GevelbekledingIsolatie

Steenstrips op isolatie: Prijs & Mogelijkheden

Steenstrips op isolatie aanbrengen Steenstrips op isolatie aanbrengen

Met steenstrips op isolatie transformeer je niet alleen een bestaande gevel in een duurzaam, maar ook esthetisch aantrekkelijk pronkstuk. Deze doeltreffende combinatie van gevelrenovatie en isolatie draagt significant bij aan de verrijking van je woning, zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant. Steenstrips op isolatie geven niet alleen een frisse uitstraling, maar bieden ook binnenin verhoogd wooncomfort en besparingen op energiekosten.

Dit artikel verkent het isoleren en afwerken van gevels met steenstrips, waarbij we dieper ingaan op de voordelen, het aanbrengproces, en de te verwachten kosten.

Vergelijk de prijzen van drie vakmannen in je eigen regio. Door te vergelijken bespaar je tot 35% in slechts 2 minuten!

Vraag gratis offertes aan »

Inhoud

Gevelisolatie aanbrengen bij het renoveren van de isolatie

Steenstrips op isolatie bieden een geïntegreerde aanpak voor gevelrenovatie en gevelisolatie. Bij het isoleren van de gevel aan de buitenkant is een herafwerking noodzakelijk. Als er gevelrenovatie nodig is, vormt dit een uitstekende gelegenheid om gelijktijdig isolatie toe te passen. Deze gecombineerde aanpak is bijzonder geschikt voor slecht geïsoleerde gevels die een opknapbeurt kunnen gebruiken.

Gevel renoveren

Wanneer de gevel in slechte staat verkeert, is renovatie essentieel. Een beschadigde gevel oogt niet alleen onaantrekkelijk, maar kan ook vochtproblemen in huis veroorzaken. Of je nu kiest voor renovatie om functionele redenen of om je woning een nieuwe uitstraling te geven, met steenstrips op isolatie zal je huis er aan de buitenkant prachtig uitzien, bijna als nieuw.

Gevel isoleren

Gevelisolatie biedt diverse voordelen voor je woning. Minder stookkosten zijn nodig doordat er minder warmte verloren gaat, wat niet alleen besparingen oplevert, maar ook milieuvriendelijk is. Bovendien draagt gevelisolatie bij aan een aangenamere leefomgeving in huis.

Het isoleren van de gevel blijkt bijzonder effectief, vooral in oudere woningen waar de gevels vaak niet of slecht zijn geïsoleerd. Er bestaan verschillende methoden voor gevelisolatie, waaronder spouwmuurisolatie, buitengevelisolatie en gevelisolatie met voorzetwanden aan de binnenzijde. Het isoleren van de gevel aan de buitenkant is ideaal wanneer er geen spouwmuur aanwezig is of wanneer de bestaande spouwmuurisolatie onvoldoende isoleert.

Gevelbekleding met Steenstrips op Isolatie

Steenstrips vormen een ideale keuze voor het bekleden van gevels. Deze methode is niet alleen bijzonder eenvoudig en snel, maar behoudt ook moeiteloos de oorspronkelijke uitstraling van een stenen gevel. De steenstrips kunnen naadloos worden bevestigd op het isolatiemateriaal.

Steenstrips zijn verkrijgbaar in diverse patronen en formaten, vervaardigd uit materialen als echte bakstenen, beton, natuursteen, gips of kunststof.

Vergelijk de prijzen van drie vakmannen in je eigen regio. Door te vergelijken bespaar je tot 35% in slechts 2 minuten!

Vraag gratis offertes aan »

Voordelen van Gevelbekleding met Steenstrips op Isolatie

Het gebruik van steenstrips op isolatie als gevelafwerking biedt meerdere voordelen:

 • Steenstrips zijn dun (+/- 2 cm), wat zorgt voor minimale extra dikte.
 • Ideaal bij beperkte ruimte.
 • Snel en gemakkelijk te plaatsen.
 • Authentieke uitstraling, nauwelijks te onderscheiden van echte stenen.
 • Behoud van de oorspronkelijke geveluitstraling.
 • Duurzaam en onderhoudsvrij.
 • Ruime keuze in materiaal, textuur en vorm.
 • Uitstekende combinatie met isolatie.

