Aannemer

Bouwbedrijf: Prijzen per type werk

blank Wat kost een bouwbedrijf?

Heb je een bouwbedrijf nodig om een verbouwing te realiseren? Misschien heb je al een idee wat je wil doen, maar het kan ook zijn dat je nog wat vragen hebt. Het is fijn om dan een goed bouwbedrijf in te kunnen schakelen wat jou met alle zaken kan helpen. Als je benieuwd bent naar de kosten en wat de mogelijkheden zijn, lees dan snel verder. Op deze pagina worden deze en andere vragen beantwoord. 

Bouwbedrijf inschakelen

Je wil graag verbouwen, maar wat wil je precies doen? Is er een deel wat je zelf kunt doen of moet je alles uitbesteden? Het is goed om daar eens bij stil te staan. Je hebt namelijk twee opties en welke het wordt, hangt af van hoeveel tijd je hebt en hoeveel ervaring je hebt. Laat je daarom goed informeren en zorg dat je een verantwoorde keuze maakt. Verbouwen kost namelijk veel tijd en energie, maar het moet ook goed gebeuren. 

Kosten van een bouwbedrijf

Veel mensen vragen zich af wat de kosten zijn van een bouwbedrijf. Echter is daar geen standaard antwoord op te geven, want dit hangt van een aantal factoren af. Daar gaan we zo wat dieper op in. Eerst geven we meer informatie over de gemiddelde prijzen.  Die lopen natuurlijk enorm uitéén. Wil je enkel je toilet laten verbouwen, dat heb je aan € 2.000 voldoende. Wil je een aanbouw maken, dan loopt de prijs toch al eerder op richting de € 25.000.

Vul je postcode in en ontvang een gratis offerte van een bouwbedrijf.
Hoe verzamelen we deze data?
?
Gemiddelde prijzen in België:
GEMIDDELD
LAAG
HOOG
LAAG HOOG

Laten we de prijzen even in detail bekijken:

VerbouwingKosten (in euro)
Toilet verbouwenTussen de 1.800 en 2.700
Badkamer verbouwenTussen de 6.000 en 10.000
Zolder verbouwenTussen de 10.000 en 13.000
Keuken verbouwenTussen de 12.000 en 18.000
AanbouwTussen de 20.000 en 30.000
Prijzen bouwbedrijven
 • Een toilet verbouwen kost tussen de 1800 en 2700 euro
 • Een badkamer verbouwen kost tussen de 6000 en de 1000 euro.
 • Een zolder verbouwen kost tussen de 10.000 en 13.000 euro.
 • Een keuken verbouwen kost tussen de 12.000 en 18.000 euro.
 • Een aanbouw kost je tussen de 20.000 en 30.000 euro. 

Zelf verbouwen of laten doen? 

Als je aan verbouwen denkt, dan is het mogelijk om zelf een deel te doen. Het voordeel wat je dan hebt is dat je het kunt doen wanneer je tijd hebt. Je kunt er lang over doen, maar je kunt ook een paar weken verlof nemen en dan alles uitwerken.

Maar je moet er dan wel voor zorgen en ook zeker weten, dat je het werk aan kunt. Je moet alle materialen hebben en ook weten hoe je alles moet slopen en opnieuw moet plaatsen. Er komt eigenlijk heel veel bij kijken en daarom moet jij daar ook jezelf bewust van zijn.

Als je twijfelt, is het beter om een bouwbedrijf in te huren en dan kunnen zij het werk voor je doen. Het gemak wat je dan hebt is dat je met alleen betalen klaar bent.

Voordelen bouwbedrijf inschakelen 

Wanneer dat je de keuze maakt om een bouwbedrijf in te schakelen geeft dat je een aantal voordelen.

 • Volledige aansprakelijkheid: Het bouwbedrijf draagt het volledige risico tijdens jouw verbouwing.
 • Vast bedrag: Je kunt het werk voor een vast bedrag uit handen geven en zelf niets hoeven doen.
 • Wensen: Het werk wordt aan de hand van jouw wensen gerealiseerd.
 • Focus: Jij kunt je focussen op andere zaken.
 • Advies: Een bouwbedrijf denkt met je mee en geeft advies over de te kiezen materialen, het verkrijgen van een aanbouw vergunning indien nodig, enz.
 • Tijd: De verbouwing wordt vaak sneller afgerond dan wanneer je het zelf doet.
 • Kwaliteit: Professionele afwerking en vakmanschap zijn gegarandeerd.
 • Netwerk: Toegang tot een netwerk van specialisten en leveranciers.
 • Garantie: Vaak garantie op het uitgevoerde werk.
 • Ervaring: Jarenlange ervaring met soortgelijke projecten zorgt voor een soepel verloop.

Vind dé beste vakman voor je project en ontvang gratis offertes.

Wat ga je verbouwen?

