BadkamerVentilatie

Ventilatie in badkamers: hoe creëer je een frisse en droge omgeving?

© Pexels - Jean van der Meulen © Pexels - Jean van der Meulen

Een goed geventileerde ruimte is een gezonde ruimte. Door te ventileren worden geurtjes, vocht en eventuele schadelijke stoffen afgevoerd. Voor de meeste ruimtes in huis is het voldoende om gewoon een raampje open te zetten. In ruimtes waar veel vocht vrijkomt, zoals in de badkamer, de keuken, of het toilet, is dit vaak niet genoeg. Om ongezonde schimmelvorming te vermijden is het vooral belangrijk om de badkamer te verluchten. Je kunt hierbij kiezen uit ventilatoren of mechanische ventilatie met bijvoorbeeld ventilatiesysteem d. Wil jij ook weten hoe je een frisse en droge omgeving creëert met ventilatie in de badkamer, lees dan snel verder.

Vind dé beste vakman voor je project en ontvang gratis offertes.

Ventilator voor een frisse badkamer

Een goede oplossing voor droge en frisse lucht in de badkamer is het aanbrengen van een badkamer ventilator. Hierbij kun je kiezen uit een opbouw ventilator die enkel een opening naar buiten en stroom nodig heeft. Is je badkamer niet zo groot is de buisventilator een goede oplossing. Hierbij wordt de ventilator eenvoudig in de afvoerbuis aangebracht. Verder kun je kiezen voor een kanaal verluchter. Wil je een onzichtbare en geruisloze ventilatie dan is dit de juiste optie. Hierbij wordt de ventilator elders aangebracht en wordt de lucht over grotere afstanden naar buiten afgevoerd.

Hele huis ventileren met mechanische ventilatie

Wil je meerdere ruimtes automatisch ventileren dan is mechanische ventilatie de beste keuze. Een centraal ventilatiesysteem zoals systeem C of D. Deze slimme ventilatiesystemen worden alle ruimtes waar vocht wordt geproduceerd vanzelf verlucht. Door continue metingen van de luchtkwaliteit wordt vochtige of ongezonde lucht afgezogen en wordt er een frisse buitenlucht toegevoegd. Dit gebeurt dus automatisch in alle natte ruimtes zoals de badkamer, de keuken, de waskamer en het toilet, je hebt er geen omkijken naar. Een centraal ventilatiesysteem is de waakhond voor de luchtkwaliteit in je hele huis en zorgt ervoor dat je met een gerust hart van al je woonruimtes kan genieten.

Een gezonde badkamer, dat wil toch iedereen

Een badkamer die fris, droog en gezond is, dat is wezenlijk voor het hele gezin. Nare en ongezonde luchtjes en schimmelvorming zijn een bedreiging voor ons aller welzijn. Een raampje openzetten voldoet vaak niet voor deze natte ruimte en daarom is het beter een extra ventilatie aan te brengen, zoals een ventilator of een centraal ventilatiesysteem met mechanische ventilatie. Door de badkamer goed te ventileren blijft de luchtkwaliteit hoog en kunnen we onbezorgd ons dagelijks badkamer ritueel uitvoeren.

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

  • Ontvang gratis offertes
  • Van 4 vakmannen uit je eigen regio
  • Door te vergelijken bespaar je tot 35%
Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.