Badkamer

Moderne badkamers: Inspiratie foto’s & tips

Moderne badkamer Moderne badkamer

Wanneer je beschikt over een eigentijdse, moderne woning spreekt het voor zich dat je deze stijl zal willen doortrekken tot in alle kamers. Dit geldt zeker ook voor de badkamer. Een moderne badkamer kan worden aanzien als het pareltje van je woning. Niet alleen omdat ze er goed uitziet, maar ook omdat ze vaak gepaard gaat met heel wat luxe en comfort.

Zou jij ook graag een moderne badkamer willen realiseren in je huis, maar kan je nog wel wat tips gebruiken? Lees dan snel verder en ontdek hoe ook jij een moderne badkamer kan realiseren.

Hoe creëer je een moderne badkamer?

Wanneer mensen aan ‘modern’ denken, denken ze altijd aan wit, strak en kil. Maar dat is niet zo. Door gebruik te maken van de juiste materialen, elementen en accenten kan een moderne badkamer enorm gezellig en warm aanvoelen.

Een moderne badkamer doe je door:

 1. Te spelen met lijnen
 2. Denk daarnaast goed na over de kleuren
 3. Werk met moderne, warme materialen (hout, steen, …)
 4. Gebruik de juiste elementen
 5. en kies de juiste verlichting.

Lees vooral verder en laat je inspireren. Ik deel graag mijn advies met je.

1. Strakke lijnen

Wanneer je een modern interieur onder de loep neemt zal je vaststellen dat deze zich altijd kenmerkt door dezelfde eigenschappen. Kenmerkend voor een moderne uitstraling zijn de strakke lijnen.

Rondingen evenals extra franjes worden dan ook zelden gebruikt, tenzij in de jaren ’90, toen werd dit wel vaker toegepast bij moderne woningen.

Het gebruik van de strakke lijnen wordt doorgetrokken tot in alle onderdelen van de badkamer. Dit betekent dat er niet alleen rekening mee dient te worden gehouden voor wat de kasten in de badkamer betreft. Maar ook voor de vloer, de afwerking van de wanden, het plafond, de sanitaire onderdelen (bad, douche, wastafel & toilet), de ramen, de verlichting, …

Moderne badkamer inrichten
Moderne badkamer inrichten

2. Welke kleuren gebruiken bij een moderne badkamer?

Van een moderne badkamer wordt wel eens gezegd dat ze over een simplistisch karakter beschikt. Dit heeft alles te maken met het feit dat de strakke lijnen veelal worden gecombineerd met vrij neutrale kleuren. Het gaat hierbij in het merendeel van de gevallen om de kleuren wit of zwart, maar ook bijvoorbeeld beige of grijs kunnen perfect worden geïntegreerd in je badkamer.

In de praktijk komt het verder steeds vaker voor dat deze objectieve kleuren worden gecombineerd met allerhande, strakke materialen. Inox wordt bijvoorbeeld zeer vaak gebruikt in de keuken, maar komt ook in een moderne badkamer absoluut tot haar recht.

Hou rekening met de slipweerstand bij het kiezen van een badkamertegel
Welke kleuren in een moderne badkamer

3. Welke materialen worden gebruikt in een moderne badkamer?

Voor de basiselementen en je meubels kun je héél wat verschillende materialen gebruiken.

Hout kan je badkamer een enorm warme uitstraling geven. Je kunt dit gebruiken voor je meubels, maar evengoed voor de wanden van je badkamer.

Onzichtbare wandverwarming in de badkamer
Houten wandbekleding in een moderne badkamer

Of heb je al eens tadelakt of een betonvloer in de badkamer overwogen?

blank
Tadelakt badkamer – Residence VDB / Govaert & Vanhoutte Architects
© Tim Van De Velde

4. Gebruik de juiste elementen

In een moderne badkamer kunnen volgende elementen niet ontbreken.

