Keuken

Keukens op maat: Voorbeelden & Prijs

Keukens op maat (laten) maken

Beschikt de ruimte waar je, je keuken in dient te integreren niet meteen over standaard afmetingen? Is het daarom voor jou geen optie om te kiezen voor een basic keuken? In dat geval hoef je nog niet meteen te wanhopen. Je kan er namelijk ook voor opteren om een keuken op maat te laten ontwerpen. Voor een maatwerk keuken kan er gebruik worden gemaakt van een modulaire opbouw, maar daarnaast is het ook mogelijk om je keuken van de grond af aan op maat te laten maken. Beide systemen kunnen in principe perfect doen wat je er van verwacht, maar elk hebben ze wel hun eigen voor- en nadelen. Wil jij graag meer te weten komen over de mogelijkheden waarover je beschikt voor wat een keuken op maat betreft? Dan kan de informatie op deze pagina je daar bij van dienst zijn!

Keukens met een modulaire opbouw

In eerste instantie zijn er de keukens die beschikken over een modulaire opbouw. Deze bestaat zoals de naam reeds laat vermoeden uit verschillende kasten die aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Deze zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen en varianten. Zo is het mogelijk om te kiezen voor keukenkasten van 30, 60, 90, 100 en 120 centimeter breed. Elke kast kan worden aangekocht voorzien van laden of deuren.

Ben je op zoek naar een maatwerk keuken die uitstekend tot haar recht komt tussen twee muren? In dat geval zal men er voor kiezen om diverse modules te combineren tot de ruimte zo optimaal mogelijk is gevuld. De opening die dan nog resteert zal vervolgens worden afgesloten door middel van een sluitstuk. Deze kan op de locatie waar de keuken moet worden gerealiseerd op maat worden gezaagd. De kleinste module meet amper 30 centimeter. Dit betekent dat het sluitstuk aan één zijde niet breder hoeft te zijn dan 15 centimeter.

Waarom kiezen voor een modulaire opbouw voor je maatwerk keuken?

Module-keukens zijn een uitstekende keuze indien je wil kunnen rekenen op een grote vrijheid met betrekking tot de indeling van de ruimte. Het is mogelijk om een module-keuken in alle ruimtes te integreren waardoor je kan rekenen op het effect van maatwerk. Dit laatste niet in het minst wanneer de modules tussen twee muren worden geplaatst. Omwille van het feit dat er een vaste prijs geldt per module is het perfect mogelijk om je budget op efficiënte wijze bij te sturen wanneer nodig. Ben je iemand die best wel handig is en denk je geen vakman nodig te hebben voor het realiseren van je maatwerk keuken? In dat geval zijn er ook speciale, voordelige module-keukens op de markt terug te vinden.

Zijn er ook nadelen aan verbonden?

De keuze voor een module-keuken lijkt op basis van bovenstaande informatie al snel gemaakt. Toch is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er ook een aantal beperkingen aan verbonden zijn. Beschik je bijvoorbeeld over een reeks van echt specifieke wensen en wil je deze allemaal ingelost zien worden? In dat geval zal je toch echt genoodzaakt zijn om compromissen te sluiten. Sluitstukken zijn bijvoorbeeld vaak onoverkomelijk en ook op vlak van kleuren, materialen en formaten zal je rekening moeten houden met een aantal beperkingen. Hou er bovendien ook rekening mee dat de kwaliteit waar je toekomstige module-keuken over beschikt eveneens sterk afhankelijk kan zijn van de leverancier.

Een keuken op maat laten bouwen

Wil je verzekerd zijn van de meest optimale vrijheid bij het realiseren van je maatwerk keuken? In dat geval dien je deze volledig op maat te laten maken. Deze keuze wordt in de praktijk niet alleen gemaakt vanuit praktische overwegingen, maar ook met het oog op esthetische perfectie. Er voor kiezen om een volledige maatwerk keuken te laten maken is interessant om bijvoorbeeld kasten te kunnen plaatsen die afwijken van de standaard diepte van 60 centimeter. Daarnaast is het ook nog eens zo dat er specifieke eisen gesteld kunnen worden met betrekking tot de breedte van de keukenkasten en kan er rekening worden gehouden met lichamelijke klachten of een handicap. Daarnaast is ook het werken rondom architecturale obstakels perfect mogelijk.

Bovenstaande is allemaal erg interessant, maar ook aan de realisatie van een volledige keuken op maat zijn nadelen verbonden. Je moet er in dit geval namelijk niet alleen rekening mee houden dat de opleveringstermijn van de keuken een behoorlijk stuk langer kan uitvallen, daarnaast is het ook nog eens zo dat de kostprijs een stuk hoger zal komen te liggen in vergelijking met een module-keuken. Alles bij elkaar gezien is het in de praktijk zeker geen uitzondering wanneer de realisatie van een maatwerk keuken tussen de 3 en 12 maanden in beslag neemt.

Hoeveel kost een keuken op maat?

Het is bijzonder lastig om aan te geven met welke kosten je nu precies voor een maatwerk keuken rekening moet houden. De gemiddelde prijs keuken op maat is echter gelegen rond de 8.000 euro tot 20.000 euro voor een module-keuken. Geef je toch de voorkeur aan een complete maatwerk keuken? In dat geval zal je al snel rekening moeten houden met een instapprijs van zo’n 10.000 euro. Veel mensen stellen zich de vraag; “hoeveel kost een keuken op maat”? Dat men zich deze vraag stelt is logisch, maar in eerste instantie is het interessanter om te bepalen aan welke eisen de keuken in kwestie dient te voldoen. Op basis van de verwachtingen kan je dan een offerte aanvragen welke een correct beeld zal scheppen van het finale kostenplaatje. Let op, eventuele bijkomende eisen tijdens het productieproces kunnen er natuurlijk nog voor zorgen dat de uiteindelijke kostprijs nog sterk wordt beïnvloed.

Een besparing tot 35% realiseren op je prijs keuken op maat? Het kan!

Het is vanzelfsprekend dat een keuken op maat in vergelijking met een standaard exemplaar heel wat duurder uit zal vallen. Dit kan er voor zorgen dat mensen gaan vrezen dat een maatwerk keuken helemaal geen optie is. Toch is dat in de praktijk wel degelijk het geval. Het is echter van belang om bij het uitkiezen van de partij die je keuken op maat gaat maken niet over één nacht ijs te gaan. Vraag gerust offertes op bij verschillende bedrijven die je vervolgens eens rustig gaat overlopen en vergelijken. Controleer altijd goed of alles wat je wil wel in de offertes is inbegrepen en ga uiteindelijk voor die partij die je de best mogelijke prijs-kwaliteitverhouding weet aan te bieden. Hierdoor kan je in de praktijk zomaar tot wel 35 procent op de standaard prijs keuken op maat besparen. Op deze manier wordt een keuken op maat ook voor jouw financieel heel wat toegankelijker!

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

Offerte aanvragen voor het renoveren van je keukenJe wil toch niet teveel betalen voor aanpassingen in je keuken? Bespaar dankzij ons tot wel 35%!

Kom in contact met 4 vakmannen in je eigen regio. Ze sturen je allen een richtprijs. Zo kun je ze vergelijken en bespaar je veel geld. Indien nodig kun je hen vragen om bij je langs te komen. En dat allemaal gratis!

  • Ontvang Snel en Gratis Richtprijzen
  • Keuze uit tot wel 4 bedrijven uit je eigen buurt
  • Vergelijk gratis alle offertes
  • Bespaar zo tot 35%!

Vul daarvoor nu dit formulier in.

Geef een reactie