Vochtbestrijding

Vochtige muren behandelen: Methodes & Prijzen om dit vochtprobleem te verhelpen

Behandelen vochtproblemen tijdig. Laat het vocht niet verder in je muur intrekken. Deze methodes bieden hulp.

Vochtige Muren Behandelen Prijs & Methodes voor het behandelen van Vochtige Muren

Wanneer je te maken hebt met vochtige muren dan is dat zeker niet prettig. Het is slecht voor je gezondheid, het beschadigt de constructie van je huis en de directe gevolgen zijn dat het lelijke plekken veroorzaakt en vies ruikt. Tijd dus om die vochtige muren te behandelen.

In een vergevorderd stadium veroorzaken vochtige muren namelijk schimmels en uiteraard wil je dergelijke vochtproblemen voorkomen. Via vochtdetectie kun je perfect de nodige vochtbestrijding toepassen. Daarom gaan we in dit artikel aan de slag met het verhelpen, bestrijden en behandelen van vochtige muren in je woning. Belangrijk detail, wat het allemaal ongeveer zou kosten, lees je op het einde.

Vergelijk meerdere vakmannen en bespaar tot 35%. Vraag hier een gratis offerte aan.

Meerdere methodes

Verschillende vochtproblemen vragen om verschillende manieren van behandelen. Maar ook wanneer bekend is welk vochtprobleem je in je woning hebt is het nog mogelijk om uit verschillende behandeltechnieken te kiezen.

Heb je bijvoorbeeld last van opstijgend vocht en een renovatie van je woning op de planning staan? Kies er dan voor om je woning te laten onderkappen.

Of heb je een scheur in je gevel die doorslaand vocht veroorzaakt? Zorg dan dat deze zo snel mogelijk behandeld wordt met een vochtwerend middel. Heb je geen behoefte aan al deze informatie en wil je gewoon dat het opgelost wordt?

1. Ventileren

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar voor bijna ieder vochtprobleem geldt dat er ventilatie ontbreekt.

Probeer wat vaker een raam open te zetten, geef vocht ook de kans om te verdwijnen.

Geen zin om voor de vogeltjes te stoken? Kies dan voor een ventilatiesysteem D. Dit afzuigingssysteem zorgt ervoor dat het vocht weg kan, maar niet meteen alle warmte verdwijnt.

Ook bestaan er speciale ventilatiesystemen met een vochtsensor. Deze zijn weer wat positiever voor je energierekening, deze gaan namelijk direct uit als de luchtvochtigheid in de ruimte weer goed is.

2. Muren onderkappen

Wanneer je last hebt van opstijgend vocht en je wilt dit voor eens en altijd verhelpen, moet je je muur laten onderkappen.

Dit is zeer arbeidsintensief, maar wel erg effectief. Er wordt namelijk steeds een stukje van je muur verwijderd om daaronder een nieuwe, goed werkende waterkering te plaatsen.

De prijs voor onderkappen van je woning bedraagt ongeveer 125 euro per vierkante meter. Waarbij je tevens rekening moet houden, dat na afloop alle behandelde muren opnieuw moeten worden afgewerkt/geschilderd.

3. Muren injecteren

Wanneer je geen behoefte hebt aan een hele renovatie of juist nog maar net een huis aan het bouwen bent kun je ervoor kiezen om je muren te injecteren.

Een speciaal vochtwerend middel wordt dan om de twaalf centimeter in je muur gespoten. Dit middel moet ervoor zorgen dat vocht in de toekomst geen enkele kans meer maakt.

De prijs voor het injecteren van muren bedraagt ongeveer 100 euro per vierkante meter. Belangrijk is wel dat wanneer het gaat om een spouwmuur, dit proces nog eens herhaald moet worden langs de buitenkant.

Tevens moet de muur een half jaar drogen voordat je deze terug kunt behangen of schilderen.