4.1 Inloopdouche

Een moderne badkamer en een inloopdouche gaan hand in hand. De vloer loopt mooi door, het oogt strak en wanneer je gebruik maakt van een glazen want oogt de badkamer meteen een pak groter.

Badkamer met inloopdouche met vergrijsd glas
Badkamer met inloopdouche met vergrijsd glas – © Topglass

4.2 Vrijstaand bad

In de typische badkamer staat het bad tegen de muur, plaatsen ze dezelfde tegels tegen het bad en tegen de muur. In een moderne badkamer wil je echter dat het bad dé blikvanger wordt van je badkamer. Daarom opteer je best voor een vrijstand bad dat qua design gewoonweg prachtig oogt!

Vrijstaand bad in moderne badkamer
Vrijstaand bad in moderne badkamer

4.3 Badkamermeubels

Kies voor badkamermeubels in hout of gepolierd beton om een erg unieke, warme sfeer te maken. Ga voor een op maat gemaakt meubel. Dit oogt een pak luxueuzer dan het standaard kastje met bijhorende spiegel in de doe-het-zelf winkel.

5. De invloed van de verlichting

Niet alleen de kleuren bepalen de stijl en uitstraling van jouw badkamer. Ook badkamer verlichting speelt een cruciale rol bij de inrichting. Wanneer je je badkamer renoveert, is het belangrijk hier ook rekening mee te houden.

Maak gebruik van drie soorten verlichting:

 • Basisverlichting: Wanneer je je badkamer wil kuisen of het erg klaar moet zijn in je badkamer
 • Taakverlichting Verlichting zodat je je make-up goed kunt aanbrengen, of je goed kunt scheren (bvb. ingebouwd in de spiegel)
 • Sfeerverlichting: Indirecte verlichting onder je meubels of dichtbij je douche

In een moderne badkamer wordt er doorgaans voor gekozen om LED-verlichting te integreren. Dergelijke verlichting doet dienst als sfeermaker, maar kan ook bepaalde onderdelen van je badkamer in de verf zetten.

De moderne toetsen die gepaard gaan met de integratie van LED-verlichting in je badkamer zorgen voor een sublieme afwerking en laten je op nog intensere wijze genieten.

TIP: Kies uiteraard altijd voor warm wit. Niemand wil het kille wit licht van een TL-lamp in zijn of haar badkamer zien.

Kleine badkamer met LED Verlichting onder kast en groene accessoires
Kleine badkamer met LED Verlichting onder kast en groene accessoires

Luxe dankzij moderne snufjes

Nu we weten hoe je een moderne badkamer kunt creëren, is het misschien ook handig om enkele technische snufjes te leren kennen, waarmee je een luxueuze badkamer kunt maken.

Wacht dacht je van een mooi ingebouwde geluidsinstallatie? Hiermee kun je genieten van een leuk streepje muziek tijdens het nemen van een bad.

Maak gebruik van domotica. Het licht regelen terwijl je in bad zit (van kleur tot intensiteit) of de verwarming in de badkamer vanop afstand inschakelen? De gordijnen of screens, het volume van de muziek, je ventilatiesysteem, of zelfs de TV in je badkamer vanuit je bad bedienen? Het kan allemaal!

Een open haard. Je vindt het niet snel terug in een badkamer. Maar wanneer je wenst te genieten van een heerlijk warm bad kan een open haard pas echt de warme sfeer creëren waarnaar je op zoek bent.

blank
Open haard in de badkamer

Het zijn stuk voor stuk interessante functies die je badkamer een nog modernere, luxueuzere en warmere indruk geven. Je moet er alleen rekening mee houden dat dergelijke toepassingen het prijskaartje van je moderne badkamer aanzienlijk de hoogte in kunnen stuwen.

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

 • Ontvang gratis offertes
 • Van 4 vakmannen uit je eigen regio
 • Door te vergelijken bespaar je tot 35%
Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.