Vochtbestrijding

Opstijgend Vocht: Hoe Behandelen? Prijzen & Advies

Opstijgend vocht in huis? Ik help je graag verder!

Opstijgend vocht in huis

Wanneer je last hebt van opstijgend vocht in je woning is dat heel vervelend. Het ziet er niet alleen lelijk en vies uit het is ook nog eens erg slecht voor je gezondheid.

Opstijgend vocht in een ver gevorderd stadium veroorzaakt namelijk schimmel op je muur.  En die schimmels zijn slecht voor zowel je veiligheid als je gezondheid. Het is dus belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen.

Maar hoe dan?

Waarom is het zo gevaarlijk voor je gezondheid? Hoe kan ik het herkennen en wat zijn de oorzaken? Welke prijs dien ik te betalen om dit op te lossen en waar vind je advies? Lees vooral verder. Ik vertel je alles wat je moet weten om opstijgend vocht te verhelpen.

Meteen laten oplossen? Vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

Inhoud

Jouw veiligheid en gezondheid

Wanneer je schimmels in je huis hebt, moet je daar zo snel mogelijk iets aan doen. Wanneer je deze schimmels inademt kun je namelijk vreselijk last krijgen van ademhalingsproblemen. Longblaasjes zijn een herkenbaar verschijnsel bij het inademen van schimmels.

Daarnaast komt er veel ongedierte af op schimmels. Insecten die houden van een vochtig plekje, denk bijvoorbeeld aan pissebedden. Die wil je toch niet in je huis?

Maar ook de wel bekende huisstofmijt is gek op schimmels. Veel mensen zijn allergisch voor de uitwerpselen van dit nare beestje. De allergische reacties variëren, maar het is in ieder geval van belang om ze uit te schakelen, want ook allergische reacties zijn uiteraard niet prettig.

Veiligheid

Niet alleen je gezondheid, maar ook je veiligheid loopt een risico wanneer opstijgend vocht een kans krijgt in jouw woning.

Schimmels kunnen de constructie ernstig beschadigen, met alle gevolgen van dien…. Barsten en scheuren in je muren die het probleem enkel erger maken.

Daarom is het van belang dat je weet hoe je de beginstadia van opstijgend vocht herkend.

Hoe opstijgend vocht herkennen?

Er zijn verschillende symptomen waaraan je kunt herkennen dat je last hebt van opstijgend vocht.

  1. Het ruiken van een muffe lucht
  2. Loshangend behang en brekend pleisterwerk
  3. Donkere schimmelplekken onderaan je muur

In een laatste stadium ontstaan er donkere schimmelplekjes op de onderkant van je muur op de begane grond.

Je muur is eigenlijk net een spons, hij kan veel water uit de grond opnemen, maar op een gegeven moment is het klaar en dan gaat het vocht naar buiten, hierdoor ontstaat schimmelvorming.

Wil je het al in een wat eerder stadium kunnen ontdekken, houdt dan loshangend behang en brekend pleisterwerk aan de onderkant van je muur op de begane grond in de gaten.

Ook het ruiken van een muffe lucht in je ruimte kan een beginstadium van opstijgend vocht zijn. Het beste is om wanneer je ook maar een vermoeden hebt, gelijk de ruimte te luchten en een erkend expert in te schakelen.

Bespaar tot 35% door vakmannen met elkaar te vergelijken! Vraag hier een gratis offerte aan!

Wat is de oorzaak van opstijgend vocht?

De oorzaak van opstijgend vocht is een slecht werkende waterkering. In de fundering van je woning zou normaal gesproken een goed werkende waterkering moeten zitten. Wanneer dit niet het geval is, zuigen de muren van je woning het vocht op.

Je muur is dan die spons waar we het net al over hadden. En dus is het afhankelijk van de dikte van je muren en het aantal liter water, hoe snel je de eerste symptomen van opstijgend vocht in je woning kunt zien.

Opstijgend vocht: Oplossingen

Nu je weet hoe belangrijk het is om actie te ondernemen én je de eerste symptomen kunt herkennen, is het tijd om ook echt actie te  ondernemen.

Wanneer je last hebt van opstijgend vocht is het van belang direct de ruimte te ventileren en een expert in te schakelen. Dit omdat het probleem vanuit je fundering komt en je daar eigenlijk zelf niet bij kunt.