Vergelijk prijzen van verschillende vakmannen en bespaar snel tot 35%. Vraag hier een gratis offerte aan.

4. Gevel impregneren

Gevel impregneren
Gevel impregneren

Zijn je muren vochtig door scheuren of barsten in je woning aan de buitenkant? Dan heb je last van doorslaand vocht.

Doorslaand vocht moet een hele weg afleggen voordat het echt aan je binnenmuur te zien is. Het is dus van belang dat zodra je een scheur of barst in de buitenmuur van je woning vindt, je deze direct laat repareren.

Het is daarnaast slim om je gevel te laten impregneren. Dit zorgt ervoor dat vocht geen enkele kans meer maakt. Je woning is daarnaast ook beschermd tegen onder andere zure regen. Een win, win situatie dus.

De prijs voor het impregneren van een gevel bedraagt ongeveer € 10 per vierkante meter.

5. Nieuwe gevelbekleding

Wanneer scheuren en barsten al in een vergevorderd stadium zijn heeft het geen zin meer om deze te herstellen. Je kunt dan beter kiezen voor nieuwe gevelbekleding.

Je kunt er dan voor kiezen om een simpele steenstrip te nemen en deze tevens te laten behandelen met een vochtwerend middel.

Hiervoor begint de prijs op ongeveer veertig euro per vierkante meter.

Wil je je nieuwe gevelbekleding ook meteen goed laten isoleren om de warmte in je huis beter binnen te houden, dan bedraagt de prijs ongeveer € 100 à € 200 per vierkante meter. Daarvoor heb je dan wel een lekker warm huis en het vocht blijft buiten.

6. Kelderdichting

Kelder Bekuiping langs buiten
Kelder Bekuiping langs buiten, dit kan ook langs binnen gedaan worden

Wanneer je je vochtprobleem nog hebt kunnen beperken tot de kelder heb je geluk gehad. Door je kelder simpelweg vochtvrij en vochtdicht te maken, is het vochtprobleem in je woning gemakkelijk op te lossen.

Lees ook: Kelder waterdicht maken

Om je kelder volledig vochtvrij te krijgen zijn er qua kelderdichting twee opties.

Je kunt kiezen voor bekuiping, dan maakt een van onze erkende specialisten een soort badkuip van je kelder. Door een speciaal goedje op de muren te smeren en daarna ook op de vloer maakt vocht geen enkele kans meer. Dit speciale goedje is namelijk vochtwerend en zorgt ervoor dat het vocht verdwijnt uit je kelder. Je kelder bekuipen is relatief goedkoop, een gemiddeld grote kelder helemaal bekuipen bedraagt ongeveer€  4000.

Maar je kunt er ook in je kelder voor kiezen om de muren te laten injecteren. Dit beschermt echter alleen tegen opstijgend vocht. Lekkages en ander soortige vochtproblemen in je muur zullen nog steeds hun weg naar binnen vinden.

Drainage is een laatste mogelijkheid. Hier wordt overtollig water via speciale buisjes in je muren en vloer weggepompt richting het riool.

Vochtige Muren Behandelen: Prijs

Om het allemaal wat overzichtelijker te maken hebben we hier de prijzen nog even voor je op een rijtje gezet. Belangrijk om te weten is dat dit indicaties zijn, wat de exacte prijs wordt voor het vochtprobleem in jouw woning hangt af van vele verschillende factoren.

Vochtbestrijding TechniekenPrijs
Muren onderkappen€ 100 à € 150 per m2Gratis offerte »
Muren injecteren€ 100 per m2Gratis offerte »
Gevel impregneren€ 8 à € 10 per m2Gratis offerte »
Nieuwe gevelbekleding€ 40 à € 200 per m2Gratis offerte »
Kelderdichting€ 4.000 à € 10.000Gratis offerte »

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

  • Ontvang gratis offertes
  • Van 4 vakmannen uit je eigen regio
  • Door te vergelijken bespaar je tot 35%
Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.