Carport

Carport aan je garage: Mogelijkheden & Prijs

Carport aan garage Carport aan garage

Een carport aan je garage lijkt een overbodige voorziening. Want een garage als onderdeel van je woning is ontzettend handig. Maar in de praktijk zal je ontdekken dat je toch ruimte tekort komt. Voor je het goed beseft staat je garage vol met spullen en kan de auto er niet meer bij. En als je meer dan één auto hebt is er te weinig plaats in de garage. Voor dergelijke situaties is een carport aan je garage een goede oplossing. Er zijn diverse mooie producten op dit gebied te koop. Graag ga ik even dieper in met je op de mogelijkheden en de prijs.

Waarom een carport aan je garage plaatsen?

Een inpandige garage heeft veel voordelen, maar er zijn ook enkele nadelen. Laten we ven dieper ingaan op de inpandige garage…

Wie een woning wil bouwen zal ongetwijfeld worden geconfronteerd met de vraag of er een inpandige garage moet worden gebouwd. Dat is erg handig. Want je beschermt de auto daarmee tegen de weersomstandigheden. Als het in de winter vriest of slecht weer is kun je droog in de auto stappen, zonder dat het nodig is om de ruiten te ontdooien of sneeuw van het dak te vegen. Een garage houdt de koude in de winter ook buiten, zodat je auto al lekker is opgewarmd als je vertrekt. Een carport aan een garage lijkt dus overbodig.

De veelzijdigheid van een inpandige garage is tegelijkertijd ook het nadeel. In de meeste woningen hoef je niet naar buiten om in de garage te kunnen. Daardoor is het verleidelijk om er even snel wat spullen neer te zetten. De garage is ook een ideale plaats om er de fietsen of vakantie spullen neer te zetten. Plotseling is er geen plaats meer voor de auto. Die staat dan onbeschermd tegen de weersomstandigheden op de oprit of aan de straatkant.

In die gevallen is een carport aan garage wel degelijk een welgekomen aanvulling.

Vind dé beste vakman voor je project en ontvang gratis offertes.

Kenmerken van een carport aan garage

Een carport aan garage lijkt sterk op een vrijstaande carport of een carport die aan een gevel is bevestigd. De afmetingen zijn doorgaans even groot als van elk ander type carport, zodat er een gemiddelde personenauto kan staan.

Het meest opvallende aan een carport aan je garage, is dat de de carport meestal tegen de garagedeur wordt aangebouwd. Als de garage niet vol staat met andere dingen, kun je dus twee auto’s, beschermd, in/aan je woning parkeren.

Welke materialen zijn geschikt voor een carport aan je garage?

Voor een carport aan garage heb je de keuze uit een groot aantal materialen. Het is vooral afhankelijk van je smaak (en het type woning dat je hebt) welke keuze voor de hand ligt.

  • Als je een modern vormgegeven woning hebt, ligt het voor de hand dat je daar een strak vormgegeven carport bij laat plaatsen. Dat betekent dat er een constructie van aluminium of smeedijzer wordt gebruikt en een dakbedekking van kunststof of een roofing. Die laat voldoende daglicht door, zodat je bij een geopende garagedeur zelfs in de garage nog voldoende licht hebt.
  • Een woning in een landelijke stijl gaat goed samen met een carport aan garage met een houten carport constructie. Het is aan te raden om daarvoor een soort hout te gebruiken met een lange levensduur, zoals lariks of eikenhout. Als je wilt kan dat hout worden geverfd in dezelfde kleuren als de kozijnen van je woning. Voor de dakbedekking is een doorzichtige bedekking een optie. Maar je kunt ook kiezen voor een opbouw boven de carport aan garage met een pannendak of een rieten dak.

Beschermt een carport aan de garage je auto voldoende?

Van een garage wordt altijd gedacht dat die de beste bescherming tegen de weersomstandigheden biedt. Dat is niet helemaal waar. Als je de auto een heel seizoen in de garage zet, biedt de garage inderdaad de beste bescherming. Maar een auto die regelmatig nat wordt, zal in een garage minder snel opdrogen dan onder een carport aan garage. Dat komt doordat een natte auto veel sneller opdroogt als de wind er rondom heen kan waaien.

Daartegenover… In een garage wordt de auto wel beter beschermd tegen inbraak. Vooral als er geen verlichting is onder de carport, is het voor onbevoegden vrij gemakkelijk om in een auto in te breken. Een lamp met een oog is daar dus zeker geen overbodige luxe. Dat is sowieso erg handig als het ’s ochtends vroeg nog donker is of als je ’s avonds thuiskomt.

Vind dé beste vakman voor je project en ontvang gratis offertes.

Offertes voor een carport aan de garage

Vanwege de vele opties zijn er veel prefab modellen verkrijgbaar voor een carport aan garage. Om te kiezen uit het aanbod helpt het om offertes aan te vragen. Eerst zet je de wensen op papier en dan vraag je 3 à 4 leveranciers om een offerte op te maken.

Als er een geschikte offerte bij zit kun je kijken welke leverancier de beste aanbieding doet. Als je een maatwerk carport aan garage zoekt is het ook nuttig om offertes te laten opmaken. Dan kun je je laten verrassen door de creatieve oplossingen van de leveranciers. In alle gevallen zorgt een offerteaanvraag dus voor de beste prijs.

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

  • Ontvang gratis offertes
  • Van 4 vakmannen uit je eigen regio
  • Door te vergelijken bespaar je tot 35%
Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.