Badkamer

Badkamer installateur: Prijs & Mogelijkheden

Mogelijkheden & kosten van een badkamer installateur Mogelijkheden & kosten van een badkamer installateur

Je wil graag een mooie nieuwe badkamer, maar wie gaat het installeren? Een goed moment om op zoek te gaan naar een badkamer installateur. Maar voordat je die keuze maakt, wil je graag weten wat je kunt verwachten, wat zijn de kosten van een badkamer installateur voor een nieuwe badkamer of een badkamer renovatie? Hoe kies je een goede installateur? Wat wordt er gedaan bij een badkamer installatie? Kun je ook zelf werkzaamheden doen en een deel uitbesteden? Deze en andere vragen worden allemaal beantwoord in dit artikel. Lees daarom snel verder, zodat jij weet waar je aan toe bent en de juiste keuzes kunt maken. 

Vind dé beste vakman voor je project en ontvang gratis offertes.

Mogelijkheden badkamer installateur

Bij het installeren van de badkamer is het goed om te weten wat je kunt verwachten. Het installeren van de badkamermeubels, het sanitair en het betegelen kost tijd en geld.

Als je een kleinere badkamer hebt, dan heb je vaak maar een wastafel en een douche, en dan kan het werk dus ook sneller uitgevoerd worden dan bij een grotere badkamer.

Je hebt ook nog een middelgrote badkamer; vaak is er dan een ligbad en douche of een aparte douche aanwezig. Er kan dan ook een dubbele wastafel met meubel zijn en soms een toilet.

Bij een grote badkamer is dit er vaak ook allemaal, en dan heb je meestal een bad en douche apart, puur omdat hier de ruimte voor is.

Maar je moet dus goed nagaan wat jij wil doen in je badkamer. Wil je een spiegel boven de wasbak? Dit kan een badkamer installateur dan vaak ook even in orde maken voor je. Voornamelijk gaat het over het installeren van alle sanitaire voorzieningen.

Kosten badkamer installateur

Hoeveel het kost om je badkamer te installeren, hangt af van verschillende factoren. Het ligt er sowieso aan of je alles laat doen of een deel zelf gaat doen. Maar het hangt ook af van welk bedrijf je in gaat schakelen.

Maar is er nog veel meer waar je rekening mee moet houden, want wat moet er allemaal gedaan worden? Is het een grote of kleine badkamer? Douche, wc en bad plaatsen of nog meer? Wens je ventilatie in de badkamer? Hoeveel tijd kost het? Is het eenvoudig werken qua ruimte of kunnen ze overal lastig bij? Al deze factoren, en meer, bepalen samen de kosten voor de badkamer installateur.

Toch willen we je graag een beeld geven over de prijs waar je op kunt rekenen. Uiteindelijk zal je qua installatiekosten ergens eindigen tussen de € 3.500 en € 5.000. Dit zijn echter een gemiddelde prijzen, en hangt dus echt af van het project wat jij uit wilt laten voeren.

Vul je postcode in en ontvang een gratis offerte voor een badkamer installateur.
Hoe verzamelen we deze data?
?
Gemiddelde prijzen in België:
GEMIDDELD
LAAG
HOOG
LAAG HOOG

Een overzicht van voorbeelden en gemiddelde kosten:

 • Als je een kleine badkamer hebt, dan bedoelen we daar een badkamer mee tot 5 m2. De installatiekosten zijn dan gemiddeld tussen de 3000 en de 3500 euro. 
 • Als je een middelgrote badkamer hebt, dan bedoelen we daarmee een badkamer tussen de 5 m2 en de 9 m2. De installatiekosten van je badkamer liggen tussen de 4000 en de 5000 euro. 
 • Bij een grote badkamer moet je denken aan een badkamer vanaf 10 m2. Het installeren van je badkamer kost dan tussen de 5000 en de 6500 euro. 
Badkamer GrootteOppervlakteInstallatiekosten
Kleine badkamerTot 5 m2€ 3000 – € 3500
Middelgrote badkamer5 m2 tot 9m2€ 4000 – € 5000
Grote badkamerVanaf 10m2€ 5000 – € 6500

Zelf een badkamer installeren of laten doen?

