Keuken

Keuken ontwerpen: Mogelijkheden & Prijs

Wat kost een keuken ontwerpen? Wat kost een keuken ontwerpen?

Wil je je eigen keuken ontwerpen? Dit is een goed moment om informatie in te winnen. Een specialist kan je ook helpen en dan een volledige keuken op maat ontwerpen. Je wil toch ook dat het aan je wensen voldoet? Ontdek dan welke mogelijkheden er zijn en wat de kosten zijn van een keuken ontwerpen. Alle informatie lees je op deze pagina en dan ben je goed voorbereid als je gaat beginnen met het ontwerp van je eigen keuken. 

Kosten keuken ontwerpen

De kosten om een keuken te laten ontwerpen komen gemiddeld neer op ongeveer450 euro. Hierbij bedoelen we dan de kosten van het keukenontwerp zelf. Het kan ook zijn dat je alleen een gesprek wil of dat je juist meer wil dan alleen een ontwerp, dan moet je ook rekening houden met extra kosten. 

Vul je postcode in en ontvang een gratis offerte voor een keukenontwerp.
Hoe verzamelen we deze data?
?
Gemiddelde prijzen in België:
GEMIDDELD
LAAG
HOOG
LAAG HOOG

Een nieuwe keuken kost je vaak tussen de 6000 en de 17000 euro. Dit is een enorm verschil, maar het hangt echt af van wat je wil doen qua keuken. Wat is de grootte van de keuken? Je wil namelijk dat de ruimte goed benut wordt en dan is het indelen van een grotere keuken soms lastiger, het kost meer tijd. Misschien zijn er ook wel aspecten die je zelf kunt doen, ook dan heb je invloed op de prijs. Als je alleen het keukenontwerp uit handen gaat geven en de keuken zelf gaat plaatsen, dan bespaar je sowieso veel geld. Maar je moet wel weten dat je het zelf kan, en over de juiste materialen beschikken. 

Toelichting keukenontwerp kosten

Een adviserend gesprek of een adviesgesprek over de tekening, kosten gemiddeld tussen de 70 en 250 euro. Het idee van een nieuwe keuken, begint vaak met oriënteren. Je hebt nog geen idee waar je moet beginnen en dan is het verstandig dat je je laat inspireren door een professional. Er kan dan bijvoorbeeld een moodboard worden gemaakt of een 2D tekening. Dit kost je niet heel veel, maar het helpt je wel verder om na te gaan wat je precies wil. Welke keukenverlichting, welke toestellen, welke materialen, een keukeneiland of niet, een landelijke of moderne keuken, … en ga zo maar door.

Een keukenontwerp begint qua kosten bij een bedrag van 400 euro en kan oplopen tot wel 650 euro. Het gaat dan echt over het ontwerpen van een complete keuken en dit zal een interieurontwerper dan voor jou doen. Het ontwerp wordt dan in 3D gemaakt en dan weet je precies hoe jouw nieuwe keuken eruit gaat zien.

Als je een keukenontwerp wil met advies over het bouwen en advies over kleuren en licht, dan moet je denken aan een bedrag vanaf 700 euro. Misschien wil je wel alles uit handen geven en dan kan de bouwbegeleiding een goede extra optie zijn. Maar houd er wel rekening mee dat je daar ook voor moet betalen. Het voordeel is wel dat alles dan voor je gedaan wordt.

Ontvang de beste prijs

Benieuwd naar de kosten voor het ontwerpen van jouw droomkeuken? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan van gerenommeerde keukenspecialisten in jouw regio. Binnen 48 uur na het indienen van je aanvraag ontvang je tot zes offertes. Door zorgvuldig prijzen te vergelijken, kun je tot 35% besparen op de totale kosten. Maak slim gebruik van de concurrentie en kies de specialist die het beste bij jouw wensen en budget past. Zo realiseer je jouw ideale keuken zonder onnodige uitgaven.

Waarom een eigen keuken ontwerpen?

Als je zelf je keukenontwerp wil maken, dan is het hoe dan ook maatwerk. Je kunt het thuis doen achter de pc en dan kun je met een programma zelf een keuken ontwerpen. Er zijn dan veel kleuren, materialen en mogelijkheden. Je kunt zo avonden proberen wat je mooi vindt.

Sommige mensen hechten veel waarde aan een keuken die aan alle wensen voldoet: een oven, een grote koelkast, een mooi aanrechtblad, een mooie tegelvloer, een gootsteen en ga zo maar door. Jij weet hoe je graag werkt en als je veel in de keuken te vinden bent, is het ook fijn als je van alle gemakken voorzien bent.