Steenstrips aanbrengen op isolatie

Als je je gevel wilt isoleren en renoveren met steenstrips, is het raadzaam dit over te laten aan een specialist. Hun expertise en ruime ervaring zorgen ervoor dat steenstrips op isolatie snel en efficiënt worden aangebracht. Het correct aanbrengen van de isolatielaag is essentieel om optimale isolatie te garanderen en problemen zoals vocht of schimmel te voorkomen.

Hoe Steenstrips met Isolatie aanbrengen?

Het proces van het aanbrengen van steenstrips met isolatie verloopt als volgt:

 1. Eventuele beschadigingen aan de gevel worden eerst hersteld om ervoor te zorgen dat deze in goede staat verkeert voor het aanbrengen van isolatiemateriaal en bekleding.
 2. Voor effectieve isolatie aan de buitenkant moet de spouwmuur geïsoleerd zijn. Indien nodig wordt de spouwmuur geïsoleerd, of in sommige gevallen kan de buitenmuur worden verwijderd en de spouw worden vervangen door isolatiemateriaal.
 3. Het isolatiemateriaal, vaak isolatieplaten zoals XPS-platen, wordt op de gevel aangebracht.
 4. Steenstrips worden met speciale lijm bevestigd, waarbij een metselkoord wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat de strips mooi recht op de gevel worden geplaatst.
 5. De steenstrips worden afgewerkt door ze te voegen met voegmortel.
 6. Na uitharding is de gevel gereed.
Welke isolatie is geschikt om steenstrips op te kleven?

Voor het bevestigen van steenstrips is het gebruik van isolatieplaten gangbaar. De geschikte isolatiematerialen variëren, waarbij EPS-isolatieplaten, PUR-isolatieplaten, of XPS-isolatieplaten worden gekozen op basis van het gewenste type steenstrip en de mogelijkheden die jouw gevel biedt.

Verschillende Soorten Steenstrips en Bijbehorende Isolatieopties in België

Bij het overwegen van steenstrips op isolatie voor je woning in België, bestaan er momenteel drie diverse mogelijkheden. De keuze voor de meest geschikte optie is afhankelijk van jouw specifieke woning, persoonlijke voorkeur, en beoogde doelstellingen. Het prijskaartje varieert ook aanzienlijk tussen deze mogelijkheden.

 1. E-Board Steenstrips Vandersanden (Prijs: €25 tot €100 per m²)
 2. Iso-Façade Steenstrips Nelissen (Prijs: €75 tot €100 per m²)
 3. E-Brick – Vandersanden Steenstrips (Vraag een gratis offerte aan)

Wil je een prijsindicatie ontvangen voor een van deze steenstrips? Vul dan het formulier onderaan deze pagina in en ontvang gratis een richtprijs voor jouw project.

Vergelijk de prijzen van drie vakmannen in je eigen regio. Door te vergelijken bespaar je tot 35% in slechts 2 minuten!

Vraag gratis offertes aan »

Steenstrips met Isolatie: Kostprijs

Zoals eerder benadrukt, wordt sterk aangeraden om het aanbrengen van steenstrips met isolatie over te laten aan een ervaren vakman. Hoewel dit wellicht iets duurder is, ben je verzekerd van een kwalitatieve uitvoering. Bovendien kan een professional uitgebreid informeren over de mogelijkheden en adviseren bij de keuze van steenstrips en isolatiemateriaal.

De kosten variëren op basis van het type steenstrips (materiaal en formaat), het isolatiemateriaal, de dikte van de isolatielaag en het oppervlak van de gevel. Gemiddeld liggen de prijzen voor steenstrips op isolatie tussen €120 en €250 per m², inclusief plaatsing.

Om duurzaam wonen te stimuleren, biedt de overheid speciale subsidies en regelingen aan waar je wellicht voor in aanmerking komt, wat de kosten kan verlagen. Bovendien geldt voor isolatiewerkzaamheden een BTW-tarief van slechts 6% op arbeidsloon.

Omdat bedrijven uiteenlopende prijzen hanteren, loont het om verschillende offertes te vergelijken. Vul het onderstaande formulier in om offertes te ontvangen en zo de beste keuze te maken voor jouw project.

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

Je wil toch niet teveel betalen voor de werken aan je gevel?
 • Ontvang Snel en Gratis Richtprijzen
 • Keuze uit tot wel 4 bedrijven uit je eigen buurt
 • Vergelijk gratis alle offertes
 • Bespaar zo tot 35%!
Vul daarvoor nu dit formulier in.
Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.