Je hebt zelf de keuze of dat jij zelf alles gaat regelen rondom een badkamer installateur of dat je het volledig uit handen geeft. Het hangt waarschijnlijk af van hoeveel tijd je hebt, hoeveel zin je hebt, hoe handig je bent, of je beschikt over alle materialen en zo zijn er vast en zeker nog meer factoren die van invloed zijn op je keuze.

Bedenk daarom goed wat je wil doen, want misschien kun jij zelf betegelen en dan kan een badkamer installateur de rest in orde maken. Samenwerken is vaak mogelijk en dat werkt ook in jouw voordeel, omdat je dan een stuk goedkoper uit bent. Dit komt omdat een badkamer installateur dan minder tijd hoeft te werken bij je.

Tips badkamer installateur kiezen

Het is belangrijk dat jij weet wat er allemaal kan als je een badkamer installateur in wil schakelen. Daarom hebben we nog een paar tips voor je, die van invloed kunnen zijn op de keuze wat je gaat doen. Lees het op je gemak door, zodat jij weet of je alles zelf wil doen of toch uit handen wil geven. Het gemak van uitbesteden is dat jij er zelf geen omkijken naar hebt. 

 • Kosten: Ga na of dat de badkamer installateur per uur rekent of een totaalprijs in rekening brengt. Vaak wordt er een prijs per uur gerekend van tussen de 35 en 45 euro. Het advies is als je de kans krijgt om een vaste prijs voor het geheel af te spreken. Je weet dan van tevoren precies waar je aan toe bent, en komt dan niet voor verrassingen te staan.
 • Indeling: Welke indeling van de badkamer heb je voor ogen? Wellicht heb je alles laten renoveren en liggen dan alle aansluitingen al goed? Als dat zo is dan hoeven er geen leidingen verlegd te worden. Maar als dat wel moet dan kost dat extra tijd en dus ook extra geld. Als je je aansluitingen en indeling zo laat, dan ben je dus goedkoper uit en is de badkamer installateur goedkoper dan je nu zou denken.
 • Opties: Er bestaan extra opties waar uit gekozen kan worden als je een badkamer installateur laat komen. Wil je namelijk ook vloerverwarming? Dit kost je vaak rond de 900 euro inclusief materialen. Het is wel fijn natuurlijk als de vloer lekker warm is als je uit de douche of uit het bad komt. Of wil je dezelfde vloer als de rest van je badkamer als vloer in je inloopdouche, in plaats van een douchebak?
 • Toilet: Een toilet laten plaatsen kan ook een goede keuze zijn, dit kost je inclusief materialen tussen de 600 en 700 euro.
 • Sloopkosten: Soms wil je een geheel nieuwe badkamer en dan moet je je oude badkamer nog (laten) slopen. Ook dit kun je uit handen geven en dan betaal je rond de 500/600 euro.

Vind dé beste vakman voor je project en ontvang gratis offertes.

Kwalificaties en Certificeringen van een Betrouwbare Badkamer Installateur

Ben je op zoek naar een betrouwbare badkamer installateur? Dan kun je alle volgende zaken nagaan. Maar eenvoudiger natuurlijk is gewoon het formulier onderaan deze pagina in te vullen om offertes te ontvangen van erkende badkamer installateurs.

Certificeringen

 • Bekwaamheidsattest Loodgieterij: Dit attest toont aan dat de installateur bevoegd is om loodgieterswerkzaamheden uit te voeren.
 • RESCERT-certificaat: Voor installateurs van hernieuwbare energiesystemen, zoals zonneboilers en warmtepompen, is een RESCERT-certificaat vereist.
 • G1/G2-certificering: Voor installateurs die werken met gasinstallaties, wat belangrijk is voor de veiligheid en naleving van regelgeving.

Ervaring

 • Werkervaring: Een ervaren installateur heeft meestal enkele jaren praktijkervaring. Vraag om referenties of voorbeelden van eerder werk.
 • Specialisatie: Sommige installateurs zijn gespecialiseerd in specifieke soorten badkamers, zoals luxe badkamers of kleine badkamers.

