Dakisolatie

Houtwol Dakisolatie: Prijs, Voordelen & Advies

Houtwol Dakisolatie - Voordelen & Prijs Houtwol Dakisolatie - Voordelen & Prijs

Zoals de naam al aangeeft, wordt houtwol dakisolatie gemaakt van bomen. Deze bomen worden speciaal voor dit doeleinde gemaakt en worden nadat ze geveld zijn versnipperd tot houtvezels. De houtvezels worden met een soort van lijm aan elkaar gehecht waarna er verschillende middelen worden toegevoegd om vocht te weren en het materiaal een brandwerende laag te geven.

Benieuwd naar een richtprijs voor jouw project? Bespaar tot 35% door prijzen te vergelijken! Vraag hier een gratis offerte aan!

Om ervoor te zorgen dat de houtwol dakisolatie makkelijk aan te brengen is worden er vervolgens kant en klare platen van gemaakt met vaste afmetingen. Op deze manier kun je gemakkelijk en snel jouw dak isoleren door het eenvoudig aanbrengen van die isolatieplaten.

Maar zo heeft houtwol dakisolatie nog een pak meer voordelen. Ik geef je meteen mee dewelke dat zijn.

Inhoud

Voordelen van houtwol dakisolatie

Wat zijn de voordelen van Houtwol Dakisolatie?
Wat zijn de voordelen van Houtwol Dakisolatie?

Houtwol dakisolatie heeft echt veel voordelen. Ik beschrijf ze graag even in detail voor je.

1. Ecologisch

Houtwol dakisolatie is op een ecologische manier gefabriceerd en wordt gemaakt van bomen die speciaal voor dit doeleinde zijn gekweekt. Nadat ze geveld worden worden ze versnipperd tot vezels die met lijm aan elkaar gehecht worden.

Het resultaat zijn kant en klare isolatieplaten die eenvoudig aan te brengen zijn die bovendien milieuvriendelijk zijn.

2. Energiebesparend en houdt warmte vast

De grootste reden om het huis te isoleren is wel om de warmte binnen te houden en om energiekosten omlaag te brengen. Houtwol isolatie is daarvoor perfect! Houtwol heeft als effect dat de warmte enorm goed binnengehouden wordt en dat de koude buiten blijft.

Het materiaal zal de warmte opslaan waardoor het bij warm weer lang duurt voordat de warmte de woning binnen dringt.

Dit heeft andersom natuurlijk hetzelfde effect, wanneer het koud weer is. Dan zal het langer duren vooraleer de warmte ontsnapt uit de woning.

Dat werkt uiteraard enorm energiebesparend!

3. Vochtregulatie met houtwol

Houtwol werkt vochtregulerend en zorgt er dus voor dat vocht wordt opgenomen en wordt afgegeven aan de omgeving.

Vanwege de samenstelling van het materiaal zal houtwol niet schimmelen of rotten en blijft het materiaal zijn werking behouden.

Als er teveel vocht aanwezig is in de ruimte dan heeft dit echter wel nadelige gevolgen en zal de isolatiewaarde van het materiaal minder worden. Zorg er daarom voor dat ruimtes goed geventileerd worden of dat er eventueel vocht opvangers in de ruimte aanwezig zijn indien dit niet mogelijk is.

Benieuwd naar een richtprijs voor jouw project? Bespaar snel tot 35% door isolatiebedrijven te vergelijken! Vraag hier een gratis offerte aan!

4. Brandwerende werking

Hopelijk is het niet nodig maar het is toch fijn om te weten dat houtwol een goede brandwerende werking heeft. Tijdens het productieproces worden bepaalde producten toegevoegd aan de houtwol om ervoor te zorgen dat deze een brandwerende werking krijgt.

Deze brandvertragende mineralen zorgen ervoor dat de platen niet gemakkelijk vlam vatten en werken ook nog eens als een hitteschild in het geval dat er wel brand uitbreekt in de woning.

6. Geluiddempend isolatiemateriaal

Naast deze eigenschappen is houtwol ook nog eens goed voor de demping van geluid. Vanwege de hoge dichtheid van het materiaal kan geluid vanaf de straat moeilijk doordringen en is houtwol isolatie daardoor ideaal als geluidsisolatie.

Dat is enorm fijn mocht je bijvoorbeeld een slaapkamer op de zolder inrichten. Omgekeerd geldt natuurlijk ook dat het lawaai op zolder minder goed naar buiten kan, ideaal voor een drummer of iemand die al eens graag de muziek wat luider zet.

5. Hoge kwaliteit

De samenstelling van de houtwol isolatieplaten is enorm kwalitatief. Dit komt met name door de eerder genoemde eigenschappen zoals de brandwerende werking, de vochtregulerende werking, de geluiddempende werking en natuurlijk de isolerende werking.

Houtwol gaat daarbovenop enorm lang mee en is daarom een ideale oplossing voor woningen.

Wat is de prijs om je dak te isoleren met Houtwol Dakisolatie
Wat is de prijs om je dak te isoleren met Houtwol Dakisolatie?

Houtwol isolatie: Prijs

De prijs voor houtwol isolatieplaten bedraagt tussen de € 20 à € 25 per vierkante meter.

Vooral het soort platen en de dikte ervan spelen hier een belangrijke rol.

Twijfel je over welke isolatie je wil aanbrengen? Of wil je meteen een gratis offerte ontvangen voor het voorzien van houtwol? Contacteer dan een vakman via onderstaand formulier.

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

Vochtbestrijding offerte aanvragen Je wil toch niet teveel betalen? Vertel ons meer over hoe je je dak wenst te isoleren en wij bezorgen je spoedig een offerte op maat.

Indien nodig of gewenst komen wij gratis bij jou langs met meer uitleg of een nog betere offerte op maat. 

  • Ontvang Snel en Gratis Richtprijzen
  • Keuze uit tot wel 4 bedrijven uit je eigen buurt
  • Vergelijk gratis alle offertes
  • Bespaar zo tot 35%!

Vul daarvoor nu dit formulier in.