Badkamer

Badkamer ontwerpen: Prijs & Mogelijkheden

Badkamer ontwerpen: Kosten & Mogelijkheden Badkamer ontwerpen: Kosten & Mogelijkheden

Ben je uitgekeken op je huidige badkamer? Dan kan een badkamer renovatie, kortom een nieuwe badkamer ontwerpen, een goede oplossing bieden. Het kan zijn dat je geen standaard badkamer hebt, misschien een hoek of een ronding? Of wil je je badkamer uitbouwen en heb je daardoor meer ruimte? Tijd om dan eens na te gaan wat er voor opties zijn. Een eigen ontwerp is zeker de moeite waard, laat je dan ook inspireren wat er allemaal kan en wat de kosten zijn. Meestal heb je in je hoofd zitten wat je wil, maar hoe zet je het op papier? Heb je dan ook overal aan gedacht? Goed om er even voor te gaan zitten, dan leggen we je meer uit over de mogelijkheden van een badkamer laten ontwerpen en wat de kosten zijn. We leggen je ook uit wat de opties zijn die je allemaal hebt zodat je weet waar je aan moet denken bij je eigen badkamer ontwerp.

Verwachtingen badkamer ontwerpen

Wat zijn de verwachtingen die je hebt bij een badkamer ontwerpen? Wil je een deel zelf uitwerken en wil je dan dat iemand het verder uit gaat werken tot in detail, zoals een badkamer installateur? Of geef je aan wat je voor ogen hebt en laat je dan het volledige ontwerp maken?

Het ligt er ook aan hoe handig je zelf bent. Misschien kun je aardig tekenen en heb je wat schetsen gemaakt van je badkamer. Het zou dan ook een idee kunnen zijn om met deze schetsen naar een badkamer ontwerper toe te gaan, hij of zij kan dan een 3D ontwerp maken en dan weet je nog beter hoe dat het eruit komt te zien.

Denk goed na over je verwachtingen, spreek het ook uit, zodat je weet wat een badkamer ontwerper voor jou kan doen.

Kosten badkamer ontwerpen

Wat de kosten zijn voor een badkamer ontwerpen hangt af van wat je precies wil. Hoeveel tijd kost het om jouw ontwerp te maken? Als het een ingewikkeld project is, dan kost het een ontwerper ook meer tijd. Wil je tot in detail uitwerken? Dan kost het ook meer tijd, maar dan is het voor de uitvoerder wel eenvoudiger om aan de slag te gaan. We hebben daarom voor jou een paar kosten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden als je een professional je badkamer laat ontwerpen. 

Vul je postcode in en ontvang een gratis offerte voor een badkamer ontwerp.
Hoe verzamelen we deze data?
?
Gemiddelde prijzen in België:
GEMIDDELD
LAAG
HOOG
LAAG HOOG
 • Het eerste wat je doet is kiezen voor een adviserend gesprek en meestal wordt er dan ook een tekening gemaakt. Dit geeft jou een beeld van je wensen en dan kun je nagaan of dat ook is wat je voor ogen hebt. Dit kost tussen de 50 en de 250 euro. 
 • Als je het helemaal goed aan wil pakken, en omdat jezelf wil zien hoe het uiteindelijk wordt, is een ontwerp in 3D aan te raden. Dit kost je wel wat meer, gemiddeld tussen de 250 en de 500 euro. 
 • Als je een 3D ontwerp van je badkamer wil met nog extra opties, zoals begeleiding van de bouw en kleuradvies of lichtadvies, dan gaat het over prijzen vanaf 500 euro. Toch voor het inrichten van een kleine badkamer. Als je een grote badkamer hebt, wil je hem graag ook goed gebruiken en moet de lichtinval goed zijn. Hierin kun je dan ook advies krijgen als je er maar voor gaat betalen. 
OptieBeschrijvingKosten
Adviserend gesprek en tekeningHet eerste wat je doet is kiezen voor een adviserend gesprek en meestal wordt er dan ook een tekening gemaakt. Dit geeft jou een beeld van je wensen en dan kun je nagaan of dat ook is wat je voor ogen hebt.Tussen de 50 en de 250 euro
3D ontwerpAls je het helemaal goed aan wil pakken, en omdat jezelf wil zien hoe het uiteindelijk wordt, is een ontwerp in 3D aan te raden.Gemiddeld tussen de 250 en de 500 euro
3D ontwerp met extra optiesAls je een 3D ontwerp van je badkamer wil met nog extra opties, zoals begeleiding van de bouw en kleuradvies of lichtadvies, dan gaat het over prijzen vanaf 500 euro.Vanaf 500 euro

Mogelijkheden badkamer ontwerpen

Er is van alles mogelijk als je denkt aan het ontwerpen van een badkamer. Om eerst een goed beeld te krijgen van wat een ontwerper voor jou kan doen, is het goed om je te oriënteren. Zo krijg je een goed beeld van wat jij zelf wil. Een specialist kan je ook helpen met brainstormen en is op de hoogte van de laatste trends op het gebied van badkamer. Er kan dan ook aan de hand van de wensen een sfeertekening worden gemaakt. Je hebt dan wel een goed beeld van wat er met de ruimte mogelijk is. Vaak krijg je ook mooie inzichten, die je eerder nog niet hebt gehad. 

