Veranda

Moderne Veranda: Mogelijkheden (PVC, Aluminium of Hout) & hun Prijzen

Moderne Veranda: Mogelijkheden & Prijs Moderne Veranda - © ADR Construct

Een moderne veranda aan je woning plaatsen zorgt voor een leuke, extra leefruimte. Je krijgt er meer oppervlakte bij met een prachtig zicht op de tuin. Dankzij een moderne veranda met grote raampartijen heb je meer lichtinval in je woning.

En zo kan ik nog wel enkele voordelen opnoemen van een open veranda. Maar wat kost zoiets? En welk materiaal is geschikt?

Moderne Veranda vs Moderne Leefveranda

Wie een moderne veranda plaatst, opteert meestal voor een leefveranda. Een leefveranda vind ik persoonlijk iets anders dan een gewone veranda. Een veranda is een extra ruimte die je creëert aan je woning. Een leefveranda echter is een onderdeel van je woonkamer of keuken of beiden. Je woning loopt naadloos over in deze leefveranda en wordt ook ingericht alsof het een deel uitmaakt van je huis. Sommigen hun keuken of woonkamer bevindt zich echt in de leefveranda. Daarom wordt het vaak ook een woonveranda genoemd.

Zo loopt het plafond van de woonkamer door naar de leefveranda en kiest men vaak voor ramen en schuiframen vanop de grond tot aan het plafond. Eventueel gecombineerd met nog een dakraam in het het verandadak. Sommigen plaatsen nog eens zonnepanelen op hun verandadak.

Moderne Leefveranda
Moderne Leefveranda – © ADR Construct
Moderne Woonveranda
Moderne Woonveranda – © ADR Construct

Welke materialen worden er gebruikt voor moderne veranda’s?

We onderscheiden meestal drie materialen: Aluminium, Hout & PVC. PVC is het goedkoopste, echter wordt aluminium het meest gekozen.

1. Aluminium

Aluminium is het meest gebruikte materiaal voor een moderne veranda. Een moderne veranda in aluminium heeft vaak grote ramen. PVC of een ander materiaal is meestal niet geschikt om zo’n zware constructie te dragen. En aluminium kan dat wel. Vandaar dat dit materiaal zo vaak gekozen wordt bij een moderne veranda.

Ook naar uitstraling toe is een moderne veranda in aluminum erg in trek, want het ziet er elegant uit vanwege de fijne profielen. Het voordeel  is ook dat het beter isoleert dan andere materialen en je kan ze in heel wat kleuren verkrijgen.

Esthetisch en praktisch dus heel wat voordelen, maar dat maakt wel dat dit materiaal het duurst is. Je hebt er wel geen onderhoud aan. Bij een houten veranda moet je het hout nu en dan herschilderen, dus dat brengt extra kosten met zich mee. Een moderne veranda in Aluminium kun je jaarlijks eens afwassen met een spons, en meer is er niet aan.

Moderne Veranda: Mogelijkheden & Prijs
Moderne Aluminium Veranda – © ADR Construct

2. PVC

Je kan ook voor PVC kiezen. Dit materiaal wordt vaak gebruikt voor standaard ramen in woningen, maar voor een veranda kan het ook.

Je hebt wel niet de strakke look die aluminium wel heeft, maar het is wel goedkoper. PVC heeft ook niet dezelfde draagkracht, dus je moet soms voor kleinere oppervlakten kiezen in de ramen. Naar onderhoud toe is het dan weer een aanrader, want er is namelijk geen onderhoud aan. Eens er met een spons over gaan en de klus is geklaard. Je hoeft het dus niet te herschilderen of te behandelen om de zoveel jaar.

PVC Veranda
PVC Veranda – © Raemdonck PVC Ramen nv

3. Hout

Moderne veranda’s in hout, het kan wel, maar dit materiaal zien we steeds minder en minder. Je kan het in combinatie met aluminium wel gebruiken om een bepaalde look te creëren (zoals op de foto hieronder). Ook naar onderhoud toe is het lastig, want hout vertoont slijtage door water, wind en zonlicht.

Niettegenstaande deze nadelen, ben ik persoonlijk echt wel voorstander van een moderne veranda in hout. Wat tegenover deze nadelen staat wel dat hout enorm natuurlijk oogt en enorm veel warmte uitstraalt. Je hebt nog meer dat buitengevoel dan met een moderne veranda in PVC of aluminium.

En dat maakt dat het toch erg vaak gekozen wordt. Wens je een moderne veranda in hout, let dan vooral op de soort hout. Ga voor hardhout en niet voor het goedkopere geïmpregneerde hout. Dan gaat je veranda een pak langer mee.

Bespaar tot 35%!

Vergelijk gratis offertes bij meerdere bedrijven in je eigen buurt. Door te vergelijken bespaar je tot 35%! JA, IK WIL PRIJZEN VERGELIJKEN »
Moderne veranda in hout en aluminium
Moderne veranda in hout en aluminium – © Veranclassic.be
Moderne Poolhouse veranda in hout
Moderne Poolhouse veranda in hout – © Livinlodge.be
Open Veranda in Hout met Glazen schuifwand
Moderne Veranda in Hout met Glazen schuifwand – © Veranda-discount.nl (Model: Trebbiano)

Moderne veranda: Prijs

De duurste materialen voor een moderne veranda aan huis zijn aluminium en hout, het goedkoopst is PVC.

De gemiddelde prijs bedraagt steeds rond de € 1.500 per vierkante meter. Voor PVC ligt dat lager. Zodoende komen we uit op onderstaande prijzen. Dit is voor een moderne veranda met gemiddelde afmetingen.

MateriaalVanaf prijzen
Aluminium€ 20.000Gratis offerte »
PVC€ 18.000Gratis offerte »
Hout€ 24.000Gratis offerte »

Het is aan te raden om meerdere bedrijven bij je te laten langskomen. Deze zullen je een prijs/voorstel op maat kunnen aanbieden. Waarom meerdere vakmannen? Elk heeft zijn eigen manier van werken en zal nieuwe ideeën kunnen aanbrengen. Zaken waar jij nog niet aan dacht kan je op die manier te weten komen. Ook kun je zo héél eenvoudig de prijzen vergelijken en meteen de correcte keuze maken.

 

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

  • Ontvang gratis offertes
  • Van 4 vakmannen uit je eigen regio
  • Door te vergelijken bespaar je tot 35%
Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.