Veranda

Veranda Prijs: Prijzen van een standaard of op maat gemaakte Veranda

Veranda Prijs: Mogelijkheden & Materiaal - © Steel Look Veranda van ADR Construct

De veranda prijs hangt af van enkele factoren. Je kunt kiezen voor een op maat gemaakte veranda, waar je best wat budget voor moet uitrekenen. Of je kunt opteren voor een standaard uitvoering, waarbij de prijs van een veranda een pak lager ligt.

Waarom een veranda voorzien?

Wil je je woning uitbreiden met een aangename leefruimte? Dan is een leefveranda hier ideaal voor. Je kan er een gezellige leefruimte van maken, de keuken in onderbrengen of gewoon extra oppervlakte toevoegen.

Het is dan ook belangrijk goed te kijken naar wat jouw wensen zijn. Veel hangt af van je budget, maar ook de ideeën die je hebt. Vraag een vakman om langs te komen en je plannen te bespreken. Dan zal je snel meer weten over de prijs van de veranda, de mogelijkheden en de voordelen en nadelen van de verschillende materialen.

Veranda Prijs

Voor het bepalen van de prijs van een veranda maken we een onderscheid tussen twee mogelijkheden.

 1. Standaard veranda
 2. Op maat gemaakte veranda

Uiteraard is een op maat gemaakte veranda een pak duurder. Maar daar tegenover staan wel enkele belangrijke voordelen.

1. Standaard veranda

Een standaard veranda is wat ik omschrijf als een veranda die je tegen je huis plaatst. Het is niet zo dat je het raam van je living uitbreekt en je meteen in je veranda staat. Nee, meestal moet je via de deur van je keuken de veranda binnengaan.

Omdat hier geen extra werken zijn om je woonkamer of keuken te laten overlopen in de standaard veranda, valt de prijs hier enorm goed mee. Reeds vanaf € 12.000 kun je een erg mooie standaard veranda hebben.

Standaard veranda
Standaard veranda – © Hebbes.be

2. Op maat gemaakte veranda

Wil je dat je veranda een deel uitmaakt van je woning, waarbij je helemaal niet het idee hebt dat je de woning verlaat, maar gewoon de keuken of woonkamer binnenstapt? Waarbij je vloer en plafond gewoon doorlopen van in je woning naar de veranda? Dan is een op maat gemaakte veranda de beste oplossing.

Omdat het echt een duidelijk onderdeel van je woning is, wordt dit ook wel een leef- of woonveranda genoemd.

Je hebt de keuze uit verschillende materialen. Het meest gekozen is een aluminium veranda. Daar ligt de prijs gemiddeld op zo’n € 1.500 per vierkante meter.

Bespaar tot 35%!

Vergelijk gratis offertes bij meerdere bedrijven in je eigen buurt. Door te vergelijken bespaar je tot 35%! JA, IK WIL PRIJZEN VERGELIJKEN »
Prijs voor een op maat gemaakte veranda
Prijs voor een op maat gemaakte veranda – © Steel Look Veranda van ADR Construct

Veranda Materialen

Uiteraard moet je bij bij het vergelijken ook rekening houden met de materialen die gebruikt worden. Want de keuze van materialen heeft meteen een invloed op de stevigheid en de prijs van de veranda.

1. Basisconstructie

Hiervoor kun je werken met vier soorten materialen.

 1. PVC (kunststof)
 2. Hout
 3. Aluminium
 4. Smeedijzer / Staal

Zowel qua prijs is er een verschil, als qua stevigheid en qua onderhoud.

Veranda Materialen: PVC, Hout, Aluminium of Smeedijzer
Veranda Materialen: PVC, Hout, Aluminium of Smeedijzer

Een PVC veranda is het goedkoopst, gevolgd door aluminium en hout. Smeedijzer is het duurst, want hier komt veel maatwerk aan te pas.

PVC gaat erg lang mee, maar oogt niet zo mooi (vind ik persoonlijk). Ook qua stevigheid is PVC het minst goede materiaal. Als je dat vergelijkt met aluminium bijvoorbeeld, daar kun je echt grote raampartijen gebruiken. Daarom wordt het ook het meest gebruikt voor moderne veranda’s. Omdat deze vaak erg rote ramen en schuiframen hebben.

