Carport

Carport Antwerpen

Als je je auto wilt beschermen tegen vervuiling, roest en schadelijke straling van de zon, kun je een carport Antwerpen bij je woning laten plaatsen. De mogelijkheden om dat te doen zijn vrijwel eindeloos, want is zoveel keus uit modellen, materialen en prijzen, dat je je daar vooraf in moet verdiepen. Na het lezen van de informatie op deze website kun je van de mogelijkheid gebruik maken om bij verschillende leveranciers uit de regio Antwerpen offertes aan te vragen. Je krijgt dan allerlei oplossingen gepresenteerd voor de carport bij jouw woning. Alle carports Antwerpen voldoen aan de door jou gestelde eisen.

Grote prijsverschillen tussen carports Antwerpen

Hoeveel geld je moet neertellen voor een carport Antwerpen is afhankelijk van je wensen en van je woonsituatie. Bij veel woningen kan een standaard model carport Antwerpen worden geplaatst. Dat zijn carports met standaard afmetingen, waarbij er vanuit wordt gegaan dat er een gewone personenauto onder moet kunnen staan. Deze carports kunnen worden geleverd van hout of aluminium met naar keuze een gesloten of een transparante dakbedekking. Deze carports vallen vaak in een wat lagere prijsklasse. Als je een carport met een modern design of van zeer duurzame materialen wilt, zal de prijs minimaal dubbel zo hoog worden.

Als je een carport met afwijkende afmetingen wilt hebben betekent dit automatisch dat de prijs stijgt. Bij carports wordt door leveranciers vaak gewerkt met prijzen per vierkante meter. Een carport Antwerpen heeft in een basisuitvoering een oppervlak van 18 – 25 vierkante meter. Een carport met afwijkende afmetingen is meestal tegen de 40 vierkante meter groot, en soms nog veel groter. Zo’n carport Antwerpen kost dus bijnahet dubbele van een standaard carport. Als de carport op maat gemaakt wordt moet je er rekening mee houden dat de prijs extra zal stijgen. Overigens kun je door offertes aan te vragen bij verschillende leveranciers van flinke prijsvoordelen profiteren.

Carport Antwerpen; waartegen wordt je auto beschermd?

Het doel van een carport is, dat je auto wordt beschermd tegen de weersomstandigheden. Neerslag is erg schadelijk voor de carrosserie van de auto. Als je auto vaak nat regent kan er sneller roest ontstaan. In de winter kan een laag sneeuw ervoor zorgen dat de lak sneller dof wordt. Wie bij het schoonmaken van de auto niet voorzichtig genoeg is, kan bij het wegvegen van de sneeuw krassen veroorzaken. Onder een carport Antwerpen zal een auto niet nat regenen en in de winter zal er hoegenaamd geen sneeuw op de auto blijven liggen.

Uv-stralen

De zon heeft ook een schadelijke invloed op de auto. Als die vaak en intensief op de lak schijnt, zal de lak na verloop van tijd dof worden. Dat komt door de uv-stralen in de zon. Die tasten de kwaliteit van de lak aan. Het interieur van de auto kan door intensieve zonnestralen ook snel van kwaliteit verminderen. De kleur van het dashboard en van de bekleding zal gaan verbleken. Soms komt het voor, dat de bekleding barsten gaat vertonen onder invloed van de zon. De schade die door de zon wordt veroorzaakt aan de lak en de bekleding van de auto is niet meer te herstellen.

Uitwerpselen van vogels

Vooral in gebieden waar veel planten groeien kunnen ook stoffen die uit de bomen vallen de auto beschadigen. Het gaat daarbij niet om bladeren. In het voorjaar kan een auto onder invloed van stuifmeel helemaal geel worden. Dat is geen fraai gezicht, maar het kan niet zoveel kwaad. Na een wasbeurt zie je daar niets meer van. Vogelpoep en kleverige stofjes die uit de bomen vallen zijn veel erger. Die tasten de lak van de auto aan. Er kunnen doffe plekken ontstaan als die stofjes niet meteen worden schoongemaakt. Zet je auto dus liefst niet onder bomen, maar onder een carport.

Hoe groot is de optimale carport Antwerpen?

Zoals je in het voorgaande kon lezen, zal je auto lang niet snel vuil worden als hij regelmatig onder een carport wordt geparkeerd. Een voorwaarde is, dat de carport groot genoeg is om je auto volledig te beschermen. Leveranciers van van een carport Antwerpen gaan er vanuit dat een carport voor een gemiddelde auto een oppervlak met hebben van 6 meter lengte en een breedte van 3 meter. Voor iets meer comfort bij het parkeren en bij het in- en uitstappen wordt ook wel gewerkt met een lengte van 7 meter en een breedte van 3,5 meter. Voor de meeste auto’s is een hoogte van 2,5 meter voldoende.

Speciale voertuigen

Als er regelmatig voertuigen van andere afmetingen onder de carport moeten staan is het goed om daar rekening mee te houden. De bezitters van een bestelbus, een caravan of een mobilhome moeten aandacht besteden aan de hoogte van de carport Antwerpen. De maximum hoogte moet dan een aardig stuk meer zijn dan de gebruikelijke 2,5 – 3,5 meter. Vooral als er een schotel of een schoorsteen op de caravan of het mobilhome staat moet je dat van tevoren nauwkeurig opmeten. Wie een boot op een trailer onder de carport wil zetten, zal vooral er vooral op moeten letten dat de carport voldoende lengte heeft.

