Tuinafsluitingen

Kunststof tuinafsluitingen: Mogelijkheden & Prijs

Kunststof tuinafsluitingen Kunststof tuinafsluitingen

Kunststof tuinafsluitingen zijn een populaire keuze voor tuinomheiningen vanwege hun duurzaamheid, onderhoudsgemak en veelzijdigheid. Kunststofafsluitingen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, kleuren en texturen, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende tuinontwerpen en smaken. Ontdek de soorten kunststof tuinafsluitingen, met daarbij steeds hun voordelen, nadelen en natuurlijk ook de prijs per vierkante meter.

Wat is de prijs voor een kunststof tuinafsluiting?

Alles hangt er natuurlijk vanaf welke soort kunststof je gebruikt. Maar laten we even uitgaan van een gemiddelde prijs in België voor een kunststof tuinafsluiting van zo’n 20 meter lang. Weet dat een kunststof tuinafsluiting één van de duurdere tuinafsluitingen is die er zijn. De prijs voor per lopende meter bedraagt tussen de € 100 en € 200. Qua montagekosten rekent een vakman daar nog eens gemiddeld € 25 per meter bovenop. Zo komen we uit op een gemiddelde van € 3.500 voor een kunststof tuinafsluiting van 20 meter.

Vul je postcode in en ontvang een gratis offerte voor een kunststof tuinafsluiting.
Hoe verzamelen we deze data?
?
Gemiddelde prijzen in België:
GEMIDDELD
LAAG
HOOG
LAAG HOOG

Wat zijn de voordelen van een kunststof tuinafsluiting?

Kunststof tuinafsluitingen bieden een scala aan voordelen die ze een aantrekkelijke keuze maken voor veel tuineigenaars. Laten we deze voordelen eens uitgebreid bekijken:

 1. Duurzaamheid: Kunststof tuinafsluitingen zijn extreem duurzaam en kunnen jarenlang meegaan zonder veel tekenen van slijtage te vertonen. Ze zijn bestand tegen extreme weersomstandigheden, zoals regen, sneeuw, en zonlicht, waardoor ze perfect zijn voor buitengebruik gedurende het hele jaar.
 2. Onderhoudsvriendelijk: Een van de grootste voordelen van kunststofafsluitingen is hun lage onderhoudsvereisten. In tegenstelling tot houten afsluitingen hoeven ze niet te worden geschilderd, gebeitst of verzegeld. Een eenvoudige reiniging met water en zeep is meestal voldoende om ze schoon te houden, waardoor ze ideaal zijn voor mensen die weinig tijd hebben voor tuinonderhoud.
 3. Veelzijdigheid in ontwerp: Kunststofafsluitingen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, kleuren en texturen, waardoor ze kunnen worden aangepast aan verschillende tuinontwerpen en architecturale esthetiek. Of je nu op zoek bent naar een moderne uitstraling, een traditionele stijl, of iets daartussenin, er is een kunststof tuinafsluiting die aan je behoeften voldoet.
 4. Privacy en geluidsisolatie: Sommige kunststofafsluitingen zijn ontworpen met privacy in gedachten, met hogere panelen en minder spleten tussen de planken, waardoor ze een effectieve barrière vormen tegen nieuwsgierige blikken en geluiden van buitenaf.
 5. Milieuvriendelijkheid: Veel kunststofafsluitingen worden tegenwoordig gemaakt van gerecycled materiaal, waardoor ze een milieuvriendelijke optie zijn voor mensen die bezorgd zijn over hun ecologische voetafdruk.
 6. Bestendigheid tegen rot en insecten: Anders dan hout, zijn kunststofafsluitingen immuun voor rot, schimmel en insectenschade, waardoor ze hun aantrekkelijke uiterlijk behouden zonder dat er regelmatig reparaties nodig zijn.
 7. Kosten-effectiviteit op lange termijn: Hoewel de initiële kosten van kunststofafsluitingen hoger kunnen zijn dan die van hout, worden ze vaak beschouwd als een kosteneffectieve optie op lange termijn vanwege hun duurzaamheid en lage onderhoudskosten. Dit kan vooral aantrekkelijk zijn voor mensen die op zoek zijn naar een langetermijninvestering voor hun tuin.
 8. Veiligheid en beveiliging: Kunststof tuinafsluitingen bieden ook een zekere mate van veiligheid en beveiliging voor uw woning. Ze kunnen helpen om kinderen en huisdieren binnen de omtrek van uw tuin te houden, evenals ongewenste bezoekers buiten te houden.

Al met al bieden kunststof tuinafsluitingen een uitgebreide reeks voordelen die ze tot een populaire keuze maken voor wie op zoek is naar een duurzame, onderhoudsvriendelijke en esthetisch aantrekkelijke tuinafsluiting.

Soorten kunststof tuinafsluitingen

Hier zijn enkele van de meest voorkomende soorten kunststof tuinafsluitingen.

1. Composiet tuinafsluiting

Composiet tuinafsluitingen zijn gemaakt van een mix van gerecyclede kunststoffen en houtvezels. Deze combinatie resulteert in een materiaal dat de natuurlijke uitstraling van hout heeft, maar tegelijkertijd de duurzaamheid en het onderhoudsgemak van kunststof biedt. Composiet tuinafsluitingen zijn bestand tegen rotten, splijten, scheuren en vervagen, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor buitengebruik. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, waaronder planken, latten en panelen, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende tuinontwerpen.

