Keuken

Moderne keukens: Inspiratie & Prijzen

Moderne keuken Moderne keuken: Voorbeelden en Prijs

Zeer veel mensen geven er tegenwoordig de voorkeur aan om een woning met een strak en modern interieur te creëren. Deze stijl zal men bij voorkeur in alle kamers willen doortrekken, dus ook in de keuken. Een moderne keuken integreren in je woning zorgt niet alleen voor een luxueuze uitstraling, daarnaast kan de stijl je ook zomaar inspireren om een moderne touch aan je gerechtjes te geven. In ieder geval, ben jij ook wel te vinden voor het realiseren van een moderne keuken, maar heb je daarvoor nog nood aan een beetje (extra) inspiratie? Dan kan de informatie op deze pagina voor jou zeker en vast een aanrader zijn!

Uit welke elementen bestaat een moderne keuken?

Wanneer we het hebben over een moderne keuken denken we veelal automatisch in de richting van strakke kasten die zijn voorzien van een witte kleur evenals een functioneel kookeiland. De rust en balans wordt in een moderne keuken dan ook bij voorkeur zo weinig mogelijk verstoord. Dit maakt ze niet alleen erg aantrekkelijk om te zien, maar ook nog eens uiterst hygiënisch. Is het voor jou nog niet helemaal duidelijk hoe je jouw moderne keuken nu precies moet of kan gaan inrichten? Dan kunnen onderstaande tips je daarbij helpen!

Tip 1: Een strak kookeiland voor in je moderne keuken

Voor een moderne keuken geldt dat er veelal ook wordt gekozen voor een strak uitziend kookeiland. Bij een dergelijk kookeiland wordt er natuurlijk gebruik gemaakt van verschillende, geïntegreerde elementen. Het gaat hierbij niet alleen om de spoelbakken, maar ook om de kookplaat. Het kookeiland vormt de absolute blikvanger van de keuken en is mede daardoor bepalend voor het interieur. De afwerking van het kookeiland en dan misschien nog wel in het bijzonder van het werkblad zal uiteindelijk het eindresultaat bepalen. Enkele mogelijkheden op vlak van afwerking zijn Corian en Dekton, maar ook glas, inox, composiet en beton.

Tip 2: Geschikte werkbladen voor in een moderne keuken

Zoals eerder op deze pagina reeds gesteld wordt er in de praktijk bij de realisatie van een moderne keuken vaak voor gekozen om uitsluitend gebruik te maken van een witte kleur. Daarbij is er geen plaats voor vervelende naden of voegen waar vuil zich in kan manifesteren. Ben jij ook wel te vinden voor het realiseren van een naadloze keuken waarbij niet alleen het werkblad, maar ook de spatwand evenals de spoelbakken vloeiend in elkaar overgaan? Dan is kiezen voor het materiaal Corian zeker en vast een aanrader. Het betreft hier een uiterst veelzijdig materiaal welke ook kan worden gebruikt voor de keukenkasten.

Ondanks het feit dat Corian een zeer geschikt materiaal is om te integreren in een moderne keuken spreekt het voor zich dat er ook nog andere opties op de markt zijn terug te vinden. Denk wat dit betreft bijvoorbeeld maar eens aan inox. Hierdoor wordt meteen ook een industriële toets aan je keuken gegeven. Door roestvrij staal wordt je keuken dan weer erg onderhoudsvriendelijk en ook een werkblad van composiet kan perfect tot haar recht komen in de moderne vormgeving van jouw keuken. Schrikt een extra robuuste eye-catcher in je moderne keuken je niet af? Dan kan je er zelfs voor kiezen om gebruik te maken van beton!

Tip 3: Wat met de keukenkasten in je moderne keuken?

Een moderne witte keuken is natuurlijk niet compleet zonder passende keukenkasten. Wil je dat ook deze perfect passen bij de globale stijl die je voor jouw moderne keuken wenst te realiseren? Dan is het steeds de moeite waard om te kiezen voor vlakke en greeploze kasten. Op dit vlak is het gebruik van moderne technieken zoals soft-motion of tip-on een absolute aanrader. Het soft-motion systeem zorgt er voor dat er tijdens het sluiten geen schade kan optreden terwijl de tip-on het mogelijk maakt om de kasten zonder grepen met een kleine duw te openen.

Tip 4: Maak gebruik van inbouwtoestellen!

Een moderne keuken met kookeiland is pas compleet op het ogenblik dat er geen (of in ieder geval zo weinig mogelijk) toestellen zichtbaar zijn. Omwille van deze reden wordt het in een moderne keuken altijd aangeraden om gebruik te maken van inbouwtoestellen. Dit zorgt wel voor net wat meer planningswerk bij het uittekenen van de keuken(indeling).

Moderne keuken met zicht op de tuin
Moderne keuken met zicht op de tuin

Hoeveel kost een moderne keuken?

De totale kostprijs van een moderne keuken wordt beïnvloed door meerdere factoren. Van welke materialen ga je namelijk gebruikmaken? Worden er bovendien moderne snufjes in voorzien en welke inbouwtoestellen wil je zeker kunnen gebruiken? Het zijn slechts enkele factoren die een zeer aanzienlijke impact kunnen hebben op de kostprijs van je moderne keuken. Bovendien is het ook nog eens zo dat er een onderscheid dient te worden gemaakt tussen een standaard moderne keuken en een maatwerk uitvoering. Kies je voor een standaard moderne keuken? Dan kan je deze reeds realiseren vanaf zo’n 5.000 euro. Voor een maatwerk moderne keuken kan de prijs al snel oplopen tot 11.000 euro of meer.

Zou jij ook graag in je huis willen kunnen genieten van de voordelen van een moderne keuken, maar heb je daarvoor eerder een beperkt budget beschikbaar? Dan is het steeds een aanrader om een objectieve vergelijking uit te voeren tussen offertes die je hebt ontvangen van verschillende bedrijven of vakmensen. Hierdoor wordt het kinderspel om een besparing tot wel 35 procent op de standaard prijs van een moderne keuken te realiseren.

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

  • Ontvang gratis offertes
  • Van 4 vakmannen uit je eigen regio
  • Door te vergelijken bespaar je tot 35%
Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.