Als je goed weet wat je wil, dan kun jij een 3D ontwerp laten maken. Dit kost je wel wat meer geld, maar dit geeft wel heel duidelijk aan hoe je toekomstige badkamer eruit gaat zien. Is dit ook wat je graag wil? Geef het dan direct aan bij de badkamer ontwerper, zodat hij of zij snel aan de slag kan voor je. 

Planning en tijdsbestek

Het proces van ontwerp tot installatie kan variëren afhankelijk van de complexiteit van je project. Gemiddeld duurt het ontwerpen van een badkamer 2-4 weken, gevolgd door een installatieperiode van 4-8 weken.

Stijlen en rends

Er zijn diverse stijlen en trends die je kunt overwegen voor je nieuwe badkamer. Denk aan moderne minimalistische ontwerpen, klassieke stijlen met marmeren elementen, of een industriële look met ruwe materialen zoals beton en metaal. Laat je inspireren door de nieuwste trends en bepaal welke stijl het beste bij jou past.

Materialen en merken

Het kiezen van de juiste materialen en merken is cruciaal voor een duurzaam en stijlvol badkamerontwerp. Overweeg hoogwaardige merken zoals Villeroy & Boch voor sanitair, of Grohe voor kranen en douchekoppen. Materialen zoals natuursteen, keramiek en glas kunnen je badkamer een luxe uitstraling geven.

DIY vs. Professioneel Ontwerp

Het zelf ontwerpen van je badkamer kan kosten besparen, maar het inhuren van een professional biedt veel voordelen, zoals expertise in ruimte-indeling en toegang tot de nieuwste designsoftware. Hier is een korte vergelijking:

Voordelen van DIY:

 • Kostenbesparing
 • Volledige controle over het ontwerp

Voordelen van een professional:

 • Deskundig advies
 • Toegang tot hoogwaardige materialen en producten
 • Een gepolijste en samenhangende afwerking

Tips bij badkamer ontwerpen

Als je denkt aan nieuwe badkamer, dan denk je daar vaak al een tijdje aan. Een badkamer ontwerpen is niet iets wat je dagelijks doet. Daarom hebben we nog een paar tips voor je, zodat je daarmee aan de slag kunt.

 • Ontwerper kiezen: Bedenk je goed wie je badkamer ontwerp gaat maken. Als je een badkamerspecialist kiest, dan heb je vaak het voordeel dat zij gratis een tekening kunnen maken (in 3D). Dit is een stukje service wat zij klanten aanbieden, in de hoop dat zij dan het project mogen uitwerken. Als je een onafhankelijke partij kiest, heb je het voordeel dat je veel meer vrijheid hebt qua merken en materialen (als het over de producten gaat), maar dan betaal je er wel voor.
 • Lichtadvies: Als je goed licht wenst in de badkamer, dan is het goed om lichtadvies in te winnen. Je moet er wel rekening mee houden dat je daarbij je badkamer ontwerp ook voor moet betalen.
 • Kleuradvies: Welke kleuren wil jij in de badkamer? Als je wil dat het rust uitstraalt, dan kun jij kleuradvies inwinnen, ook daar betaal je voor. Maar dan weet je wel dat het echt bij elkaar past.
 • Bouwbegeleiding: Advies op het gebied van bouwbegeleiding kan ook fijn zijn. Ook hiervoor betaal je, maar dan heb je wel het voordeel dat het proces wordt begeleid door een professional.

Om kosten te besparen, is het verstandig om meerdere vakmannen te vergelijken. Dit helpt je tijd en geld te besparen. Ik help je daarbij graag. Vul onderstaand formulier in om aan de slag te gaan.

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

 • Ontvang gratis offertes
 • Van 4 vakmannen uit je eigen regio
 • Door te vergelijken bespaar je tot 35%

Veelgestelde vragen over het ontwerpen van je badkamer

Hoe lang duurt het om een badkamer te ontwerpen en installeren?

Het ontwerpen van een badkamer duurt gemiddeld 2-4 weken, terwijl de installatie 4-8 weken kan duren, afhankelijk van de complexiteit van het project.

Wat zijn de nieuwste trends in badkamerontwerpen?

Populaire trends zijn onder andere minimalistische ontwerpen, natuurlijke materialen en industriële accenten.

Hoe kan ik kosten besparen bij het ontwerpen van mijn badkamer?

Overweeg meerdere offertes aan te vragen, zelf enkele taken uit te voeren en te kiezen voor tijdloze ontwerpen die lang meegaan.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn badkamer duurzaam en milieuvriendelijk is?

Om een duurzame badkamer te creëren, kies je voor waterbesparende kranen en douchekoppen, energiezuinige badkamer verlichting, en milieuvriendelijke materialen zoals gerecycled glas of FSC-gecertificeerd hout. Overweeg ook het installeren van vloerverwarming voor een efficiëntere badkamer verwarming.

Vind dé beste vakman voor je project en ontvang gratis offertes.

Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.