Dakisolatie

Hennep dakisolatie: Milieuvriendelijke hennep isolatie tegen een gunstige prijs!

Hennep Dakisolatie aanbrengen Hennep Dakisolatie aanbrengen

Om op een milieuvriendelijke en gemakkelijke manier jouw woning te isoleren kun je gebruik maken van hennep dakisolatie. Hennep dakisolatie is makkelijk op maat te maken, licht in gewicht, het isoleert goed en het is ook nog eens een duurzaam product.

De plaatsing van hennep dakisolatie is heel eenvoudig en kan in veel gevallen zelfs zonder het plaatsen van een dampscherm om vocht te weren. Het materiaal heeft daarnaast nog verschillende voordelen en is goed te betalen.

Vind dé beste vakman voor je project en ontvang gratis offertes.

Hoe wordt hennep dakisolatie gemaakt?

Hennep wordt geteeld en geoogst voor het maken van verschillende producten. Voor het vervaardigen van dakisolatie worden de vezels van de hennep tot dekens of platen gemaakt.

Tijdens het vervaardigen van hennep isolatiemateriaal wordt er vaak voor extra stevigheid ook nog maïsmeel aan het product toegevoegd en in sommige gevallen polyester.

Het resultaat is een dikke mat van ongeveer 16 centimeter die goed isolerend werkt en in huis kan worden bevestigd.

Hennep dakisolatie plaatsen

Hoe Hennep Isolatieplaten aanbrengen?
Hoe Hennep Isolatieplaten aanbrengen?

Bij de plaatsing van hennep als dakisolatie kun je ervoor kiezen om dit door een vakman te laten doen maar je kunt het ook zelf doen. Het voordeel hierbij is dat de platen zeer handzaam zijn vanwege de afmetingen en het gewicht.

Ook is het materiaal goed op maat te maken zodat alles goed bedekt kan worden met de dakisolatie.

Voordat de hennep matten of platen worden bevestigd is het aan te raden om een vochtwerend dampscherm te plaatsen.

Door folie te gebruiken die hier speciaal voor is ontwikkeld krijgen vocht en kou geen kans om het materiaal aan te tasten. Is dit wel het geval dan kan de isolatiewaarde van de hennep dalen.

Is een dampscherm nodig?

Het gebruik van een vochtwerend dampscherm voordat je de hennep dakisolatie plaatst is niet in alle gevallen nodig. Dit heeft te maken met de vochtregulerende werking van hennep die ervoor zorgt dat vocht wordt opgenomen en afgegeven aan de ruimte.

Is er teveel vocht in de ruimte doordat er een vochtwerend dampscherm is gebruikt dan wordt dit door de hennep opgenomen en daalt de isolatiewaarde van het materiaal.

Als de ruimte voor het aanbrengen van het materiaal al erg vochtig is of als deze niet goed te ventileren is dan is het wel aan te raden om gebruik te maken van een dampscherm.

Vochtregulatie met behulp van hennep dakisolatie

Door de structuur van de hennep en de vorm van het materiaal wordt er voor een vochtregulerende werking gezorgd. Dit is prettig in de winter als de kou buiten de deur blijft, maar ook in de zomer heeft dit de gewenste effecten.

Warmte komt namelijk ook minder goed naar buiten op een zomerse dag waardoor de woning lekker koel blijft. Voordat je het materiaal aanbrengt is het verstandig om een dampscherm aan te brengen en de ruimte moet ook goed geventileerd kunnen worden.

Ondanks dat de hennep vocht regulerend werkt wil je niet dat er vochtophopingen in de ruimte ontstaan.

Vind dé beste vakman voor je project en ontvang gratis offertes.

Brandwerend en geluiddempend

Andere eigenschappen van hennep dakisolatie is dat het brandwerend werkt door de toegevoegde mineralen tijdens het productieproces. Dit zorgt er ook voor dat schimmels geen vat op het materiaal hebben en dat het materiaal bij een brand de vlammen ook tegenhoudt.

Een andere prettige eigenschap van hennep dakisolatie is de geluiddempende werking. Hierdoor worden geluiden van buitenaf gedempt en zorg je voor een rustig klimaat in de ruimte waarin het geplaatst is.

Goed voor het milieu

Hennep dakisolatie wordt op een ecologische en milieuvriendelijke manier geproduceerd. De planten groeien snel en worden in het geheel gebruikt voor het isolatiemateriaal. Doordat er gebruik wordt gemaakt van natuurlijk materiaal wordt er geen schade aan het milieu toegebracht.

Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de productie van PUR waarbij door een chemische reactie giftige gassen vrijkomen die schadelijk zijn voor het milieu.

Door gebruik te maken van hennep dakisolatie zorg je dus niet alleen voor minder energieverbruik maar ook voor een beter milieu.

Zelf doen of laten plaatsen?

Als je hennep dakisolatie wilt plaatsen kun je ervoor kiezen om dit te laten doen of om dit zelf te doen. Vanwege de flexibele en makkelijk op maat te maken matten of platen is het geen moeilijke klus om zelf te doen.

Heb je er zelf weinig verstand van of laat je het liever gewoon plaatsen dan kun je altijd een vakman inschakelen voor het aanbrengen van hennep dakisolatie in jouw woning.

De vakman kan ook vaak adviseren of een vochtwerend dampscherm noodzakelijk is of niet.

Daarnaast is de premie die je krijgt van je netbeheerder een pak hoger als je de werken via een vakman laat uitvoeren. Vraag daarom onderaan deze pagina eens een richtprijs aan voor Hennep Dakisolatie bij een erkend vakman.

Wat is de prijs per m2 voor Hennep Dakisolatie?
Wat is de prijs per m2 voor Hennep Dakisolatie?

Hennep dakisolatie: Prijs per m2

De kosten voor dakisolatie gemaakt van hennep liggen rond de € 16 per vierkante meter.

Door gebruik te maken van de hennep dakisolatie draag je ook bij aan een beter milieu omdat het materiaal op een ecologische wijze is vervaardigt. Dit is, in vergelijking met andere vormen van isolatie, zeker een pluspunt. Omdat het materiaal op deze manier vervaardigd wordt, is het prettig dat de prijs daarvoor ook nog eens aantrekkelijk is.

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

  • Ontvang gratis offertes
  • Van 4 vakmannen uit je eigen regio
  • Door te vergelijken bespaar je tot 35%
Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.