijk… Van zodra de zon ook maar een beetje schijnt, meteen naar buiten. Ben jij ook zo een geluksvogel die daar de deur niet ver voor uit hoeft en mag genieten van een eigen tuin? Bofkont!

Prijs voor Draadafsluitingen

Een eigen tuin biedt zoveel voordelen…. Genieten van het groen, de hond of kat die naar buiten kan wanneer die wil en het bijhouden van je eigen moestuintje. Maar wat dan altijd weer zo jammer is, is dat andere mensen en dieren denken dat ze ook mogen genieten van jouw tuin.

Daar zitten we natuurlijk niet op te wachten. Gelukkig is dit probleem snel opgelost met een draadafsluiting van bijvoorbeeld Bekaert. Een draadafsluiting is snel geplaatst en valt erg goed mee qua prijs. Zeker als je de kost kunt delen met je buren.

Soorten draadafsluitingen

Je tuin omheinen met een draadafsluiting is een goed idee. Het is snel geplaatst en helemaal van deze tijd. En gelukkig hoef je niet te kiezen wat iedereen al heeft, want de afsluitingen zijn er in verschillende soorten.

De verschillende modellen lichten we even toe.

1. Standaard Draadafsluiting

De standaard draadafsluiting is de typische groene of zwarte afsluiting. Deze is zonder betonplaat en bovenbuis. Prijzen starten bij € 10 per lopende meter en lopen op tot € 20 per meter (zonder plaatsingskosten).

2. Draadafslutingen met bovenbuis

De bovenbuis zorgt voor extra stevigheid. Dit is aangeraden wanneer je tevens beplanting wens te laten groeien tegen deze afsluiting, zoals klimop. Zo blijft je hekwerk altijd stevig. De prijs varieert tussen de € 20 à € 25 per lopende meter.

3. Draadafsluiting met bovenbuis en betonplaten

De draadomheining met betonplaten en bovenbuis zie je bij nieuwbouwwoningen steeds vaker. Zeker bij sleutel-op-de-deur woningen is het een afsluiting die erg vaak gekozen worden. Deze zijn reeds te verkrijgen vanaf € 25. De prijs kan wel snel oplopen tot € 45 (zonder plaatsing).

Dit is een enorm stevige afsluiting en is ideaal voor wie huisdieren heeft. Honden durven nog al eens een put te graven om onder het hek door weg te kruipen. Vermijd dus dat je hond steeds bij de buren zit, en kies voor een betonnen onderkant.

4. Draadpanelen

Draadpanelen
Foto: Afsluitingen De Vos

De laatste draadafsluiting die we bespreken is die in de vorm van panelen, simpelweg: draadpanelen.

Deze zijn het stevigst. Ze bestaan dan niet meteen uit draad, maar uit ijzeren constructies. Deze zien er wel uit als een typische afsluiting met ijzerdraad.

De prijzen hier variëren tussen de € 20 à € 30. Dit komt sneller voor bij bedrijven. Particulieren kiezen dit minder snel als draadafsluiting.

Ook deze heb je met of zonder betonplaat.

Vind dé beste vakman voor je project en ontvang gratis offertes.

Hoe mijn afsluiting ondoorzichtig maken?

Natuurlijk is het niet fijn als de buren altijd in je tuin kunnen kijken. Wat privacy is wenselijk. Ook dit type afsluiting kan je de nodige privacy bezorgen. Dit zijn de mogelijkheden:

 1. Kunstofstrips – Lamellen. Heel eenvoduig te plaatsen en verkrijgbaar in groen, grijs en bruin.
 2. Kunstofmatten: Ideaal als tijdelijke oplossing, tot je haag volgroeid is.
 3. Heidematten of rietmatten: Kies voor een natuurlijke uistraling. De prijs ligt wel tot 2 à 3 keer hoger i.v.m. een alternatief in kunsstof.
 4. Planten laten groeien langs de afsluiting (bvb. klimop)
 5. Of ga voor een kunsthaag afsluiting

Bekeart Draadafsluitingen

Bekeart is één van de meest gekozen afsluitingen. De draadafsluiting van Bekaert heeft een aantal voordelen ten opzichte van ander tuinafsluiting draad én die lichten we je graag even toe. Bekaert onderscheid zich namelijk op vier vlakken van de concurrent, namelijk;

 • Internationaal
 • Verstand van zaken
 • Milieubewust
 • Vertrouwen

Deze opsomming van mooie woorden klinkt natuurlijk al als muziek in je oren, maar wat bedoelen we er nu precies mee.

Allereerst internationaal; bekaert draad wordt wereldwijd ingezet als omheiningsdraad. Niet alleen om tuinen mee af te rasteren, maar ook om scheidingen aan te geven en grondgebieden te beschermen. We gaan door met de term ‘verstand van zaken’.

De draadafsluitingen van bekaert worden al 135 jaar gemaakt. In de loop der jaren zijn ze daarbij constant opzoek geweest naar verbetering en optimalisatie. Ondertussen weet iedereen die wel eens gewerkt heeft met het omheiningsdraad, dat het een goed product is. Dat maakt dat we even een sprongetje maken naar de term vertrouwen.

Last but not least, milieubewust. Iedereen is tegenwoordig bezig met de toekomst van onze aarde. En daarom garandeert men je een duurzaam product af te leveren.

Kwaliteit voorop

Bekaert afsluitingen

Men zorgt niet alleen voor een duurzaam product, maar tevens voor een geweldige kwaliteit. Certificaten als CE en ISO laten zien, dat bekaert draad weet waar ze voor staat. Zij bieden je het tuinafsluiting draad dat voldoet aan de hoogste eisen. Ook op het gebied van veiligheid zijn ze erkent als een van de besten. Niet alleen wil jij je tuin en je woning goed beschermen, ook de veiligheid van de mensen die zich begeven in de omgeving van de draadafsluiting is van groot belang. Een ongeluk zit altijd in een klein hoekje, maar met een afsluiting van bekaert draad, wordt dat hoekje wel weer een stukje kleiner.

Wanneer je kiest voor hun draadafsluiting, kies je voor een stevige tuinafsluting draad, een stoere omheining van je grond. Een omheiningsdraad dat onbekenden op afstand houdt én geen schattig houten hekje. Dat houten hekje waar de buurjongen dagelijks overheen springt om zijn voetbal te gaan halen door jouw pas ingezaaide gras, uitheemse kruidentuintje of mooi in bloei staande bloemenperk.

Vergelijk prijzen

Ben jij overtuigd van deze draadafsluiting vraag dan snel een gratis offerte aan via onderstaand formulier. Je hoeft alleen maar even door te geven hoeveel meter van je tuin je wilt omheinen en wij doen de rest voor je.

We zoeken de beste vakmannen bij jou in de buurt. Deze sturen je dan gratis een vrijblijvende offerte met hun prijzen door. Indien nodig, kun je hen vragen gratis bij je langs te komen. Zodoende kun je verschillende vakmannen en draadafsluitingen vergelijken en zo de juiste keuze te maken. Door te vergelijken bespaar je snel tot 35%.

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

 • Ontvang gratis offertes
 • Van 4 vakmannen uit je eigen regio
 • Door te vergelijken bespaar je tot 35%
Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.