Tuin

Waarom industriële tuinen een hot topic zijn!

Waarom industriële tuinen een hot topic zijn! Waarom industriële tuinen een hot topic zijn!

Nadat de industriële look zijn intrede deed in de woninginrichting, is deze manier van decoreren nu ook voor de tuin een hot topic geworden. Een pot zwarte verf doet al wonderen, want door je schutting of tuinhek zwart te schilderen en eventueel voor de balken van een overkapping dezelfde kleur te kiezen, leg je alvast een goede basis. Elementen van beton, verweerd hout en hier en daar wat roestige details zorgen voor de rest. Natuurlijk is het vervolgens zaak om alles goed in balans te brengen. Een industriële tuin met een tuintafeltje in een heel andere stijl is natuurlijk geen gezicht. Pas dus ook je tuinmeubilair op deze stijl aan. Een tafel gemaakt van steigerhout  doet het heel goed in een industriële tuin, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden.

De tuin inrichten

De inrichting van een tuin is voor een belangrijk deel afhankelijk van de beschikbare oppervlakte. De laatste jaren is er veel aandacht voor het op natuurlijke wijze inrichten van een tuin. Dat wil zeggen dat tuinbezitters aangemoedigd worden om tegels weg te halen en daar perken voor in de plaats aan te leggen. Dit heeft er vooral mee te maken dat bij zware regenval het water niet snel genoeg in de grond kan zakken als de hele tuin betegeld is. Maar je wilt natuurlijk comfortabel kunnen zitten. Daarom is het goed om, voordat je tuinmeubelen kopen gaat, even stil te staan bij het aantal personen dat je graag een zitplaats in de tuin wilt kunnen aanbieden. Heb je zelf een gezin van vier personen en nodig je regelmatig bezoek uit, dan zou je al moeten denken aan een set tuinmeubelen voor zes of acht personen.

De stand van de zon

De plek waar je de zithoek gaat plaatsen, bepaal je op basis van de stand van de zon. Gewoon een kwestie van experimenteren. Ga op meerdere momenten van de dag in de tuin zitten en bekijk hoe het zonlicht valt. Bedenk hierbij dat je beter zelf voor extra schaduw kunt zorgen met behulp van een parasol, dan dat je de zithoek plaats in een hoek waar de zon sowieso nooit komt.

Karakter

We kunnen er lang of kort over praten: de industriële look blijft een kwestie van smaak. Een veel gehoord argument om te kiezen voor deze stijl is dat de tuin op deze manier een tuin met karakter wordt.

Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.