Vochtbestrijding

Schimmel in huis verwijderen

Vochtproblemen moet je bij de bron aanpakken. Ontdek hier hoe.

Heb jij dat ook wel eens voor dat je thuiskomt en het ruikt een beetje muf? Of dat je lekker staat te douchen en ineens van die vlekjes op de voegen van je tegels ziet? Dan is de kans groot dat je schimmel in huis hebt en dat je de schimmel op de muren moet behandelen.

Schimmel in huis is niet altijd direct zichtbaar. Soms ruikt het alleen nog maar een beetje muf. In dat geval is het belangrijk om de ruimte goed te ventileren. Maar wanneer je echt al vlekjes op de muur ziet dan is het zeer belangrijk om de schimmel in huis te verwijderen.

Het probleem meteen laten aanpakken? Vergelijk prijzen van meerdere vakmannen en bespaar tot 35%. Vraag hier een gratis offerte aan.

 

Schimmel in huis: Pak het probleem aan bij de bron

Schimmel in huis is niet prettig. Het ruikt niet alleen naar, het geef je ook geen fijn gevoel en het is vies. En daarnaast is het ook nog eens enorm slecht voor je gezondheid. Daarom is het belangrijk dat je de bron van het vochtprobleem aanpakt als je schimmel in huis wilt verwijderen.

Vochtige hoekjes

Schimmel ontstaat uiteraard vaak in ruimtes of hoekjes waar het vochtig is. Je kelder en badkamer zijn zeer populaire plekken voor schimmel. Deze ruimtes zijn vaak niet goed geventileerd waardoor binnendringend vocht niet weg kan.

Indien je een raam hebt in de badkamer, zet deze dan zeker na het douchen of het nemen van een bad gedurende een halfuur open. Indien je geen raam hebt kun je een rooster in je deur maken, via waar de damp naar buiten kan.

Maar daarmee is het probleem meestal nog niet definitief opgelost.

Ventillatiesysteem

De beste oplossing? Dat is kiezen voor een ventillatiesysteem (afzuigingssysteem). De nieuwste modellen hebben vaak een vochtsensor, deze zorgt ervoor dat de afzuiger alleen zuigt wanneer de ruimte nog vochtig is.

Ook in je kelder zou  een afzuigingssysteem een optie zijn. Maar ook het plaatsen van vochtvreters of het lichtelijk aanzetten van de verwarming zijn opties.

Gratis diagnose

Diagnose stellen met vochtmeter

Uiteraard raad ik je aan om altijd een expert in te schakelen wanneer je last hebt van schimmel in huis. Bedrijven gespecialiseerd in het oplossen van vochtproblemen komen altijd gratis eens langs bij jou thuis. Dan kijken ze wat de oorzaak van het probleem is en maken ze helemaal gratis een offerte op voor jou.

Met speciale apparateur en vochtdetectie vochtmeters kunnen zij de perfecte diagnose maken, het probleem situeren en de juiste vochtbestrijding techniek toepassen.

Schakel een expert in. Deze komt een gratis diagnose maken bij jou thuis.

Bespaar tot 35% door vakmannen met elkaar te vergelijken. Vraag hier een gratis offerte aan bij meerdere vakmannen in je eigen buurt!

Schimmel op de muren verwijderen

Wanneer je al last hebt van schimmel, dan is het belangrijk om het probleem bij de bron aan te pakken om te voorkomen dat het zich verder uitbreidt. Maar je wilt eigenlijk ook gewoon graag de schimmel van je muren verwijderen.

Hoewel ze je in de supermarkt zullen zeggen van wel, gaat dat helaas niet met een standaard huis-tuin-en-keuken-middeltje. De bekende badkamerreinigers en schimmel ‘verwijderende’ sprays zijn helaas niet effectief genoeg meer, wanneer je ze met het oog gesignaleerd hebt.

Om dan nog van de schimmel af te komen is het van belang om een erkend expert in te schakelen. Hij helpt je pas echt van je probleem af.

