Dak

Toe aan nieuwe dakbekleding?

© Pexels - Foto door Miguel Á. Padriñán © Pexels - Foto door Miguel Á. Padriñán

Mensen die denken dat het voordeliger is om jaarlijks kleine reparaties aan het dak uit te voeren in plaats van het hele dak in één keer te laten renoveren, zijn vaak uiteindelijk duurder uit. Een goede dakrenovatie bespaart niet alleen veel zorgen, maar zorgt ook voor een goede energie-efficiëntie van je huis. Overweeg je een dakrenovatie? Bekijk dan eens de mogelijkheden bij dakwerken Kortrijk. Zij zorgen ervoor dat jouw renovatie een slimme en uitstekende investering zal zijn!

Inhoud

Hoe gaat een dakrenovatie eraan toe?

Wanneer je jouw dak wilt renoveren, is het verstandig om ook meteen alle andere belangrijke elementen te inspecteren, zoals de isolatie, de staat van het onderdak, de steunmuren en de draagcapaciteit van de fundamenten. Een dakrenovatie betekent niet per se dat alle aspecten moeten worden vervangen. Indien nodig kunnen er ook aanpassingen worden gedaan, zoals alleen een vochtbehandeling of extra versteviging om jouw dak zo weer in perfecte conditie te brengen. Wanneer je toch al bezig bent met renovaties, is dit het ideale moment om na te denken over verbeteringen. Tijdens een dakrenovatie kan bijvoorbeeld gemakkelijk een extra raam worden geplaatst of kunnen de dakgoten en/of regenpijpen worden vervangen. Op deze manier sla je twee vliegen in één klap!

Subsidies en vergunningen

Als je een betrouwbare dakwerker inschakelt, zal deze je informeren over de verschillende subsidiemogelijkheden die beschikbaar zijn in jouw gemeente of stad en meer over de Nationale Subsidie Energie besparen Eigen Huis kunnen vertellen. Een renovatie kan ook helpen om te voldoen aan de nationale duurzaamheidsdoelstellingen. Het is belangrijk om de juiste vergunningen te verkrijgen. In sommige gevallen is een vergunning vereist voor deze renovaties, dus controleer dit altijd goed. Daarnaast zal een dakrenovatie, zoals al eerder genoemd, bijdragen aan een lagere energierekening. Dit zal je op zowel korte als lange termijn veel geld besparen.

Dakherstelling

Extreme weersomstandigheden kunnen een dak flink beschadigen. Sterke wind kan dakpannen verschuiven, waardoor lekkages kunnen ontstaan. Bovendien kunnen oude daken zonder onderdak bij hevige regenbuien zelfs van binnenuit nat worden. Wanneer je merkt dat jouw dakgoot doorhangt, er lekkages zijn door een slecht aangesloten regenpijp of een niet goed functionerende schoorsteen, dan is het van groot belang om snel in actie te komen. Naarmate het dak ouder wordt, worden deze problemen steeds moeilijker te voorkomen. Het is daarom belangrijk om zo snel mogelijk een ervaren dakwerker in te schakelen zodra je deze schade opmerkt. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je altijd een veilig dak boven je hoofd hebt.

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

Vochtbestrijding offerte aanvragen Je wil toch niet teveel betalen? Vertel ons meer over hoe je je dak wenst te isoleren en wij bezorgen je spoedig een offerte op maat.

Indien nodig of gewenst komen wij gratis bij jou langs met meer uitleg of een nog betere offerte op maat. 

  • Ontvang Snel en Gratis Richtprijzen
  • Keuze uit tot wel 4 bedrijven uit je eigen buurt
  • Vergelijk gratis alle offertes
  • Bespaar zo tot 35%!

Vul daarvoor nu dit formulier in.