Veranda

Aluminium Veranda: Prijs, Voordelen & Voorbeelden

Aluminium Veranda - Mogelijkheden, Voordelen & Prijs Aluminium Veranda - Mogelijkheden, Voordelen & Prijs - © Raamselect.be

Voor de bouw van een veranda zijn er drie materialen het meest in trek: hout, PVC of aluminium. Wie het graag strak heeft en een moderne look wil, kiest dan ook best voor een aluminium veranda. Het kost iets meer, maar het oogt veel luxueuzer en het heeft een pak meer voordelen!

Benieuwd wat die voordelen zijn en wat de totale prijs is voor een aluminium veranda? Lees dan vooral verder.

Hoeveel kost een aluminium veranda?

Elke woning is uiteraard anders en daarom kan ik hier niet zomaar een prijs op plakken. Ik zou rekenen houden met een prijs tussen de € 1.000 à € 1.500 per vierkante meter. Zodoende spreek ik altijd van een prijs tussen de € 12.000 en de € 25.000 voor een basis afgewerkte aluminium veranda. Kies je voor een luxe afwerking met vloerverwarming, airco, verlichting, screens, enz. dan kan dit snel oplopen tot € 50.000 (inclusief BTW en plaatsing).

Vul je postcode in en ontvang een gratis offerte voor een aluminium veranda.
Hoe verzamelen we deze data?
?
Gemiddelde prijzen in België:
GEMIDDELD
LAAG
HOOG
LAAG HOOG

Waarom voor aluminium kiezen? De voordelen!

Als je voor een aluminium veranda kiest dan weet je dat je kwaliteit in huis haalt. Waarom? Ik licht graag even alle voordelen toe.

  • Perfecte isolatie: De inwendige kamers en de thermische onderbreking zorgen ervoor dat dit soort veranda enorm goed isoleert. Nog beter dan PVC– of houten veranda’s.
  • Grote raampartijen: De aluminium profielen zijn zo sterk, dat je er grote raampartijen tussen kunt plaatsen. Zo heb je extra veel zicht op je tuin en uiteraard enorm veel lichtinval.
  • Kwaliteit is superieur: Een aluminium veranda is duurzaam. Na jaren blootstelling in de zon, regen en wind zul je geen verkleuring op het materiaal zien. Ook barsten of roestplekken krijgen geen kans.
  • Onderhoud: Daar een aluminium veranda bestand is tegen alle soorten weer, heeft deze eigenlijk weinig onderhoud nodig. Eén keer per jaar is reeds voldoende. Al begrijp ik dat je je ramen liever een paar keer per jaar wast. Maar het aluminium kun je slechts éénmaal per week poetsen.
  • Veilig tegen inbraken: Je kunt enorm veel doen tegen inbraak. Het hang- en sluitwerk kun je beveiligen. De deuren kun je zelfs met een 3-puntssluiting beveiligen. Als laatste kun je ook nog glasbreuk detectoren aanbrengen. En ook belangrijk: Het aluminium kun je niet geruisloos doorboren. Bij PVC of hout kan dat wel. Dus als men wil inbreken moet men al veel lawaai maken.

Zijn er ook minpunten?

Wel, met eens iets moet je extra opletten: Dat zijn krassen. Met spelende kinderen of wilde dieren (die graag tegen de deur opspringen) moet je extra voorzichtig zijn. Aluminium kan wel iets verdragen, maar als de hond constant tegen de deur opspringt, zal je na verloop van tijd wel krassen beginnen op te merken. Leer het huisdier dit dus zeker af.

TIP: Staan er bomen in de buurt van de aluminium veranda? Snoei deze dan tijdig zodat de takken niet tegen het aluminum schuren.

Vind dé beste vakman voor je project en ontvang gratis offertes.

Verschillende stijlen

Uiteraard kun je een aluminium veranda in verschillende stijlen krijgen. Zowel bij een moderne, een landelijke als een klassieke woning kan een aluminium veranda enorm mooi ogen.

