Vochtbestrijding

Vochtproblemen: Iedere soort vochtprobleem heeft zijn eigen methode om te behandelen. Welke oplossingen bestaan er tegen welke prijs?

Wat zijn de beste oplossingen bij vochtproblemen?

Heb je te maken met Vochtproblemen? Wat is de prijs voor de verschillende oplossingen?

Schimmelplekken, loslatend behang, stilstaand water in de kelder, een lekkage die zorgt voor lelijke vlekken, … Ieder huishouden heeft wel eens last van vochtproblemen in de woning. We wonen nu eenmaal in een nat land en het vocht moet ergens naar toe.

In dit artikel vertellen we je alles over de verschillende soorten vochtproblemen die er zijn, wat je er aan kunt doen, hoe je het in de toekomst kunt voorkomen en niet geheel onbelangrijk… wat de verschillende oplossingen je gaan kosten.

Heb jij geen zin of tijd om te lezen? Beschrijf dan hier je situatie en je ontvangt geheel vrijblijvend een gratis offerte van ons.

Soorten vochtproblemen

Vocht problemen zijn er in verschillende soorten en maten. Het begint vaak met wat verkleuringen op de muur een een iets muffere lucht. Uiteindelijk ontstaat uit ieder vochtprobleem een schimmel en is vochtbestrijding noodzakelijk.

Die schimmel beschadigt niet alleen de constructie van je woning, het is ook nog eens slecht voor je gezondheid. Heb je bijvoorbeeld last van ademhalingsproblemen of ben je constant verkouden en kan de dokter niet vinden wat de oorzaak is, controleer dan je woning eens op schimmel. Die vieze bacterie veroorzaakt een hoop meer problemen dan je misschien zelf door hebt.

Maar goed… Welke soorten bestaat er?

1. Opstijgend vocht

Welke vochtbestrijding methode toepassen bij opstijgend vocht?

Opstijgend vocht is vocht dat omhoog stijgt vanuit de grond. De naam zegt het dus eigenlijk al. Doordat er geen goede waterkering aanwezig is in je fundering wordt je muur een soort spons, je muur gaat dan al het vocht uit de grond opzuigen.

Op een gegeven moment is de spons vol en ontstaat er schimmelvorming in je kelder of zelfs aan de onderkant van je muur op de begane grond.

2. Condensatie vocht

Condensatievocht problemen

Bedampen je ramen vaak en zitten er misschien zelfs geregeld druppels op? Dan heb je last van condensatievocht. Dit valt eerder onder de categorie ventilatieproblemen i.p.v. vochtproblemen. Al is vocht uiteraard het resultaat.

Condensatievocht is meestal gemakkelijk op te lossen door een raampje open te zetten. Ook tijdens het koken ontstaat er vaak condensatievocht vanwege de kookdampen. Veel mensen denken dat een afzuigkap alleen voor de nare geurtjes is, maar deze is tevens om condensatievocht te voorkomen.

Niet aan het koken en toch last van condensatievocht? Ramen kunnen ook beslaan als we zelf transpireren. Zweet en onze adem is een andere veel voorkomende oorzaak van condensatievocht.

Als laatste is er ook nog de badkamer. De warme lucht van het douchen of je warm bad zal zicht ook aan de muren of ramen hechten.

3. Vocht door lekkage

Wanneer leidingen of afvoerbuizen lek zijn kan dat lelijke plekken op je muur veroorzaken. Op dergelijke vochtproblemen zit je natuurlijk niet te wachten.

Gelukkig heb je in de meeste gevallen een lekkage snel door. Je hoort wat druppen, ruikt een muffe geur of ziet misschien zelfs ergens druppels liggen. Soms zie, hoor of ruik je echter niet meteen iets. Wanneer er bijvoorbeeld een leiding of buis in je muur lek is. Dit is natuurlijk erg vervelend.

Wanneer een ruimte muf begint te ruiken is het vocht vaak al in de muur getrokken. Het is dan van belang om meteen een expert in te schakelen die kan controleren of je last hebt van een lekkage en deze daarna meteen kan verhelpen.