2. Kunsthaag

Een kunsthaag, ook wel een kunstmatige haag genoemd, is een alternatief voor natuurlijke hagen die het hele jaar door groen blijven zonder dat er onderhoud nodig is. Kunsthagen zijn gemaakt van hoogwaardige kunststofmaterialen die zijn ontworpen om op natuurlijk gebladerte te lijken. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten planten, zoals buxus, laurier, hedera en bamboe, waardoor u kunt kiezen wat het beste past bij uw tuinontwerp en esthetiek. Kunsthagen kunnen worden gebruikt om privacy te bieden, om lelijke delen van de tuin te verbergen, of gewoon als decoratief element langs de omheining of muren. Ze vereisen geen snoeiwerk, water geven of bemesting, waardoor ze een onderhoudsarme en toch aantrekkelijke optie zijn voor tuinomheiningen.

3. PVC-omheiningen

PVC-omheiningen worden gemaakt van polyvinylchloride, een type kunststof. Ze zijn zeer duurzaam en bestand tegen rot, corrosie en vervaging door de zon. PVC-omheiningen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, waaronder planken, palissades en privacypanelen. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden en vereisen alleen af en toe reiniging met water en zeep om ze schoon te houden.

4. Vinylomheiningen

Vinylomheiningen zijn vergelijkbaar met PVC-omheiningen en worden vaak door elkaar gebruikt. Ze zijn gemaakt van PVC (polyvinylchloride) en zijn ook zeer duurzaam en onderhoudsarm. Vinylomheiningen zijn verkrijgbaar in diverse stijlen en kleuren, en ze bieden een goede balans tussen esthetiek en functionaliteit voor tuinafsluitingen.

Vind dé beste vakman voor je project en ontvang gratis offertes.

5. Kunststof gevlochten omheiningen

Deze omheiningen zijn gemaakt van geweven kunststofmaterialen, zoals polyethyleen. Ze bieden een natuurlijke uitstraling en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen. Kunststof gevlochten omheiningen zijn flexibel, lichtgewicht en kunnen gemakkelijk worden geïnstalleerd. Ze zijn ideaal voor het creëren van een informele sfeer in de tuin.

6. Kunststof lattenomheiningen

Kunststof lattenomheiningen bestaan uit horizontale of verticale kunststof latten die aan elkaar zijn bevestigd. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en stijlen en bieden een moderne uitstraling aan de tuin. Deze omheiningen zijn duurzaam, onderhoudsarm en bieden een goede balans tussen privacy en luchtcirculatie.

7. Kunststof gaasomheiningen

Kunststof gaasomheiningen zijn gemaakt van kunststof gaas dat aan metalen palen is bevestigd. Ze zijn ideaal voor het omheinen van grotere gebieden en bieden een betaalbare en functionele oplossing voor tuinafsluitingen. Kunststof gaasomheiningen zijn lichtgewicht, duurzaam en gemakkelijk te installeren.

8. Kunststof privacypanelen

Kunststof privacypanelen bestaan uit massieve kunststofpanelen die aan elkaar zijn bevestigd. Ze bieden maximale privacy en zijn ideaal voor het afschermen van terrassen, zwembaden en achtertuinen. Kunststof privacypanelen zijn verkrijgbaar in diverse stijlen en kleuren, en ze zijn duurzaam, onderhoudsarm en gemakkelijk te reinigen.

Vind dé beste vakman voor je project en ontvang gratis offertes.

Conclusie

Kunststof tuinafsluitingen bieden een breed scala aan opties die voldoen aan verschillende behoeften en voorkeuren van tuiniers en huiseigenaren. Of het nu gaat om composiet tuinafsluitingen die de natuurlijke uitstraling van hout combineren met de duurzaamheid van kunststof, kunstmatige hagen die het hele jaar door groen blijven zonder onderhoud, of PVC-, vinyl-, gevlochten-, latten-, gaas- en privacyomheiningen die elk hun eigen unieke voordelen bieden, er is een optie voor elke tuin.

De voordelen van kunststof tuinafsluitingen zijn talrijk: duurzaamheid, onderhoudsgemak, veelzijdigheid in ontwerp, privacy, geluidsreductie, milieuvriendelijkheid, veiligheid en beveiliging. Door te kiezen voor kunststof tuinafsluitingen kunnen huiseigenaren genieten van een aantrekkelijke en functionele omheining die jarenlang meegaat zonder de zorgen van intensief onderhoud en reparatie.

Of u nu op zoek bent naar een traditionele uitstraling, een moderne esthetiek, maximale privacy of een budgetvriendelijke oplossing, kunststof tuinafsluitingen bieden een oplossing die aan uw behoeften voldoet. Met hun duurzaamheid, onderhoudsgemak en esthetische veelzijdigheid zijn kunststof tuinafsluitingen een slimme investering voor elke buitenruimte.

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

 • Ontvang gratis offertes
 • Van 4 vakmannen uit je eigen regio
 • Door te vergelijken bespaar je tot 35%
Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.