Vochtbestrijding

Kelderdichting met Doe-Hezelf Producten, Methodes, Prijs & Advies

Kelderdichting: Nuttig Advies & Prijzen om je Kelder waterdicht te maken

Handig advies om je kelder waterdicht te maken. We lichten de erschillende methodes toe met elk hun eigen prijs.

Niet alle huizen zijn gelukkig geprezen met een kelder. Veel woningen zijn niet onderkelderd of hebben slechts een kleine kruipruimte, dit kost je veel bergruimte. Ben jij de gelukkige die wel een kelder heeft, maar kun je er niets opslaan door vochtproblemen? Dat is zonde! Lees meteen verder voor gepast kelderdichting advies.

Onze experts maken namelijk met liefde jouw kelder dicht, hierdoor maakt vocht geen enkele kans meer en ben jij snel verlost van die schimmels. In dit artikel vertellen we je graag wat meer over de verschillende opties om je kelder dicht te maken.

Meteen laten aanpakken? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan en bespaar snel tot 35%!

Methode 1: Kelderdichting a.d.h.v. Bekuiping

Bekuiping is de eerste vorm van Kelderdichting. Bij deze techniek maakt men van jouw kelder een soort badkuip. Door de muren en vloer in te smeren met een vochtwerend middel, is je kelder waterdicht en moet het vocht een ander plekje gaan zoeken.

Bekuiping is de meest ideale methode om je kelder vochtvrij te maken. De prijs hiervan kan echter wat hoog oplopen, voor een gemiddelde kelder begint bekuiping vanaf € 4000.

De prijs hangt dus vooral af van de afmetingen van je kelder.

Kelder Bekuiping langs buiten
Kelder Bekuiping langs buiten, dit kan ook langs binnen gedaan worden

Methode 2: Kelder drainage

Wanneer je kiest voor kelderdichting aan de hand van kelderdrainage dan geef je vocht een kans om te verdwijnen, je hebt dus geen stilstaand water meer in je kelder staan. Je kelder is bij kelder drainage echter niet geheel vochtvrij. Maar veelal is het toch een goede methode voor kelderdichting.

Wat is kelder drainage?

Een systeem van kleine leidingen zorgt ervoor dat al het vocht in je kelder wordt afgevoerd naar het riool. Met behulp van een afzuiging of een raampje, kun je de droge lucht in je kelder stimuleren en schimmels voorkomen.

Door je kelder te ventileren heeft het vocht namelijk nog een andere uitgang. Alleen drainage is niet voldoende om je kelder vochtvrij te krijgen. Maar je maakt wel een hele stap in de goede richting en het scheelt je weer 1000 euro in vergelijking met bekuiping.

Om een gemiddelde kelder volledig te voorzien van drainage beginnen de prijzen ongeveer vanaf € 3000.

Wil je prijzen vergelijken? Vraag dan geheel gratis een vrijblijvende offerte aan om te ontdekken welke oplossing voor jouw kelder het beste is. Klik hier om een gratis offerte te ontvangen.

Methode 3: Injecteren

Wanneer je last hebt van opstijgend vocht in je kelder kun je de kelder muren injecteren met een speciaal vochtwerend middel. Hiervoor vind je eventueel doe-het-zelf producten om je kelderdichting tegen een gunstige prijs te regelen.

Om de elf centimeter wordt er dan een gat geboord, hierin wordt een speciaal middel gespoten dat zich mengt met je muur.

Dit proces van injecteren zorgt ervoor dat opstijgend vocht in de toekomst geen enkele kans meer maakt. Je kelder is immers een grote steun van je huis en ligt aan de basis, wanneer deze beschadigd, is de constructie beschadigd en zijn er verschillende risico’s.

Zo kan je woning bijvoorbeeld iets verzakken, wat niet meteen ernstig is, maar wanneer dit uit de hand loopt kan je woning ook instorten en daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Het is dus van belang snel te handelen bij enige indicatie van schimmel. En meteen een goede kelderdichting te voorzien.

Muren injecteren
Muren injecteren

Kelderdichting: Een professional het werk laten doen

Nu je gelezen hebt wat de verschillende opties zijn om je kelderdichting in orde te brengen, heb je ook gelezen dat het geen gemakkelijk klusje is. Ik raad je daarom ook aan om te berekenen wat het je gaat kosten om dit uit te laten voeren door een erkend expert.

Niet alleen kost het je veel tijd wanneer je het zelf moet doen. De kans bestaat ook dat wanneer er ook maar een kleine fout wordt gemaakt, alles voor niets is geweest en je alsnog een professional moet inschakelen om de schade te herstellen.

Wanneer een van onze erkende experts een fout maakt, waar wij natuurlijk niet vanuit gaan, is er uiteraard altijd een garantie inbegrepen.

Ook beschikt een vochtspecialist over de kennis en het materiaal om vochtdetectie te doen. Om daarna bijgevolg de correcte techniek van vochtbestrijding toe te passen.

Kelder waterdicht maken: 3 methodes
Kelder waterdicht maken: 3 methodes

Kelderdichting Prijs

Om je alvast enige indicatie te geven… De prijs voor Kelderdichting begint vanaf € 3.000. Hiervoor kun je voor de rest van je leven van schimmels in je kelder af zijn.

De prijzen van kelderdichting zijn echter sterk afhankelijk van verschillende factoren en kunnen snel wat hoger oplopen. Ben jij ook benieuwd naar wat het jou gaat kosten om de klus door een vakman uit te laten voeren? Vul dan snel hier je gegevens in. Je hoeft alleen maar even enkele vragen te beantwoorden en de gratis offerte komt naar je toe.

Besluit je met één van de vakmannen in zee te gaan om je kelderdichting te laten uitvoeren, dan kan een paar dagen later een van de vakmannen al bij je voor de deur staan om de klus te klaren. Of hij kan eerst even gratis langskomen om het probleem te bekijken.

MethodePrijs 
Injecteren€ 100 (per lopende meter)Gratis offerte »
Bekuipen€ 4.000 (voor gemiddelde kelder)Gratis offerte »
Drainage€ 3.000 (voor gemiddelde kelder)Gratis offerte »

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

Vochtbestrijding offerte aanvragenJe wil toch niet teveel betalen? Vertel ons wat je voor hebt en wij geven je meteen een richtprijs. Indien nodig komt één van onze vakmannen gratis bij jou langs om het vochtprobleem te onderzoeken. Dan legt hij je meteen uit wat de oorzaak is en hoe dit opgelost kan worden. Zo kan hij meteen een vrijblijvende offerte op maat maken. En dat allemaal gratis!
  • Ontvang Snel en Gratis Richtprijzen
  • Keuze uit tot wel 4 bedrijven uit je eigen buurt
  • Vergelijk gratis alle offertes
  • Bespaar zo tot 35%!
Vul daarvoor nu dit formulier in.

Geef een reactie