4. Doorslaand vocht

Vochtbestrijding methode bij Doorslaand vocht
Vochtbestrijding methode bij Doorslaand vocht

Ook bij doorslaand vocht is de naam alles zeggend. Doorslaand vocht is vocht dat van buiten komt en door scheuren of barsten in je gevel naar binnen komt. Omdat het door je muren vaak een lange weg af moet leggen heb je het niet direct door. Daarom is het van uiterst belang om bij barsten of scheuren in je gevel direct een reparateur te laten komen. Hij kan de boel herstellen en er een speciaal vochtwerend middel in spuiten, zodat vocht dat misschien al naar binnen is gedrongen er zo snel mogelijk weer uit komt en toekomstig vocht geen kans meer maakt.

5. Bouwvocht

Tegenwoordig zijn er veel verschillende methodes om huizen te bouwen, maar de traditionele manier is nog steeds de meest gebruikte omdat het vele voordelen met zich mee brengt. Bij deze manier wordt echter wel veel vocht gebruikt.

En niet altijd zijn de bewoners ervan op de hoogte dat je woning even de tijd nodig heeft om dit vocht weer te laten gaan. Voordat hij helemaal opgedroogd is wordt vaak al pleisterwerk aangebracht of een ander soortig muurbehang.

De kans is daardoor echter groot dat dit binnen enkele maanden weer van de muur af barst omdat het vocht ergens naar toe moet. Dit is natuurlijk doodzonde en dat moet eigenlijk voorkomen worden.

Betaal niet teveel en bespaar tot 35% door prijzen van vakmannen in je eigen regio te vergelijken? Vul daarvoor onderstaand formulier in.

Hoe kan je vochtproblemen oplossen?

Vochtproblemen oplossen kan a.d.h.v. verschillende technieken. Het is dus van belang dat je eerst eens nagaat van welk vochtprobleem je last hebt. Verdiep je daarna verder in het probleem om ervoor te zorgen dat je er van alles over weet.

Zo ben je het beste voorbereid om een van onze erkende experts de nodige vragen te stellen. Heb je geen idee van welk vochtprobleem je last hebt en wil je gewoon dat het zo snel mogelijk verdwijnt, ook dan kun je een van onze erkende experts inschakelen.

Wij hebben de beste vochtbestrijders in ons netwerk en de kans is dus groot dat er ook een bij jouw in de buurt woont. Veel vochtproblemen kunnen namelijk niet zelfstandig worden opgelost. Hiervoor moet je echt een expert inschakelen, benieuwd wat dat voor jou gaat kosten? Vraag hier geheel gratis en vrijblijvend een offerte aan bij een van onze experts in je buurt.

Wat is de prijs voor het behandelen van vochtproblemen?

Om je toch enig idee te geven wat de kostprijs is voor het oplossen van je vochtprobleem hebben we hier een overzicht gemaakt. Vind hier de oplossingen voor vochtproblemen en hun bijbehorende prijzen.

Uiteraard laat je het beste even een gratis experts gratis bij jou langskomen.

Technieken bij vochtproblemenPrijs 
Muren onderkappen€ 100 à € 150 per lopende meterGratis offerte »
Muren injecterenVanaf € 100 per lopende meterGratis offerte »
Gevel impregneren€ 8 à € 12 per m²Gratis offerte »
Nieuwe gevelbekleding€ 40 à € 250 per m²Gratis offerte »
Mechanische ventilatie€ 1.500 à € 6.000Gratis offerte »
Kelderdichting€ 4.000 à € 10.000Gratis offerte »

Benieuwd wat een oplossing voor jouw vochtprobleem zou kosten? Laat dan een expert gratis langskomen bij jou. Laat daarvoor hieronder je gegevens achter. Wij brengen je meteen in contact met een vakman in je eigen buurt.

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

Vochtbestrijding offerte aanvragenJe wil toch niet teveel betalen? Vertel ons wat je voor hebt en wij geven je meteen een richtprijs. Indien nodig komt één van onze vakmannen gratis bij jou langs om het vochtprobleem te onderzoeken. Dan legt hij je meteen uit wat de oorzaak is en hoe dit opgelost kan worden. Zo kan hij meteen een vrijblijvende offerte op maat maken. En dat allemaal gratis!
  • Ontvang Snel en Gratis Richtprijzen
  • Keuze uit tot wel 4 bedrijven uit je eigen buurt
  • Vergelijk gratis alle offertes
  • Bespaar zo tot 35%!
Vul daarvoor nu dit formulier in.

Geef een reactie