Veranda

PVC Veranda: Verschillende Stijlen, Voordelen en Prijs

PVC is een materiaal dat al enkele jaren een heuse opmars heeft gemaakt. We gebruiken het zeer vaak voor nieuwe ramen en deuren te laten plaatsen. Het gemak is dat je er geen onderhoud aan moet doen en het blijft jaren mooi. Er zijn veel kleuren beschikbaar die je kan kiezen en je kan zelfs hout look nemen als je toch graag het uitzicht van hout hebt, maar er geen werk aan wil hebben. Ook een PVC veranda is aan te raden als je een uitbreiding wil aan je woning. Je kan een stijl kiezen die bij de rest van je woning past.

Wat zijn de voordelen van een PVC veranda

  • Er is geen onderhoud nodig, hout moet je verven, maar aan PVC heb je geen werk
  • PVC is goedkoper dan hout en aluminium
  • PVC is volledig recyclebaar, je kan het materiaal smelten.
  • Het bevat een hoge isolatiewaarde
  • Snel geplaatst en ook volledig winddicht.

Dit zijn al enkele belangrijke voordelen waardoor het wel de ideale keuze lijkt voor een veranda. Er zijn ook nadelen aan verbonden en ook daarvan geven we je graag een overzicht.

Het is niet zo sterk als aluminium. Als je kiest voor grote raampartijen dan kan PVC geen optie meer zijn, omdat het zware gewicht van de ramen niet kan dragen. Je kan dan voor dikkere profielen kiezen, maar dan verlies je het esthetische en heb je ook minder buitenzicht. Verkies je een strakke look dan heb je aluminium profielen nodig.

Vroeger kon het nog voorkomen dat PVC verkleurt. Maar ook daar is de laatste jaren verandering in gekomen. De nieuwe soorten van PVC profielen zijn hiertegen bestand. Op die manier kan je op je beide oren slapen als je PVC kiest om je veranda te laten bouwen.

Veranda stijl kiezen

Afhankelijk van de stijl heb je ook meer opties met PVC. Er zijn heel wat kleuren waarin je het kan laten aanleveren en een bepaalde look creëren. Bijvoorbeeld als je een landelijke stijl hebt van woning, dan kan je de veranda hier volledig op afstemmen. Hout zou dan ook een goede keuze zijn, maar hier komt een hogere kostprijs mee en je hebt vaak werk om het te onderhouden.

PVC veranda: Prijs

Dit hangt veel af van het budget dat je kan uitgeven. Werk je met eigen middelen of wens je hiervoor te lenen, dan doe je er best aan om informatie in te winnen bij een vakman. Hij komt bij je thuis langs en kan je dan de nodige informatie geven. Tips geven over de opbouw, de afwerking en dergelijke meer. Als leek heb je waarschijnlijk niet de nodige kennis om dit allemaal zelf te weten en dat is niet erg natuurlijk. Een gespecialiseerd bedrijf in PVC veranda’s kan je van a tot z  een plan opstellen.

Op die manier weet jij wat er gaat gebeuren en heb je een duidelijk beeld van de volledige veranda.

In vergelijking met een aluminium veranda ligt de prijs 10 tot 20 % lager en met een houten veranda zelfs tot 30 %. Een PVC Veranda is dus de goede keuze als je budget niet al te groot is.

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

  • Ontvang gratis offertes
  • Van 4 vakmannen uit je eigen regio
  • Door te vergelijken bespaar je tot 35%
Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.