Badkamer

Nieuwe douche: Kosten & Mogelijkheden

Wat zijn de kosten voor een nieuwe douche? Wat zijn de kosten voor een nieuwe douche?

Wil je een nieuwe douche kopen en dan ook laten installeren of doe je het liever zelf? In ieder geval kost een nieuwe douche veel tijd om alles uit te zoeken en te regelen. Of dat je nu een oude douche vervangt, je badkamer gaat renoveren of gewoon je doucheruimte wat moderner wil maken, er is veel om over na te denken. Daarom helpen wij je graag met onze tips in dit artikel. Hopelijk kun je zo eenvoudiger een keuze maken en weet je waar je op moet letten bij het kopen en installeren van een nieuwe douche. 

Kosten nieuwe douche

Een nieuwe douche, wat zou dat kosten? De prijs hangt af van de wensen. Maar gemiddeld kun je denken aan een bedrag van tussen de 1200 en 1400 euro. Vaak wordt er gekozen voor een inloopdouche, een douchecabine en een douchebak. De kosten kunnen ook hoger uitpakken, als je bijvoorbeeld de hele badkamer aan wilt pakken. Echter gaan we in dit artikel in op de kosten en mogelijkheden van een nieuwe douche. Er zijn namelijk ook veel extraatjes mogelijk en daar lees je hieronder meer over.

Vul je postcode in en ontvang een gratis offerte voor een nieuwe douche.
Hoe verzamelen we deze data?
?
Gemiddelde prijzen in België:
GEMIDDELD
LAAG
HOOG
LAAG HOOG

Kosten per soort douche

Het is goed om nog meer over de kosten van een nieuwe douche te weten. 

is een tabel in tekstvorm met de prijzen:

Type doucheGemiddelde prijs (euro)
Douchebak400 – 500
Inloopdouche1000 – 1400
Douchecabine1700 – 2000
Prijzen douche

Als je het heerlijk vindt om te ontspannen tijdens het douchen, bezuinig dan niet op de aanschaf van een nieuwe douche. Ga na wat er mogelijk is in de bestaande ruimte en kijk dan van welke luxe je mag genieten. Het is eenmalig een investering, maar je gaat er wel veel plezier aan beleven. Misschien wel dagelijks, als je ervoor kunt sparen kan dat ook een optie zijn. 

Keuzes bij een nieuwe douche

Je hebt je keuze gemaakt en je wil een nieuwe douche, maar waar begin je? Er zijn een paar aspecten die je in overweging moet nemen. Om te beginnen moet je kijken naar de huidige situatie. Ga eens na hoe je bestaande doucheruimte eruit ziet om te bepalen wat er moet worden vervangen of bijgewerkt. Je moet vervolgens ook je budget kennen en dan weten wat je maximaal uit kunt geven. Aan de hand daarvan kun je beter keuzes maken.

Maak daarom ook altijd een lijst met wensen, want wil je bijvoorbeeld een regendouche, een inloopdouche, of misschien een stoomdouche? Alles is mogelijk, maar denk aan de ruimte en aan je budget. 

Type nieuwe douche kiezen

Er zijn verschillende soorten douches om uit te kiezen, afhankelijk van je ruimte, budget en persoonlijke voorkeur. Daarom is het goed om te weten wat er kan en wat de voordelen zijn. Dit hebben we voor je op een rijtje gezet: 

 • Inloopdouche is een populaire keuze en dat komt door het strakke, moderne uiterlijk en omdat het erg toegankelijk is.
 • Douchecabine staat bekend als een gesloten eenheid die je snel kunt installeren en kan lekken voorkomen.
 • Bad-douchecombinatie, dit wordt veel gekozen bij een wat kleinere badkamer. Het gemak is dat je dan bad en douche in een hebt. 
 • Stoomdouche zorgt voor een spa-achtige ervaring met stoomgeneratoren voor ontspanning. Dit is extra verwennen, maar kan wel heerlijk zijn als je de ruimte hebt.

Welke douche je gaat kiezen hangt dus van veel factoren af. Als je niet goed weet welke douche je moet kiezen, is het goed om advies in te winnen bij een professional. Er kan dan ook met je prijs rekening worden gehouden en dan kom je niet voor verrassingen te staan. 

Wat voor douchekop wil je?

