Tuinafsluitingen

Kastanje tuinafsluiting: Mogelijkheden, Voordelen en Prijzen

Foto door Mikeroetynck.be

Kastanje afsluitingen zijn relatief goedkoop, eenvoudig te plaatsen en geven je tuin een warme, natuurlijke uitstraling

Een kastanje tuinafsluiting is de laatste jaren erg populair in onze Vlaamse tuinen. Het hoeft niet van ver geïmporteerd te worden, dat maakt het goedkoop en milieubewust.

Daarnaast heeft een kastanje omheining een heerlijk warm uiterlijk en brengt het echt sfeer in je tuin. In dit artikel kom je alles te weten over een omheining in kastanjehout.

Benieuwd naar de prijs voor zo’n afsluiting ? Vergelijk prijzen en bespaar tot 35%!

Kastanje hout afsluiting: Voordelen & Nadelen

Iedere soort tuinafsluiting heeft enkele voordelen en nadelen. Wij sommen ze graag even op.

Voordelen Kastanjehouten tuinafsluiting

Een tuinafsluiting in kastanjehout is relatief goedkoop en, in vergelijking met bvb. betonplaten, gemakkelijk te plaatsen. Zolang je geen betonvloeren ondergrond hebt.

Het oogt bovendien enorm natuurlijk, waarbij bvb. een steenkorven tuinafsluiting eerder modern tot zelfs industrieel oogt. Dat natuurlijke creëert een warme sfeer in je tuin. En dat is toch wat je uiteindelijk wil bereiken?

Een kastanjehouten treillage is bijvoorbeeld ook ideaal om rondom een moestuin te plaatsen.

Nadelen van de kastanje tuinafsluiting

Wat helaas nadelig is aan een kastanje tuinafsluiting is dat het weinig privacy biedt, daarvoor kies je eerder een natuurlijke omheining, een betonnen afsluiting of een composiet afsluiting. Een kastanje tuinafsluiting houdt mensen op afstand, maar de nieuwsgierige blikken blijven komen. De vraag is dus hoe erg je dat vindt.

Daarnaast is het wel ook heel belangrijk om steunpalen in de grond te graven, waaraan je je kastanje houten hekwerk bevestigd. Het is namelijk niet de bedoeling dat je hekwerk bij het minst geringe windje al wegwaait lijkt ons.

Als laatste had ik het graag nog even gehad over de duurzaamheid. Een kastanje afsluiting gaat ongeveer 5 à 10 jaar mee. Best kort als je het vergelijkt met andere houten afsluitingen.

Benieuwd naar de prijs voor zo’n afsluiting ? Vergelijk prijzen en bespaar tot 35%!

Hoe een Kastanje houten hekwerk plaatsen?

Een kastanje afsluiting kan best eenvoudig geplaatst worden. Vaak worden deze kant en klaar aangeleverd op een rol van vijf meter lang. Deze hoef je alleen maar uit te rollen en in de grond te plaatsen.

Wel is belangrijk dat om de anderhalve meter een steunpaal geplaatst wordt die diep genoeg in de grond gegraven is. Dit om ervoor te zorgen dat je kastanje afsluiting stevig staat.

Kastanje tuinpoortjes

Het is natuurlijk wel prettig dat je zelf je tuin of bvb. moestuin in kunt. Hiervoor wordt in een kastanje tuinafsluiting vaak een poortje gemaakt. Een veel gekozen type voor poortje is het Jarry tuinpoortje.

Je hebt het in verschillende afmetingen. Een standaard poortje waar iedereen in kan.

Kastanje tuinpoort type Jarry
Kastanje tuinafsluiting met kastanje tuinpoort – Foto door Rawwood

En een bredere poort voor wanneer je er met de auto door zou moeten.

Kastanje tuinpoort met doorgang voor auto
Kastanje tuinpoort als onderdeel van kastanje tuinafsluiting – Foto door Rawwood

Natuurlijk kan je ook kiezen voor een poortje van een ander materiaal, maar wanneer je kiest voor een Jarry tuinpoortje blijf je eenheid behouden en behoud je je keuze voor een natuurlijk materiaal.