Combinatie met bergingsruimte

Het gebeurt heel vaak dat een carport Antwerpen niet alleen wordt gebruikt voor de personenauto, maar ook voor fietsen en brommers. Dat zijn gebruiksartikelen, die dagelijks meerdere keren worden gebruikt en niet telkens in een berging worden gestald. Als je daar geen last van wilt hebben bij het parkeren van de auto, is het handig om een carport met grotere afmetingen te nemen. Ook als er ruimte moet zijn voor vakantiespullen in een afgesloten berging is dat iets om voorafgaand aan de bouw van de carport te bedenken. Niets is zo vervelend als een carport, die eigenlijk niet groot genoeg is voor alle spullen die je er wilt neerzetten.

Het comfort van een carport Antwerpen

Behalve dat een carport Antwerpen een rol heeft bij het beschermen van je auto tegen de weersinvloeden en vervuiling is de lucht, is een carport ook een product waarmee je kunt profiteren van het nodige comfort. Want het is natuurlijk wel erg prettig als je tijdens een flinke regenbui droog in en uit de auto kunt stappen. Als je carport aan de woning wordt gebouwd is het in de meeste gevallen zelfs mogelijk om droog van de auto naar de voordeur van de woning te lopen. Bij een vrijstaande carport is dat meestal niet het geval. Houd er rekening mee dat regenwater dat van de carport af komt, op een goede en snelle manier wordt afgevoerd.

Het comfort van een carport Antwerpen is in de wintermaanden nog veel groter, vooral in perioden van vorst. Een prettig kenmerk van een carport is, dat het onder de carport vaak een paar graden minder koud is dan in de buitenlucht. Daardoor is de kans dat de ruiten bevriezen veel minder groot. Met een carport Antwerpen is het daardoor bijna nooit nodig om ‘s ochtends de ruiten schoon te krabben. Bij sneeuwval is het niet nodig om de auto sneeuwvrij te maken. Kortom, in de wintermaanden zorgt een carport Antwerpen ervoor dat je nooit te laat vertrekt.

Materialen waarvan een carport Antwerpen wordt gemaakt

Een carport Antwerpen kan van een groot aantal materialen worden gemaakt. Je moet wel een beetje opletten wat er met de materiaalaanduiding wordt bedoeld. Als een leverancier adverteert met een doorzichtige kunststof carport, dan wordt daarmee het dak van de carport bedoeld. Als er staat dat je een houten carport kunt kopen, betekent dit dat de constructie van hout is. Op zo’n constructie kan best een doorzichtige dakbedekking worden geplaatst, net zoals dat er onder een doorzichtige kunststof carport best een houten constructie kan staan. Hier worden een paar mogelijkheden voor de materialen van een carport Antwerpen kort besproken.

De constructie van de carport

Het materiaal waarvan de constructie van de carport wordt gemaakt is vaak hout of aluminium. Je kunt echter ook kiezen voor een constructie van metaal of smeedijzer. Bij een houten constructie moet je opletten op de kwaliteit van het hout. Hout hoeft niet zo duur te zijn, maar goedkoop hout zal snel kapot gaan. Het is niet goed bestand tegen vocht, schimmels en insecten en zal daardoor snel verrotten. Een carport van goedkoop hout kan al na 5 jaar versleten zijn. Bij een betere kwaliteit hout heb je minder last van rot. Zo’n carport heeft een levensduur van tientallen jaren.

Bij een carport Antwerpen met een constructie van aluminium heb je niet te maken met een kortere levensduur door de kwaliteit van het materiaal. Aluminium bestaat in slechts één kwaliteit en die gaat minimaal 20 jaar mee. Het voordeel van aluminium is, dat het sterk is, niet wordt aangetast door het weer en nauwelijks onderhoud behoeft. Aluminium sluit bovendien wat betreft stijl goed aan bij moderne woningen. Als je dat mooi vindt, kun je het aluminium verven. Ook mooi is het als je een poedercoating laat aanbrengen. Het is in de offertes van de leveranciers Antwerpen te lezen welke de verwachte levensduur is van een carport.

Dakbedekking

De dakbedekking zorgt voor de eigenlijke bescherming van de auto. Je kunt kiezen voor een platte gesloten dakbedekking als je een goedkope carport wilt hebben. Golfplaat of dakleer zijn niet duur en gaan vele jaren mee. Wie kiest voor een wat luxere carport met een opbouw kan daar dakpannen, leien of riet op laten leggen. Door de carport Antwerpen op die manier op te bouwen is het mogelijk om de stijl van de carport af te stemmen op de stijl van de woning. Dit wordt vaak gedaan bij landhuizen. De vrijstaande carport is dan als het ware een miniatuur van de woning.

Een groot deel van de kopers van een carport vinden het fijn als er een doorzichtige dakbedekking op de carport komt. Daarbij kan worden gekozen uit verschillende kwaliteiten kunststof of glas. De goedkoopste kunststof dakbedekking is plexiglas of PVC. Dit is niet zo sterk en gevoelig voor mos en algen. Polycarbonaat is veel sterker en harder. Dat kan in allerlei vormen en kleurtinten worden geproduceerd, maar het is niet goedkoop. Glas is het zwaarste en duurste van de doorzichtige dakbedekkingen. Een voordeel van glas is dat het weinig vuil aantrekt.

Offertes aanvragen voor een carport Antwerpen

Het wordt geadviseerd om bij een aantal leveranciers uit de regio Antwerpen offertes aan te vragen als je op zoek bent naar een carport. Door de offertes te vergelijken vind je de beste en mooiste carport. Je kunt door middel van offertes ook de prijzen vergelijken en vervolgens de leverancier uitkiezen die jouw carport voor de laagste prijs kan plaatsen. Kortom, het aanvragen van offertes voor een carport Antwerpen loont altijd.

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

  • Ontvang gratis offertes
  • Van 4 vakmannen uit je eigen regio
  • Door te vergelijken bespaar je tot 35%
Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.