Lidmaatschap van Professionele Verenigingen:

 • Fedecom: Lidmaatschap bij de Federatie van Installateurs van Sanitair en Verwarming is een kwaliteitskeurmerk.
 • Techlink: Een branchevereniging die technische installateurs vertegenwoordigt en hun kwaliteit waarborgt.

Herken een Gekwalificeerde Professional

 1. Vraag om Certificaten: Controleer op bekwaamheidsattesten en relevante certificeringen zoals RESCERT en G1/G2.
 2. Lees Beoordelingen: Bekijk recensies en vraag naar referenties van eerdere klanten.
 3. Controleer Lidmaatschap: Zoek uit of de installateur lid is van Fedecom of Techlink.
 4. Vraag naar Verzekeringen: Zorg dat de installateur een aansprakelijkheidsverzekering heeft.
 5. Inspecteer Eerdere Werken: Vraag om eerdere projecten te bekijken voor een indruk van het vakmanschap.

Met deze stappen vind je ongetwijfeld een betrouwbare badkamer installateur.

Kostenbesparende Tips voor het Installeren van een Badkamer

 • Zelf Voorbereidend Werk Doen: Door zelf de oude badkamer te verwijderen, kun je de kosten van de installateur verminderen. Dit kan een aanzienlijke besparing opleveren. Daarnaast kun je zelf zorgen voor het opruimen en afvoeren van afvalmaterialen om extra kosten te besparen.
 • Materialen Vergelijken en Kopen: Kies voor betaalbare maar duurzame materialen, zoals keramische tegels in plaats van natuursteen. Door materialen in bulk te kopen, kun je vaak korting krijgen. Vergelijk verschillende aanbieders om de beste deals te vinden.
 • Herbruikbare Items: Overweeg om bestaande badkameronderdelen te hergebruiken als ze nog in goede staat zijn. Dit kan bijvoorbeeld de wastafel, spiegel of kranen zijn. Het opknappen van oude meubels in plaats van nieuwe te kopen, kan ook een aanzienlijke besparing opleveren.
 • Eenvoudig Ontwerp: Beperk de verplaatsing van leidingen en afvoeren om kosten te besparen. Het kiezen voor standaardmaat meubels en sanitair kan maatwerk en extra kosten vermijden.
 • Doe-het-zelf Werkzaamheden: Voer zelf schilder- en afwerkingswerkzaamheden uit. Installeer eenvoudige items zoals spiegels, handdoekrekken en accessoires zelf. Dit vermindert de tijd die de installateur nodig heeft, wat kosten bespaart.
 • Onderhandelen met Installateurs: Vraag meerdere offertes aan en vergelijk deze om de beste prijs te vinden. Probeer een vaste prijs voor het hele project af te spreken in plaats van een uurtarief, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
 • Gebruik van Kortingen en Aanbiedingen: Koop materialen tijdens uitverkoop of seizoensgebonden aanbiedingen. Onderzoek lokale winkels voor speciale aanbiedingen en kortingen. Dit kan je helpen om de kosten van hoogwaardige materialen te verlagen.

Door deze tips en trucs toe te passen, kun je de kosten van het installeren van een badkamer aanzienlijk verlagen.

Maar de grootste kostenbesparing is ongetwijfeld het vergelijken van offertes bij meerdere vakmannen! Door verschillende offertes naast elkaar te leggen, krijg je niet alleen inzicht in de prijsverschillen, maar ook in de kwaliteit en service die elke installateur biedt. Daarmee help ik je graag.

Vul daarvoor onderstaand formulier in om een goede badkamer installateur te vinden. Je ontvangt meteen offertes van drie vakmannen uit je eigen regio. Zo bespaar je zowel tijd als geld, en kun je met een gerust hart beginnen aan de installatie van je nieuwe badkamer.

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

 • Ontvang gratis offertes
 • Van 4 vakmannen uit je eigen regio
 • Door te vergelijken bespaar je tot 35%
Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.