Gevelbekleding

Revolutionaire Brandveilige Houten Gevels: Woodstoxx Introduceert Duriflame®

DURIFLAME® DURIFLAME®

In het licht van toenemende veiligheidseisen in de bouwsector introduceert Woodstoxx met trots Duriflame®, een innovatieve oplossing voor brandveilige houten gevelbekleding. Na de tragische gebeurtenissen van zeven jaar geleden in Londen, waar een brand zich via de gevel verspreidde, zijn Europese normen voor gevelbekleding aangescherpt. Woodstoxx CEO, Robbert Desmet, heeft besloten niet te wachten op nieuwe regelgeving, maar met Duriflame® vooruit te lopen op toekomstige vereisten.

Duriflame®: De Revolutionaire Oplossing

“Brandveiligheid en preventie zijn van essentieel belang,” zegt Desmet. “Daarom hebben we Duriflame® ontwikkeld, een gepatenteerde brandbehandeling die wordt toegepast op abechi hout, ook bekend als ayous.” Duriflame® voldoet aan de strengste brandtests en overstijgt zelfs de oude normen, met een brandreactieklasse B. Dit maakt Duriflame® geschikt voor zowel middelhoog- als laagbouw, waardoor architecten, bouwheer en gebruikers gerust kunnen zijn dat ze voldoen aan aankomende Europese voorschriften.

DURIFLAME®
DURIFLAME®

Noodzaak van Innovatie in Brandveiligheid

Tot voor kort waren er slechts twee opties om te voldoen aan de brandwetgeving voor houten gevelbekleding: brandattesten of de CWFT-tabel. Maar door recente aanpassingen in de CWFT-tabel, met focus op onbehandeld hout, is er behoefte aan innovatieve oplossingen voor behandeld hout. Duriflame® biedt hier een antwoord op.

Geëngageerd aan Innovatie en Kwaliteit

Naast brandveiligheid garandeert Duriflame® een snellere, goedkopere en eenvoudigere installatie dankzij een vernieuwde gevelopbouw. Desmet benadrukt: “Bij Woodstoxx zijn we toegewijd aan innovatie en kwaliteit. We bieden totaaloplossingen die onze klanten ontzorgen, van begin tot eind.”

Over Woodstoxx

Woodstoxx, opgericht in 2007, heeft een passie voor hout en ondernemerschap. Het bedrijf biedt hoogwaardige houtproducten, van parketvloeren tot gevelbekleding, gedreven door expertise en ervaring. Woodstoxx streeft voortdurend naar verbetering en innovatie, waarbij hout de ziel van het bedrijf blijft.

Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.