Soorten kastanje tuinafsluitingen

Voor de liefhebbers van kastanje afsluitingen… Goed nieuws! We onderscheiden meerdere soorten afsluitingen. De ene biedt meer privacy, de andere biedt meer stevigheid.

Of het nu voor tuin is, je moestuin, het afsluiten van je kippenhok of een omheining voor paarden, voor alles is er een kastanjehouten schutting beschikbaar.

Om je te inspireren hebben we enkele opties voor je op een rijtje gezet.

1. Gevlochten kastanje omheining

Kastanje afsluiting
Foto: Natuurhout.be

Hou je van een landelijke stijl, kies dan voor een gevlochten tuinscherm. Het oogt erg natuurlijk en is zeer onderhoudsvriendelijk.

Deze is beschikbaar in verschillende hoogtes.

Prijs

Afhankelijk van de hoogte betaal je tussen de € 40 à € 80 voor een rol van 5 meter. Hou er ook rekening mee dat je deze moet bevestigen aan kastanjehouten palen. De kostprijs per paal bedraagt ongeveer € 4,5.

2. Post and rail (Omheining voor weide met paarden)

Omheining van weide voor paarden

Ja, we gaan even over in het Engels. Dit komt omdat de post and rail hekwerken zijn overgewaaid uit Engeland, waar ze vooral gebruikt werden als omheining voor paardenweides. Het gaat hier dus niet meteen over een afsluiting voor je tuin.

Aan de verticaal staande palen worden, op jouw wensen afgestemd, twee of drie horizontale planken geplaatst.

Prijs

Per strekkende meter moet je voor een post and rail met twee planken uitgaan van € 20 per lopende meter en met drie planken van € 30 per lopende meter. Dit is exclusief plaatsingskosten.

3. Tuinschermen

Gevlochten tuinschermen
Foto: Jadimex

Bij tuinschermen van kastanje hout worden verticale of horizontale latten gebruikt, het lijkt eigenlijk op een soort houten schutting maar dan van kastanje hout.

Een kastanje houten tuinscherm geeft een veel warmer en natuurlijker uiterlijk aan je tuin dan de standaard houten schutting.

Waar een standaard schutting vaak 180 centimeter hoog is, is de standaard maat van een kastanje houten tuinscherm 190 centimeter.

Prijs

Voor een anderhalve meter lang tuinscherm bedraagt de prijs ongeveer 150 euro (excl. plaatsingskosten).

Betaal niet teveel!

De prijzen bij vakmannen lopen soms erg uiteen. Vergelijken is daarom belangrijk. Zo bespaar je snel tot 35%.

Benieuwd hoeveel de totaalprijs voor jouw project zou bedragen? Vraag dan via ons vrijblijvend een offerte aan voor jou kastanje houten tuinafsluiting.

Wij brengen je in contact met meerdere erkende vakmannen in je eigen buurt. Deze maken voor jou gratis en vrijblijvend een offerte voor je op. Zo kun je hun prijzen, materiaal e.d. vergelijken. Pas dan kun je de juiste keuze maken.

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

Vraag helemaal gratis een offerte aan voor een tuinafsluiting in je eigen buurt. Door prijzen te vergelijken bespaar je snel tot 35%. Indien gewenst komt deze vakman gratis bij je langs.
  • Ontvang meerdere gratis offertes
  • Van 4 vakmannen uit je eigen regio
  • Door te vergelijken bespaar je tot 35%
Dus betaal niet teveel en ontvang meteen prijzen door onderstaand formulier in te vullen. Deze service is helemaal gratis.
Vraag hier gratis een offerte aan voor uw project
We ontvingen vandaag al 14 aanvragen. Gemiddeld werden deze binnen de 2 uur gratis beantwoord.

Geef een reactie