Dakisolatie

Gespoten glaswol – Supafil Loft dakisolatie – HR Isowool Knauf

© Knauf - Gespoten glaswol

Er zijn verschillende manieren om het dak van jouw woning te isoleren. Denk bijvoorbeeld aan isolatieplaten, rollen met steenwol of rotswol en PUR of PIR schuim. Maar tegenwoordig is het ook mogelijk om gebruik te maken van gespoten glaswol, denk dan aan Supafil Loft dakisolatie of HR Isowool Knauf. Erg voordelig, milieuvriendelijk en zo zijn er nog tal van andere voordelen!

Benieuwd naar de prijs voor jouw project? Vergelijk prijzen en bespaar tot 35%! Vraag hieronder een gratis offerte aan.

Bij deze vorm van isoleren wordt glaswol niet op rol geleverd maar wordt het tegen het dak gespoten in een vloeibare variant. Of je kunt het gewoon los laten liggen op je zoldervloer.

Voordelen van Gespoten Glaswol (Supafil Loft dakisolatie of HR Isowool Knauf)

Het gebruik van gespoten glaswol (zoals Supafil Loft dakisolatie of HR Isowool Knauf) heeft verschillende voordelen.

 • Relatief lage kosten
 • Goed bestand tegen vocht
 • Geluidswerend
 • Milieuvriendelijk
 • Nergens nog koude die ontsnapt
 • Geen dampscherm nodig

Wauw! Klinkt fantastisch, toch? Laten mij even dieper ingaan op elk van deze voordelen.

Gespoten glaswol - Supafil Loft
© Knauf – Gespoten glaswol – Supafil Loft

1. De lage kostprijs van gespoten glaswol

Als je gebruik wilt maken van gespoten glaswol als isolatiemateriaal dan kies voor een voordelige manier van isoleren. Hiervoor zijn twee redenen:

 1. Het isolatiemateriaal (de gespoten glaswol) zelf kost niet veel
 2. Het is eenvoudig en snel aan te brengen, waardoor een vakman niet veel uren dient aan te rekenen

2. Bestand tegen vocht

Glaswol wordt bij deze vorm van isoleren als een vloeibare substantie tegen het dak aan gespoten. Doordat er aan de vloeibare glaswol siliconen zijn toegevoegd wordt er een vochtwerende laag gevormd in de glaswol.

Deze vochtwerende eigenschap zorgt ervoor dat het materiaal niet kan worden aangetast door vocht en schimmel.  Dat heeft als bijkomend voordeel dat er voor het aanbrengen van glaswol geen dampscherm geplaatst hoeft te worden.

3. Gespoten Glaswol is Milieuvriendelijke Isolatie

Bij het gebruik van PUR schuim als isolatiemateriaal komen er tijdens het aanbrengen giftige gassen vrij die slecht zijn voor de gezondheid en het milieu. Vloeibare glaswol daarentegen is juist wel milieuvriendelijk.

Dit komt omdat de glaswol opgebouwd is uit gerecycled glas en zand. Bijgevolg is het product erg duurzaam en milieuvriendelijk!

Ook komen er bij het productieproces van de vloeibare glaswol geen giftige gassen vrij die schadelijk zijn voor het milieu.

Benieuwd naar de prijs voor jouw project? Vergelijk prijzen en bespaar tot 35%! Vraag hieronder een gratis offerte aan.

4. Geïsoleerd tot in de puntjes

Als je de woning isoleert dan wil je ook graag dat het goed gebeurt en dat vocht of koude lucht niet door kieren naar binnen kan komen.

Het voordeel van gespoten glaswol is dat het materiaal tot in de kleinste kieren en gaten kan komen zodat alles goed is opgevuld

Doordat vocht en kou niet binnen kunnen dringen bij totale afdichting gaat de isolatiewaarde ook omhoog en hoeft er minder energie verbruikt te worden om het huis te verwarmen.

Controleer dus zeker eens of alles goed is afgedicht en vul eventuele kieren of gaten alsnog op met de vloeibare glaswol. Maak hier eventueel gebruik van Supafil Loft dakisolatie of HR Isowool Knauf.

5. Geluid wordt gedempt

Gespoten glaswol is een goede vorm van isolatie van het dak maar heeft ook nog een andere positieve eigenschap. Het is namelijk ook geluiddempend.

Door gebruik te maken van glaswol in de vloeibare variant wordt het huis goed geïsoleerd en worden geluiden van buitenaf gedempt. Dit werkt natuurlijk ook andersom met geluid vanuit de woning.

Gespoten glaswol Prijs
© Knauf – Gespoten glaswol Prijs

Gespoten glaswol: Prijs

Gespoten glaswol is vanwege de installatie die ervoor nodig is niet gemakkelijk zelf aan te brengen. Het is daarom aan te raden om dit door een gespecialiseerde vakman te laten doen.

De prijs voor gespoten glaswol ligt ongeveer rond de € 25,- per vierkante meter uitgaande van een dikte van 20 cm.

Daarnaast is het ook mogelijk om een premie van de netbeheerder te ontvangen voor de isolatie. Als de isolatie aan bepaalde voorwaarden voor doet, kun je op deze manier een deel van de kosten terug krijgen.

Benieuwd naar de prijs voor het aanbrengen van glespoten glaswol? Vraag hieronder een gratis offerte aan.

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

Vochtbestrijding offerte aanvragenJe wil toch niet teveel betalen? Vertel ons meer over hoe je je dak wenst te isoleren en wij bezorgen je spoedig een offerte op maat.

Indien nodig of gewenst komen wij gratis bij jou langs met meer uitleg of een nog betere offerte op maat. 

 • Ontvang Snel en Gratis Richtprijzen
 • Keuze uit tot wel 4 bedrijven uit je eigen buurt
 • Vergelijk gratis alle offertes
 • Bespaar zo tot 35%!

Vul daarvoor nu dit formulier in.

Geef een reactie