1. Moderne aluminium veranda

Een moderne veranda met een verandadak. In het dak is wel verlichting, een vals plafond en twee dakramen voorzien. Eventueel kunnen op deze veranda ook zonnepanelen voorzien worden.

Aluminium veranda met 2 dakramen
Aluminium veranda (open en gesloten gedeelte) met 2 dakramen en ingebouwde verlichting – © Raamselect.be

2. Landelijke aluminum veranda

Een landelijke veranda uit aluminium, met enorm veel zicht op de tuin en voorzien van gordijnen. Een prachtig verlengstuk van de living.

Landelijke aluminium veranda
Landelijke aluminium veranda
Landelijke veranda in zwart aluminium
Landelijke veranda in zwart aluminium – Metacoat.be

Vind dé beste vakman voor je project en ontvang gratis offertes.

Aluminium veranda: Hoe de prijs berekenen?

Een aluminium veranda is iets duurder dan zijn soortgenoten. In vergelijking met PVC ligt de prijs ongeveer 15 % hoger. Je hebt er natuurlijk wel beter materiaal voor.. Want de profielen zijn een pak sterker en je krijgt een luxueus afgewerkte uitstraling en dat mag wel wat kosten.

Naast het materiaal dat je gebruikt, speelt totale de oppervlakte die je wil laten aanpakken ook een rol. Want buiten het voorzien van het glas en het aluminium moet je nog andere kosten in rekening brengen. Muren en vloeren moeten voorzien worden, afwerking, overgang naar woonkamer en tuin, …

Laten we ook daar even dieper op ingaan…

1. Verandadak voorzien?

Hou er rekening mee, dat afhankelijk van de stijl dat je wenst, je eventueel een verandadak moet voorzien. Dat zal de prijs een pak doen stijgen.

Een plat dak heeft als nadeel dat er minder licht binnenvalt. Zorg dus voor genoeg lichtinval door middel van een lichtkoepel / dakraam. Hoe groter, hoe meer licht je binnenkrijg. Maar samen met licht komt er ook warmte binnen, dus voorzie een warmte werende screen die je op elektriciteit kan bedienen.

Voor de opbouw van het dak kan je opteren voor een houten frame en daarop EPDM rubber. Op die manier ben je voor veel jaren zeker van een goede dakbedekking. EPDM is duurzaam en kan tegen warmte, koude, regen en wind. De keuze van materiaal en de oppervlakte zal hier uiteraard ook een grote invloed hebben op de prijs.

2. Volledige invulling

Als je een aluminium veranda laat plaatsen dan moet je er natuurlijk ook aan denken om het interieur aan te pakken. De ruimte gebruiken als woonveranda, maar dan kaal en leeg laten is geen optie natuurlijk. Komt de veranda in het verlengde van de woonkamer zonder deur om af te sluiten dan moet de stijl hetzelfde blijven. De vloer moet doorgetrokken worden, de muren bezet, verlichting en elektriciteit moet eventueel voorzien worden …

Neem deze kosten dus ook zeker mee in de berekening van de prijs. Achteraf dien je ook nog meubels te voorzien, gordijnen of screens, … Maar laat dat je vooral niet tegenhouden.

Vergelijken loont!

Benieuwd wat jouw project zou kosten? Wel, de oplossing is simpel… Laat een vakman (helemaal gratis en vrijblijvend) bij je thuis langskomen. Op die manier hoor je snel hoe alles geplaatst kan worden en krijg je ook gratis een vrijblijvende offerte.

Het is handig om verschillende bedrijven met mekaar te vergelijken. Zo kun je hun werkwijze, voorstellen, materiaal en prijzen vergelijken en de vakman kiezen die het beste bij je wensen past.

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

  • Ontvang gratis offertes
  • Van 4 vakmannen uit je eigen regio
  • Door te vergelijken bespaar je tot 35%
Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.