Stel dat jij een toilet wil verbouwen. Er moet dan eerst gesloopt worden, maar het kan ook zijn dat er waterleidingen en een afvoer aangelegd moeten worden (of verplaatst moeten worden). Je wil dan een nieuwe vloer, nieuwe tegels tegen de wanden misschien en dan nog alles netjes laten stucen. Wil je ook nog een kraan en een wasbakje om je handen te wassen? Alles moet dan ook netjes worden afgewerkt en daarom snap je ook wel dat het wat geld kost, wil je dat allemaal uit handen geven. 

Maar als je een zolder wil verbouwen dan kost dat veel meer, puur omdat het ook meer tijd kost. Er moeten meer werkzaamheden verricht worden en er zijn meer materialen nodig (wat ook weer geld kost). Je zou kunnen denken aan het plaatsen van een dakkapel of een nieuw plafond, nieuwe vloer en misschien een extra wand voor isolatie. 

Hoe wordt de prijs van een bouwbedrijf dan bepaald?

Een goede vraag, maar wel interessant voor jou om te weten hoe dat de prijs van een bouwbedrijf dan tot stand kan komen. Om te beginnen hangt het er vanaf wat er gedaan moet worden, welke materialen er nodig zijn en hoeveel het kost. Maar dan kunnen er onderling nog verschillende afspraken worden gemaakt. Waar moet je dan aan denken?

 • Je wil een bouwbedrijf inschakelen, maar dan moet je ook de kosten weten. Je zou een vaste prijs af kunnen spreken, dan weet je in ieder geval wel waar je aan toe bent. Meestal krijg je geen rekening te zien waarbij de kosten gespecificeerd zijn, dit kan als nadeel worden gezien.
 • Er kan indien gewenst ook een richtprijs worden afgesproken. Er zal dan door het bouwbedrijf een schatting worden gemaakt van de kosten.
 • Een bedrag per uur afspreken kan ook. Maar dan moet je wel nog denken aan de materiaalkosten en andere extraatjes die gedaan moeten worden. Gemiddeld betaal je 30-45 euro per uur, maar dit is ook per bouwbedrijf weer anders. 

Tips bouwbedrijf kiezen

Voor jou hebben we nog een paar tips waar je rekening mee moet houden als je een bouwbedrijf gaat kiezen. Lees ook deze op je gemak door, zodat je goed bent voorbereid als je keuzes gaat maken.

 • Je moet nagaan wat je wil doen bij de verbouwing. Moet er een bouwtekening gemaakt worden? Als dat zo is dan moet je ook daar qua kosten nog rekening mee houden. 
 • Een bouwtekening voor de badkamer kost je tussen de 200 en 500 euro. Een aanbouw of zolder bouwtekening kost ongeveer tussen de 300 en 500 euro en de keuken bouwtekening tussen de 400 en 700 euro. 
 • Ga na wat voor ervaringen anderen hebben met het bouwbedrijf, staat het goed bekend?
 • Neem contact op met een bouwbedrijf en ga dan na hoe het contact voor jou voelt. Word je netjes behandeld? Krijg je snel een offerte toegestuurd? Komen ze afspraken na? 

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

 • Ontvang gratis offertes
 • Van 4 vakmannen uit je eigen regio
 • Door te vergelijken bespaar je tot 35%

Veelgestelde vragen over een bouwbedrijf

Hoe lang duurt een verbouwing met een bouwbedrijf?

De tijd die een verbouwing in beslag neemt, hangt sterk af van de omvang en complexiteit van het project. Een kleine verbouwing, zoals een toilet, kan binnen een week afgerond zijn, terwijl een grotere verbouwing, zoals een complete aanbouw, enkele maanden kan duren. Het bouwbedrijf kan een gedetailleerde planning geven na een inspectie van het project.

Hoe kies ik het juiste bouwbedrijf voor mijn project?

Het kiezen van het juiste bouwbedrijf begint met onderzoek. Vraag offertes aan bij meerdere bedrijven en vergelijk ze op prijs, tijdschema, en inbegrepen diensten. Lees online reviews en vraag naar referenties. Zorg ervoor dat het bedrijf gecertificeerd en verzekerd is, en dat je een goed gevoel hebt bij de communicatie en professionaliteit van het bedrijf.

Wat gebeurt er als er tijdens de verbouwing iets misgaat?

Als er tijdens de verbouwing iets misgaat, is het bouwbedrijf verantwoordelijk voor het oplossen van het probleem, aangezien zij de volledige aansprakelijkheid dragen. Dit kan variëren van het herstellen van schade tot het aanpassen van werk dat niet aan de afgesproken kwaliteit voldoet. Het is belangrijk om duidelijke afspraken te maken over de garantie en de afhandeling van eventuele problemen voordat het werk begint.

Vind dé beste vakman voor je project en ontvang gratis offertes.

Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.