Keuken

Stille Luxe: Franke’s Geluidsarme Keukenapparatuur voor Ultiem Comfort

Keukenapparatuur Franke: Luxury zonder decibels Keukenapparatuur Franke: Luxury zonder decibels

Luxe in het interieur gaat verder dan design of hoogwaardig materiaalgebruik. Het gaat ook over comfort, ontspanning en een aangename huissfeer om in te vertoeven. ‘Quiet luxury’ is een trend die niet meer weg te slaan is uit het interieur, en ook Franke biedt een eigen interpretatie. De Zwitserse keukenspecialist geeft er zelfs een letterlijke draai aan, met keukenapparatuurdesign dat niet alleen luxueus aanvoelt, maar ook muisstil is. Zo geniet je van een gelukzalige keukenervaring zonder storende geluiden en met absolute relaxatie voorop.

Drop dampkap, prijs €1.513,59 incl. BTW.
Drop dampkap, prijs €1.513,59 incl. BTW.

Stilte in de lucht

Voor wie houdt van kokerellen, is het bereiden van voedsel een erg plezierige ervaring. Hoewel een dampkap onmisbaar is, kan het geluid een lastig element zijn dat stress veroorzaakt en de beleving verstoort. Franke pakt dit ongemak aan met stille modellen die worden uitgerust met de innovatieve Sound Pro-technologie: een geluidsfilter die geluidsoverlast vermindert, zonder de afzuigprestaties te beïnvloeden. Dankzij het unieke ontwerp vermindert de ventilator de turbulentie en wervelingen van de interne luchtstroom aanzienlijk, wat leidt tot een efficiënte luchtstroom.

Het design van de Mythos Vertical Pro-dampkap is daarnaast ontworpen naar Frankes standaard, met een moderne en strakke look en feel. Je kan je stille keuken ook aanvullen met een Drop-dampkap. Die wordt in het plafond ingebouwd, en is slechts 55 dB op de maximale stand. Dat kan je ongeveer vergelijken met een elektrische tandenborstel. Bovendien kan de motor op afstand geplaatst worden, wat het geluid extra ten goede komt. Een geslaagd voorbeeld van stille luxe die je keukenbeleving bovendien nog aangenamer maakt.

Spoelbak Maris in leigrijs, €762,72 incl. BTW. Keukenkraan Active met uittrekbare uitloop en stille straal in zwart mat, prijs €799,76 incl. BTW.
Spoelbak Maris in leigrijs, €762,72 incl. BTW. Keukenkraan Active met uittrekbare uitloop en stille straal in zwart mat, prijs €799,76 incl. BTW.

Stille waters

Ook het kletteren van de keukenwaterstroom maakt Franke zachter, bijvoorbeeld met Franke Fragranite. De Fragranite-spoelbakken bestaan uit 80% kwarts en 20% harde acrylhars. De sterkte van het materiaal maakt de spoelbakken niet alleen tijdloos mooi, maar ook erg slijtvast. Het oppervlak is bestand tegen vlekvorming, krassen en temperaturen tot 180°, waardoor je spoelbak een leven lang meegaat. Verder is het verfijnde oppervlak niet poreus en dus extra hygiënisch. Bij gebruik maken Fragranite-modellen bovendien veel minder geluid dan de modellen vervaardigd uit roestvast staal.

Mag het nog stiller? Franke tilt je spoelervaring naar een geruislozer niveau met een reeks zachte keukenkranen. De meeste modellen worden uitgerust met een laminaire perlator die een heldere en spatvrije waterstroom mogelijk maakt. Niet alleen blijven de randen van de spoelbak zo netjes en droog, het geluid van het water wordt ook aanzienlijk verminderd. Dat is ook het geval voor de Atlas Neo Sensor-kraan, die voorzien is van een laminaire straal en werkt met aanraakvrije bediening.

Atlas Neo Sensor-keukenkraan met uittrekbare uitloop, stille straal en sensorbediening in roestvrij staal, prijs €1013,52 incl. BTW
Atlas Neo Sensor-keukenkraan met uittrekbare uitloop, stille straal en sensorbediening in roestvrij staal, prijs €1013,52 incl. BTW

Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.