Vooraf is het natuurlijk wel prettig om een beetje te weten wat de mogelijkheden zijn. Om een probleem van opstijgend vocht op te lossen zijn er eigenlijk drie methodes.

  1. Onderkappen
  2. Injecteren
  3. Carebrick vochtbestrijding

Per methode krijg je van ons een korte toelichting over wat het in houdt en geven we je enige prijsindicatie.

1. Onderkappen

Onderkappen is de meest arbeidsintensieve, de meest effectieve en de duurste oplossing voor je opstijgend vochtprobleem.

Bij onderkappen wordt er namelijk steeds een stukje van de muur van je woning verwijderd om daaronder een nieuwe waterkering te plaatsen.

Nadeel hiervan is dat wanneer dit proces klaar is, je je hele benedenverdieping opnieuw moet afwerken.

Prijs

De prijs hiervan is uiteraard niet inbegrepen bij de prijs van ongeveer 125 euro per lopende meter.

Voor onderkappen wordt vanwege de grote hoeveelheid werk vaak gekozen bij een renovatie van je woning.

2. Injecteren

Muren injecteren

Wanner je ervoor kiest om je muren te laten injecteren, dan boort de expert om een bepaald aantal centimeter een gat in je muur. In deze gaten spuit hij een speciaal middel.

Soms is dit een waterachtige  vloeistof en in andere gevallen lijkt het eerder op iets dikkere silicone die via een silicone spuit ingebracht wordt.

Dat vochtwerende middel zorgt ervoor dat vocht in de toekomst geen schijn van kans meer maakt. Na dit proces moet je muur wel eerst een tijdje drogen voordat je deze weer kan bekleden met behang, verf of stuc.

oor injecteren wordt daarom meestal gekozen bij de bouw van een nieuwbouw woning.

Prijs

Wanneer je dit door een van onze erkende experts wil laten uitvoeren zal de prijs uitlopen op ongeveer 100 euro per lopende meter.

3. Carebrick vochtbestrijding

Een vrij nieuwe vochtbestrijding techniek die nog voornamelijk ook steeds vaker in België gebruikt wordt is carebrick vochtbestrijding.

Hierbij maakt de vochtbestrijder een soort koude brug in je muur. Door en keramische buis in je muur te boren, ontstaat er een soort koude lucht toevoer. Hier trekt het vocht naartoe, waardoor het uiteindelijk naar buiten weg kan en niet in je muur blijft zitten.

Groot voordeel is tevens dat deze techniek zowel op spouwmuren als op muren van alleen steen kan worden toegepast. Met carebrick vochtbestrijding komt dus iedere muur van zijn opstijgend vocht probleem af.

Prijs

De prijs hiervan zal ongeveer 115 euro per lopende meter bedragen.

Hoe in contact komen met een expert?

Om het gemakkelijk te maken voor iedereen kan ik je in contact brengen met meerdere experts in je eigen buurt.

Waarom meerdere vakmannen vergelijken?

Ik heb zelf ooit een vochtprobleem gehad bij mij thuis (teveel condens). Door verschillende vakmannen met elkaar te vergelijken heb ik een pak geld bespaard.

Bespaar tot 35% door vakmannen met elkaar te vergelijken! Vraag hier een gratis offerte aan!

Door via bovenstaande linkje je gegevens in te geven kom je in contact met 4 erkende vakmannen in je buurt. Zij kunnen, indien gewenst, gratis bij jou langskomen en een gratis offerte op maat maken.

Geloof me, vergelijken loont!

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

Vochtbestrijding offerte aanvragen Je wil toch niet teveel betalen? Vertel ons wat je voor hebt en wij geven je meteen een richtprijs. Indien nodig komt één van onze vakmannen gratis bij jou langs om het vochtprobleem te onderzoeken. Dan legt hij je meteen uit wat de oorzaak is en hoe dit opgelost kan worden. Zo kan hij meteen een vrijblijvende offerte op maat maken. En dat allemaal gratis!
  • Ontvang Snel en Gratis Richtprijzen
  • Keuze uit tot wel 4 bedrijven uit je eigen buurt
  • Vergelijk gratis alle offertes
  • Bespaar zo geld en tijd in slechts 2 minuten%!
Vul daarvoor nu dit formulier in.