Nog meer om over na te denken want wat voor douchekoppen en armaturen zou je willen? Dit hebben we ook weer op een rijtje gezet, zodat jij beter je keuzes kunt maken: 

 • Er kan gekozen worden voor een regendouchekop, dit zorgt dan voor een zachte, gelijkmatige stroom die aanvoelt als een regenbui.
 • Sommige mensen geven de voorkeur aan een handdouche, dit is namelijk flexibel en handig voor het wassen van kinderen, huisdieren of het schoonmaken van de douche.
 • Dit is pas heerlijk, de massagedouchekop. Deze heeft namelijk verschillende standen voor een ontspannende massage-ervaring.
 • Als je water wil besparen dan moet je gaan voor de waterbesparende douchekop

Vind dé beste vakman voor je project en ontvang gratis offertes.

Waar denk je nog meer aan bij een nieuwe douche? 

Dat er veel komt kijken bij het kiezen van een nieuwe douche heb je al mogen lezen. Daarom moet je wel tijd vrijmaken om keuzes te maken. Ga daarom ook eens denken aan wat er nog meer bij komt kijken.

Douchewanden en tegels

Een douche kiezen, denk dan ook aan douchewanden en badkamertegels. Er zijn veel materialen waar dat uit gekozen kan worden. Er kan gedacht worden aan mooie keramische tegels. De voordelen zijn dat het duurzaam, waterbestendig en verkrijgbaar is in een groot aantal kleuren en patronen. Maar natuursteen kan ook, dat heeft vooral een luxe uitstraling, maar heeft wel meer onderhoud nodig. Er kan ook voor glaswanden worden gekozen, dat heeft namelijk een moderne en meer open uitstraling. Dan zijn er ook nog de acrylpanelen en die zijn onderhoudsvriendelijk.

Nieuwe douche installeren

Wie gaat je nieuwe douche installeren? Dit zou je zelf kunnen doen, maar uit handen geven kan ook een goede keuze zijn. Als je het zelf wil doen dan moet je de tijd ervoor hebben, maar ook over de juiste materialen beschikken. Misschien is daarom een nieuwe douche plaatsen uitbesteden een betere keuze. Het installeren kan namelijk ingewikkeld zijn en zeker als je het nog niet eerder hebt gedaan.

Accessoires en meer…

Er zijn ook nog veel accessoires en extra functionaliteiten waar je uit kunt kiezen als je het maximale uit je douche en de ruimte wilt halen. Je zou kunnen denken aan planken, zodat je zeep e.d. netjes op kunt bergen. Maar je kunt ook denken aan douchedeuren, dan heb je de keuze uit schuifdeuren, scharnierende deuren of vouwdeuren. Wat je kiest hangt af van de beschikbare ruimte en welke stijl je mooi vindt. Dan moet er nog gekeken worden naar je verlichting. Als je het in laat bouwen is dat wel het meest veilig. Denk dan ook nog aan de veiligheid en denk aan douchematten (anti-slip).  

Verleng levensduur nieuwe douche

Als je een nieuwe douche hebt gekozen, dan wil je er ook zo lang als mogelijk van genieten. Daarom hebben we nog een paar tips voor je:

 • Zorg dat je je douche goed blijft onderhouden. 
 • Maak de douche regelmatig schoon, zodat kalk en schimmel geen kans krijgen.
 • Blijf je douche altijd controleren op een eventuele lekkage, dan kun je het op tijd melden en op laten lossen. 

Extra opties nieuwe douche kiezen

Bij een nieuwe douche kun je denken aan de basismaterialen, maar je kunt ook denken aan extra opties. Waar kun je dan zoal aan denken?

OptiePrijs (euro)
Regendouche300 – 400
Licht- en muzieksysteem200 – 600

Regendouche

Een mooie set van een regendouche kost je al snel tussen de 300 en 400 euro. Dan krijg je een brede platte douchekop, en dan zal het water verticale stralen geven. Het is dan net regen die naar beneden komt vallen, vandaar ook de naam regendouche.

Licht- en muzieksysteem

Ja dit lees je goed, een licht- en muzieksysteem volledig geïntegreerd in de douche, dit kan echt. Het kost je rond de 400 euro extra. Daarvoor krijg je led verlichting en een muzieksysteem voor meer sfeer als je gaat douchen. Je moet wel weten dat het alleen maar toegepast kan worden in een douchecabine.  

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

 • Ontvang gratis offertes
 • Van 4 vakmannen uit je eigen regio
 • Door te vergelijken bespaar je tot 35%
Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.