Bij landelijke veranda’s zie je sneller houten veranda’s en smeedijzer veranda’s terugkomen. Deze ogen uiteraard meteen een pak natuurlijker. Het enige nadeel aan hout is dat je het goed moet onderhouden en om de zoveel jaar moet herschilderen. TIP: Let er zeker op dat je hardhout gebruikt en niet het goedkopere geïmpregneerd hout. Als je prijsoffertes aanvraagt bij meerdere vakmannen, vergelijk dan dus zeker ook de houtsoort. Want het prijsverschil zit hem vaak in het soort hout.

MateriaalTotaalprijs 
PVC€ 18.000Gratis offerte »
Aluminium€ 20.000Gratis offerte »
Hout€ 24.000Gratis offerte »
Smeedijzer€ 30.000Gratis offerte »

2. Ramen, Schuiframen & Deuren

De ramen, schuiframen en eventuele deuren die er in moeten kunnen ook erg in prijs verschillen. Qua ramen wordt vaak zonwerend glas aangeraden, al heeft dit soms een spiegelend effect, hetgeen velen niet mooi vinden. Zeker als de veranda zuidgericht is, is dit het overwegen waard, anders zal het snel veel te warm worden in je veranda.

Hou je niet van dat spiegelend effect, dan raad ik hoogrendementsglas (het goedkoopste) of driedubbele beglazing aan. Eventueel in combinatie met screens (aan de buiten- of binnenkant). Of gordijnen zijn ook altijd een optie.

3. Verandadak

Bij het verandadak zijn er drie opties.

 • Plat dak: (het meest gekozen bij moderne leefveranda’s)
 • Dak uit glas
 • Dak uit polycarbonaat

Het dak kan dus ofwel een gewoon plat dak zijn. Voor moderne veranda’s, waar zich meestal de keuken of woonkamer in bevindt, kiest men vaak voor een vast dak. Met ingebouwde verlichting, screens, zonwering, … Hier ligt de prijs uiteraard ook hoger. Eventueel kun je dit combineren met een lichtstraat of lichtkoepel om extra lichtinval in je woning te hebben. Geloof het of niet, maar zo’n dakraam zorgt echt voor enorm veel extra licht. En dat is echt aangenaam. Sommigen plaatsen ook nog zonnepanelen op hun verandadak.

Bij een klassieke of landelijke veranda wordt meestal gekozen tussen glas of polycarbonaatplaten. Uiteraard is glas een pak duurder. Je mag er gemiddeld tot € 2.000 bijtellen. Polycarbonaat is wel meer lichtdoorlatend en sterker dan glas en bestaat uit verschillende diktes. De nieuwste uitvoeringen hebben zelf een isolerende functie.

Losstaande veranda met regelbaar verandadak
Losstaande veranda met regelbaar verandadak – House of Home

Hou rekening met de bouwnormen

Bij een grotere veranda moet je uiteraard ook rekening houden met de bouwnormen. Zo moet er isolerend glas voorzien zijn alsook isolatie in het vaste dak. Maar ook de eventuele muren en vloeren moet je voorzien van isolatie.

Zoals je merkt, héél wat factoren om rekening mee te houden… Om die reden is het belangrijk dat je verschillende vakmannen raadpleegt en de veranda prijs goed vergelijkt. Laat ze eventueel gratis bij je langskomen. Dan kunnen ze meteen en helemaal gratis een offerte op maat maken voor jouw project.

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

Offerte aanvragen voor een verandaJe wil toch niet teveel betalen voor het laten plaatsen van een veranda? Bespaar dankzij ons tot wel 35%!

Kom in contact met 4 vakmannen in je eigen regio. Ze sturen je allen een richtprijs. Zo kun je ze vergelijken en bespaar je veel geld. Indien nodig kun je hen vragen om bij je langs te komen. En dat allemaal gratis!

 • Ontvang Snel en Gratis Richtprijzen
 • Keuze uit tot wel 4 bedrijven uit je eigen buurt
 • Vergelijk gratis alle offertes
 • Bespaar zo tot 35%!

Vul daarvoor nu dit formulier in.

Geef een reactie