Keuken

Keukentegels kiezen: Soorten, praktische tips & Prijzen

Keukentegels kiezen: Soorten & Voordelen

Wanneer je niet alleen een onderhoudsvriendelijke, maar ook hygiënische evenals een hittebestendige keuken wenst te realiseren is de keuze voor tegels veelal snel gemaakt. Tegels voor in de keuken kunnen bovendien worden aangekocht in tal van uiteenlopende vormen en kleuren waardoor ze uitstekend geschikt zijn om jouw droomkeuken mee te realiseren. Denk jij er eveneens aan om gebruik te maken van tegels in je keuken, maar zou je in eerste instantie graag een goed beeld willen hebben van de verschillende mogelijkheden en prijzen? Dan zal de informatie op deze pagina je zeker en vast van dienst kunnen zijn!

Waar rekening mee houden bij het kopen van keukentegels?

Op het ogenblik dat je op het punt staat om tegels voor in de keuken te kopen spreekt het voor zich dat je met een aantal verschillende zaken rekening zal willen houden. Wat dit betreft moet er niet alleen worden gekeken naar de uitstraling van de tegels in kwestie. Je wil het namelijk niet graag tegenkomen dat bijvoorbeeld je keukenvloer niet effen komt te liggen of dat ze te glad is. Bovendien wil je ook voorkomen dat de tegels helemaal niet geschikt zijn om in je keuken te plaatsen. Om dit allemaal gerealiseerd te krijgen heb ik alvast twee essentiële tips voor jou op een rijtje gezet.

1.) Verschil tussen eerste en tweede keus tegels

Het is mogelijk dat er tijdens het productieproces kleine verschillen de kop opsteken. Omwille van deze reden kiezen fabrikanten er in de praktijk veelal voor om een onderscheid te maken tussen eerste en tweede keus tegels. Dit geheel naargelang de sterkte van de afwijking waarvan sprake is. Het kan hier met andere woorden dan ook gaan om een verschil in kleur, maar ook in bijvoorbeeld afmetingen en / of diktes. Ben je van plan om een nieuw keukenwerkblad of een nieuwe spatwand te realiseren? In dat geval is het altijd een aanrader om te kiezen voor tegels van eerste keus. Doe je dit niet, dan is het mogelijk dat je te maken zal krijgen met oneffenheden waar vuil zich in kan ophopen. Dit zal je absoluut willen voorkomen.

2.) De slipweerstand van de tegels

Ben jij iemand die tijdens het koken wel eens wat op de tegels durft te morsen? In dat geval kan het de moeite waard zijn om te kiezen voor tegels die beschikken over een hoge slipweerstand. Dit geldt uiteraard niet voor wat de spatwand en het werkblad betreft. Hierbij is een zekere gladheid net aangewezen. Doordat er geen poriën aanwezig zijn evenals geen oneffenheden is het namelijk zo dat de kans op een ophoping van vuil en bacteriën aanzienlijk binnen de perken kan worden gehouden. De slipweerstand wordt in de praktijk aangeduid met behulp van de letter ‘R’ met daarna een cijfer welke is gelegen tussen de 9 en 13. Hoe hoger dit getal is, des te gladder ook de tegels zijn.

Welke tegels gebruiken voor de spatwand?

Erg veel mensen stellen zich de vraag van welke tegels ze nu precies gebruik moeten maken voor wat de spatwand in hun keuken betreft. Op dit vlak dient er vooral te worden gekeken naar het gladde karakter van de tegel in kwestie en de daarmee gepaard gaande hygiëne. Ook het onderhoudsvriendelijke aspect speelt uiteraard een cruciale rol bij het maken van je keuze. In ieder geval, de onderstaande tegels zijn prima geschikt om je spatwand mee te realiseren:

  • Metrotegels;
  • Mozaïektegels;
  • Zelliges of Marokkaanse tegels

Hoeveel kosten tegels voor in de keuken?

Tegels keuken bestellen doe je natuurlijk nooit zonder een goede indruk te hebben van de prijs die je mogelijks voor de tegels in kwestie zal moeten betalen. Omwille van deze reden heb ik er voor gekozen om nog even verschillende soorten muurtegels keuken voor jou op een rijtje te zetten inclusief hun kostprijs door middel van de onderstaande tabel.

Type tegel voor in de keuken Gemiddelde kostprijs
Metrotegels Gemiddeld zo’n 15 euro per vierkante meter
Mozaïek tegels keuken Gemiddeld zo’n 13 euro per vierkante meter
Marokkaanse tegels Gemiddeld zo’n 125 euro per vierkante meter

Wil je er graag zeker van zijn dat de kosten voor je muurtegels keuken, mozaïek tegels keuken of andere exemplaren niet hoger uitvallen dan strikt noodzakelijk is? In dat geval raad ik je graag aan om een offerte aan te vragen bij meerdere bedrijven. Door vervolgens deze offertes met elkaar te vergelijken kan er in de praktijk een besparing worden gerealiseerd tot wel 35 procent. Zo wordt jouw investering in tegels voor in de keuken een flink stuk voordeliger!

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

Offerte aanvragen voor het renoveren van je keukenJe wil toch niet teveel betalen voor aanpassingen in je keuken? Bespaar dankzij ons tot wel 35%!

Kom in contact met 4 vakmannen in je eigen regio. Ze sturen je allen een richtprijs. Zo kun je ze vergelijken en bespaar je veel geld. Indien nodig kun je hen vragen om bij je langs te komen. En dat allemaal gratis!

  • Ontvang Snel en Gratis Richtprijzen
  • Keuze uit tot wel 4 bedrijven uit je eigen buurt
  • Vergelijk gratis alle offertes
  • Bespaar zo tot 35%!

Vul daarvoor nu dit formulier in.

Geef een reactie