Aannemer

Aanbouw schuur: Prijs, Materialen & Extra opties

Aanbouw schuur: Mogelijkheden & Prijzen Aanbouw schuur: Mogelijkheden & Prijzen

Wil je graag een aanbouw schuur? Dit is een goed moment om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. Misschien heb je meer ruimte nodig om je spullen op te bergen. Je kunt een aanbouw overwegen voor het stallen van je auto, het opbergen van tuinspullen, of als opslag voor al je klusmaterialen.

Creëer een mooie ruimte die je kunt gebruiken zoals jij dat wilt. Het is belangrijk om te weten wat de mogelijkheden zijn en wat de kosten van een aanbouw schuur zijn. Heb je daarbovenop een vergunning nodig voor de aanbouw? Wij kunnen je daarover informeren en helpen.

Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om de voorbereidingen voor je aanbouw schuur te treffen.

Mogelijkheden aanbouw schuur

Al een tijdje overweeg je misschien een mooie aanbouw, een schuur of garage? Hoe groot mag het zijn? Welke materialen? Welke extra opties? Veel om over na te denken.

Maar je moet ook weten waar je het voor gaat gebruiken. Wil je je tuinspullen opruimen of denk je er aan om een auto binnen te zetten? Of wil je er een grote hobbyruimte van maken?

Er zijn veel mogelijkheden, maar deze hebben wel invloed op de kosten. Laat je daarom goed inspireren door wat er allemaal kan. Ga ook na hoeveel ruimte je zelf hebt, en hoeveel je daarvan wil gebruiken voor de aanbouw schuur.

Wat kost een aanbouw schuur?

De gemiddelde kosten voor een aanbouw schuur situeren zich tussen de € 14.000 en € 16.000. Qua minimum prijs moet je toch rekenen op zo’n € 10.000 en naargelang de grootte en wensen kan dit natuurlijk oplopen tot in de tienduizenden euro’s.

Vul je postcode in en ontvang een gratis offerte voor een aanbouw schuur.
Hoe verzamelen we deze data?
?
Gemiddelde prijzen in België:
GEMIDDELD
LAAG
HOOG
LAAG HOOG

Je denkt al een tijdje aan een aanbouw schuur, of noem je het liever een garage? Het ligt er ook aan wat je ermee wil doen. Het is in ieder geval wel een mooi project wat je staat te wachten. Aan de hand van drie voorbeelden leggen we je graag de gemiddelde prijs uit en dat is dan inclusief de werkuren en de BTW.

Type AanbouwOppervlakteKosten (€)
Stenen Schuur15 m215.000 – 20.000
Stenen Garage15 m210.000 – 16.000
Houten Schuur9 m2Rond de 10.000
  • Je hebt misschien een stenen aanbouw in gedachten, een mooie schuur van ongeveer 15 m2. Dan zou je moeten denken aan tussen de 15.000 en 20.000 euro.
  • Als je denkt aan een stenen aanbouw, een garage, van 15 m2, dan kun je denken aan een bedrag van 10.000-16.000 euro. 
  • Mocht je liever een houten schuur maken, dan kun je denken aan rond de 10.000 euro (gericht op 9 m2).

Factoren die invloed hebben op de prijs

Je hebt nu een klein beetje een beeld van wat de kosten zijn van een aanbouw schuur. Toch ervaar je ook dat de prijs wordt beïnvloed door diverse factoren. Dit hangt bijvoorbeeld af van de afmetingen en van de materialen die je hebt gekozen. 

Welke afmetingen kies je?

Hoe groot mag de aanbouw schuur worden? Het ligt eraan hoeveel ruimte je hebt, maar ook wat het je mag kosten. Misschien heb je een vast budget waar je je aan wil houden en dan bepaal je aan de hand van de prijs hoe groot de aanbouw schuur mag worden. Een goed houvast voor een aanbouw schuur is een prijs aanhouden van rond de 900/1000 euro per m2. 

Wel of niet isoleren?

Je moet je goed afvragen of dat het nodig is om de ruimte te isoleren of niet. Ga je de aanbouw voor opslag gebruiken of wil je er later ook in kunnen werken? Als je er zelf ook veel aanwezig bent, kan isoleren wel een aanrader zijn. Het wordt dan lekker warm binnen en dan hoef je niet extra te stoken als jij daar aan een project werkt bijvoorbeeld. Voordat je je keuze maakt is het wel goed om te weten wat de kosten zijn van isoleren. Wat zijn er voor mogelijkheden?

  • Er kan bij het isoleren gedacht worden aan spouwmuurisolatie. Je betaalt dan ongeveer 20 euro per m2. 
  • Als je kiest voor dakisolatie van een plat dak dan kost je dat tussen de 50 en 80 euro per m2. 
  • Voor dakisolatie van een hellend dak moet je denken aan tussen de 25 en 80 euro per m2. 
Type IsolatieKosten (Euro per m2)
SpouwmuurisolatieOngeveer 20 euro
Dakisolatie (plat dak)Tussen de 50 en 80 euro
Dakisolatie (hellend dak)Tussen de 25 en 80 euro

Welke extra opties kies je? 

Je hebt nog meer waar je aan moet denken bij de aanbouw schuur. Er kunnen namelijk ook extra opties nodig zijn.

OptieKosten
VlieringOngeveer 300 euro per m2
Dubbel glasVast bedrag per maand tussen de 150 en 250 euro
Hellend dakGemiddeld 700-800 euro extra
Elektrische (garage) deurOngeveer 300 euro extra

Wil jij graag een vliering maken? Dan moet je daarvoor een prijs rekenen van ongeveer 300 per m2. Dit zijn dan wel extra kosten. Als je dubbel glas wil, dan moet je daar ook extra voor betalen, dan moet je denken aan een vast bedrag per maand van tussen de 150 en 250 euro. Voor een hellend dak betaal je gemiddeld 700-800 euro extra en voor een elektrische (garage) deur moet je denken aan een extra bedrag van ongeveer 300 euro. 

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

  • Ontvang gratis offertes
  • Van 4 vakmannen uit je eigen regio
  • Door te vergelijken bespaar je tot 35%

Veelgstelde vragen over een aanbouw schuur

Wat kost een aanbouw schuur?

Voor een aanbouw schuur kun je denken aan tussen de 10.000 en de 20.000 euro. De prijs hangt af van de materialen en de afmetingen.

Ik wil een houten schuur van 9 m2, wat kost dat?

Voor een houten schuur van 9 m2, moet je denken aan rond de 10.000 euro. Hoe groter de ruimte, hoe hoger de kosten, maar hoe meer ruimte je hebt om je spullen op te bergen.

Kan ik dubbel glas laten plaatsen bij mijn aanbouw schuur?

Ja, dat kan zeker. Je betaalt dan wel een extra bedrag, maar dan is het wel beter geïsoleerd. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld in de aanbouw wil werken (kantoor of klussen). 

Hoe groot moet een aanbouw schuur zijn?

Dit hangt af van je eigen wensen en er zijn geen “eisen”. Je geeft zelf aan welke afmetingen je wenst (in m2) en dan kan de prijs berekend worden van je aanbouw. 

Wat is het voordeel van een aanbouw schuur uitbesteden? 

Het grote voordeel wat je hebt als je een aanbouw schuur laat bouwen, is dat je er zelf geen omkijken naar hebt. Je geeft aan wat je wensen zijn en dan wordt het aan de hand van jouw wensen uitgevoerd. 

Vind dé beste vakman voor je project en ontvang gratis offertes.

Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.