Mensen isoleren, maar ventilleren niet

Ik hoor het vaak terug… Ik heb mijn huis helemaal gerenoveerd en geïsoleerd, hoe kan ik dan vocht in huis hebben? Wel het antwoord is simpel. Door je huis te isoleren kan ook de vochtige lucht niet naar buiten.

  • De lucht die je uitademt in de slaapkamer
  • De damp wanneer je een douche of bad neemt
  • De damp wanneer je pasta aan het koken bent

Deze warmere lucht komt tegen de koudere muren terecht (zeker als die muur in contact komt met koude buitenlucht). Die lucht zet zich om in condens (water) en blijft zich aan die wand hechten.

Op die plekken krijg je dan bruine plekken die na verloop van tijd schimmel worden.

Wanneer je schimmel niet behandelt

Veel mensen zien helaas de ernst van schimmel niet in, ze denken dat wanneer de muffe geur verwijderd wordt met een beetje luchtverfrisser, dat dan het probleem is opgelost. Daarom willen wij nog graag even waarschuwen voor de gevolgen van Schimmel.

Schimmel in huis is namelijk erg slecht voor de constructie van je huis, vooral bij hout kan het de constructie extreem beschadigen en breng je je eigen veiligheid in gevaar. Het kan namelijk in een zeer ernstig stadium van schimmel zomaar zijn dat je huis in stort.

Scheuren & Barsten in de muren

In eerste instantie zal je het herkennen aan scheuren en barsten in je muren. Naast je eigen veiligheid, is schimmel in huis ook slecht voor je gezondheid. Wanneer je schimmel in ademt kan het namelijk ademhalingsproblemen veroorzaken.

Ook zijn veel mensen allergisch voor huisstofmijt en laat dit nare ongedierte nou net helemaal gek zijn op vochtige plekjes. Maar ook andere ongedierte zijn gek op vochtige plekken en eigenlijk wil je je huis toch wel gewoon voor jezelf houden?

Schimmel in Huis: Barst in muur door schimmel
Schimmel in Huis: Barst in muur door schimmel

Schakel een epxert in

Wij willen je daarom adviseren om zo snel mogelijk de eerste stap te zetten. Ventileer je ruimte, los vochtproblemen als lekkages op zodat de schimmel zich in ieder geval niet verder uit kan breiden. En bel een erkend expert om de schimmel te laten verwijderen.  Alleen zo bescherm je jezelf en je woning.

Betaal niet teveel

Iedere expert heeft zijn eigen methodes & oplossingen. Dat heb ik gemerkt toen ik ooit een ventillatieprobleem had in mijn eigen woning. Door verschillende vakmannen met elkaar te vergelijken heb ik enorm veel geld bespaard.

Vergelijk loont!

De ene vakman raadde aan om een compleet ventillatiesysteem te voorzien. De andere gaf aan dat het eerder een dampprobleem was (door onze eigen adem en chauffage in de winter). In dat laatste geval zou vochtwerende verf gebruiken al voldoende zijn. Een verschil van € 3.000 tegenover € 300. Kortom: Verschillende vakmannen laten langskomen is een must!

Vergelijken loont! Ik betaalde slechts € 300 i.p.v. € 3.000 door vakmannen met elkaar te vergelijken.

Ook bestaan er verschillende ventillatiesystemen? Met prijsverschillen tot 35%. Wil je in contact komen met meerdere vakmannen? Dat kan! Ik help je graag verder…

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

Vochtbestrijding offerte aanvragenJe wil toch niet teveel betalen? Vertel ons wat je voor hebt en wij geven je meteen een richtprijs. Indien nodig komt één van onze vakmannen gratis bij jou langs om het vochtprobleem te onderzoeken. Dan legt hij je meteen uit wat de oorzaak is en hoe dit opgelost kan worden. Zo kan hij meteen een vrijblijvende offerte op maat maken. En dat allemaal gratis!
  • Ontvang Snel en Gratis Richtprijzen
  • Keuze uit tot wel 4 bedrijven uit je eigen buurt
  • Vergelijk gratis alle offertes
  • Bespaar zo tot 35%!
Vul daarvoor nu dit formulier in.

Geef een reactie