Maar bedenk je ook alvast wat je met de rest van de ruimte gaat doen: tafels, stoelen en mooie raamdecoratie misschien? Er is veel om over na te denken, maar ga brainstormen en laat je inspireren, dan kun je snel jouw keuzes maken.

Vind dé beste vakman voor je project en ontvang gratis offertes.

Laat je keuken ontwerpen 

Je kunt je keuken ook laten ontwerpen. Misschien heb je wel een paar ideeën, maar lukt het niet om alles op papier te zetten. Dit kan ook enorm lastig zijn en daarom kun je een specialist inschakelen.

Je betaalt dan voor het ontwerp en dan kun je alsnog de keuze maken of je zelf de keuken gaat plaatsen of dat je het laat doen. Het voordeel is ook dat jij je wensen uit kunt spreken. Middels een gesprek wordt dan helder waar je naartoe wilt.

Een professional weet waar hij of zij rekening mee moet houden, en zal je gerichte vragen stellen tijdens een gesprek. Aan het einde van het gesprek wordt er een ontwerp gemaakt en voordat je het weet kun je zien hoe je droomkeuken kan worden.

Een keukenontwerp is daarom de moeite meer dan waard, dan kun je namelijk qua interieur ook al rekening houden met de kleuren en indeling.

3D schets laten ontwerpen van je toekomstige keuken
3D schets laten ontwerpen van je toekomstige keuken

Tips keuken ontwerpen 

Je denkt aan een keuken ontwerpen, maar je kunt vast en zeker nog wel een paar tips gebruiken:

  • Bedenk je goed of je zelf je keuken wil ontwerpen, of dat je liever een tekening laat maken. Je betaalt hier wel voor, maar dan krijg je wel een goed beeld van het resultaat.
  • Vraag je af wat je qua materialen, kleuren en vormen wil. Als je twijfelt kun je je laten inspireren en advies inwinnen bij een professional.
  • Een lichtplan is ook verstandig om op te laten stellen. Als je kleuren en licht goed met elkaar gaat combineren, komt dat het werken in de keuken ook ten goede. Daar heb je dan dagelijks weer mee te maken en dat is het investeren in advies inwinnen over goed lichtgebruik in de keuken ook meer dan waard.
  • Qua kosten moet je rekening houden met 100-180 euro als je advies wil over de kleuren en tussen de 100 en 350 euro als je advies wil over een lichtplan. De verschillen zijn groot, wat het hangt af van wie je in gaat huren en hoeveel tijd deze persoon ermee kwijt is.

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

  • Ontvang gratis offertes
  • Van 4 vakmannen uit je eigen regio
  • Door te vergelijken bespaar je tot 35%

Veelgestelde vragen over een keuken ontwerpen

Hoe lang duurt het om een keukenontwerp te laten maken?

Het laten maken van een keukenontwerp kan variëren in tijd, afhankelijk van de complexiteit van het ontwerp en de beschikbaarheid van de specialist. Gemiddeld kan het proces van het eerste gesprek tot het definitieve ontwerp enkele weken duren. Dit omvat het in kaart brengen van je wensen, het opstellen van een voorlopig ontwerp, eventuele aanpassingen, en het maken van een definitief 3D-ontwerp.

Wat zijn de voordelen van een 3D-keukenontwerp?

Een 3D-keukenontwerp biedt verschillende voordelen. Ten eerste geeft het een realistisch beeld van hoe je keuken eruit zal zien, inclusief kleuren, materialen en indeling. Dit helpt bij het visualiseren van de ruimte en het maken van betere beslissingen. Daarnaast kun je met een 3D-ontwerp eenvoudig wijzigingen doorvoeren en direct zien hoe deze uitpakken, wat het ontwerpproces flexibeler en efficiënter maakt.

Zijn er duurzame opties bij het ontwerpen van een keuken?

Ja, er zijn verschillende duurzame opties beschikbaar bij het ontwerpen van een keuken. Je kunt kiezen voor milieuvriendelijke materialen zoals gerecycleerd hout, bamboe of composiet voor kasten en werkbladen. Ook energiezuinige apparaten, LED-verlichting, en kranen met waterbesparende functies dragen bij aan een duurzamer ontwerp. Een specialist kan je adviseren over de beste duurzame keuzes voor jouw keukenontwerp.

Vind dé beste vakman voor je project en ontvang gratis offertes.

Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.