Carport

Carport: Materialen, Stijlen & Opties

Carport: Mogelijkheden & Prijs Carport: Mogelijkheden & Prijs

De aanschaf van een carport is een flinke investering. Het is fijn als je na het plaatsen van een carport een tevreden gevoel hebt. Ten eerste omdat je een carport hebt gekocht die wat betreft uitstraling en functionaliteit voldoet aan je verwachtingen. Het is ook van belang dat je het idee hebt waar voor je geld te hebben gekregen. De beste manier om de aanschaf van een carport voor te bereiden is informatie verzamelen. Die informatie is op deze website bij elkaar gebracht. Het gaat om alle mogelijke informatie over carports, dus over de nadelen en de voordelen van een carport.

Aanbouw carport: Mogelijkheden & Prijs
Aanbouw carport: Mogelijkheden & Prijs

Prijzen van verschillende soorten Carports

De aanschaf van een carport kan een flinke investering. Laten we daarom toch even de prijzen vergelijken.

Voor een standaard houten carport betaal je bijvoorbeeld € 2.500. Kijk je richting het gebruik van glas of padoek, dan lopen de prijzen al snel op richting de € 10.00.

Vul je postcode in en ontvang een gratis offerte voor een carport.
Hoe verzamelen we deze data?
?
Gemiddelde prijzen in België:
GEMIDDELD
LAAG
HOOG
LAAG HOOG

Prijzen per soort materiaal

Soort CarportGemiddelde Prijs (inclusief btw en plaatsing)
Houten Carport
Standaard houten carport€2.500 – €4.500
Eiken carport€5.000 – €8.000
Padoek carport€6.000 – €9.500
Metalen Carport
Standaard metalen carport€2.000 – €4.000
Stalen carport€3.000 – €6.000
Glazen Carport
Carport uit glas€7.000 – €10.000
Plexiglas carport€3.500 – €6.000
Kunststof Carport
Polycarbonaat carport€2.500 – €4.500
PVC carport€2.000 – €3.500

Factoren die de prijs beïnvloeden

Afhankelijk van je wensen kan de prijs enorm variëren.

 • Afmetingen: Grotere carports zijn duurder.
 • Materiaalkeuze: Duurdere materialen zoals eikenhout of glas verhogen de kosten.
 • Extra Functionaliteiten: Een carport met berging of geïntegreerd tuinhuis kan de prijs aanzienlijk verhogen.
 • Installatie: Zelf installeren is goedkoper, maar professioneel plaatsen biedt zekerheid en garantie.

Objectieve informatie

Wie hulp nodig heeft bij het zoeken naar een oplossing om de auto veilig te parkeren, heeft niet zoveel aan louter positieve verhalen. Die zijn in ruime mate te vinden op de websites van de leveranciers van carports. Het is niet meer dan eerlijk, dat ook de haken en ogen die er bij het plaatsen van een carport komen kijken worden benoemd. Van alle soorten constructiematerialen, dakbedekkingen en typen carports zijn op deze site de voor- en de nadelen te vinden. Uiteraard kun je ook in contact komen met leveranciers van carports bij jou in de buurt.

Waarom een carport?

Maar vooraleer we het hebben over de materialen e.d. laten we het eerst even hebben over de voordelen ervan.

Een carport is niet de enige manier om je auto tegen de weersomstandigheden te beschermen. Je kunt ook kiezen voor een garage, want dan staat de auto ook overdekt. Een garage voldoet even goed als een carport, maar niet iedereen heeft ruimte om een garage te plaatsen. Een carport is bovendien handiger in het gebruik. Je kunt er sneller je auto onder parkeren en een carport biedt meer ruimte om in en uit de auto te stappen. Een positief argument voor een garage is, dat die afsluitbaar is zodat er geen onbevoegden bij je auto kunnen komen.

Een andere reden waarom vaak voor een carport wordt gekozen is, dat je daar ook op allerlei andere manieren plezier van kunt hebben. Een carport is niet alleen te gebruiken als parkeerplek voor de auto, motor, caravan of fiets. Je kan hem ook als terras, als overdekte buitenwerkplaats of als tijdelijke berging voor grote dingen inzetten. Dat multifunctionele gebruik is uit te breiden door een carport te combineren met een tuinhuis of een berging. Het is zelfs mogelijk om aan de achterzijde van een vrijstaande carport een kantoor te bouwen.

Welke materialen kun je gebruiken voor een carport?

Ontdek ons uitgebreide assortiment carports, waar functionaliteit, stijl en duurzaamheid samenkomen. Of je nu op zoek bent naar een rustieke houten carport, een eigentijdse metalen variant, of een transparante glazen constructie, wij hebben het ideale ontwerp om aan jouw wensen te voldoen. Ontdek welke materialen geschikt zijn voor het maken van een carport.

Houten Carports:

 • Houten carport:
  Een houten carport straalt natuurlijke warmte en charme uit. Het gebruik van hout geeft de carport een klassieke uitstraling en past goed bij verschillende architecturale stijlen.
 • Eiken carport:
  De eikenhouten carport is een duurzame keuze met een stijlvolle uitstraling. Het gebruik van eikenhout zorgt voor een robuuste en tijdloze look, waardoor de carport een harmonieus geheel vormt met de omgeving.
 • Padoek carport:
  Padoek, een exotische hardhoutsoort, wordt vaak gebruikt voor carports vanwege zijn duurzaamheid en karakteristieke rode kleur. Een padoek carport voegt een uniek tintje toe aan de buitenomgeving.

Metalen Carports:

 • Metalen carport:
  Een metalen carport biedt duurzaamheid en weerstand tegen weersinvloeden. Dit type carport is vaak onderhoudsarm en heeft een eigentijdse uitstraling die goed past bij moderne architectuur.
 • Stalen carport:
  Staal geeft een stalen carport een industriële en strakke uitstraling. Het materiaal biedt uitstekende structurele ondersteuning en kan worden aangepast aan verschillende ontwerpstijlen.

Glazen Carports:

 • Carport uit glas:
  Een carport uit glas biedt een transparante en lichte omgeving. Dit type carport zorgt voor maximale natuurlijke lichtinval en een gevoel van ruimtelijkheid.
 • Plexiglas carport: doorzichtig dak:
  Een plexiglas carport combineert duurzaamheid met een moderne uitstraling. Het doorzichtige dak laat het natuurlijke licht binnen terwijl het bescherming biedt tegen de elementen.

Kunststof Carports:

 • Polycarbonaat carport:
  Een polycarbonaat carport biedt een lichtgewicht en duurzaam alternatief. Het polycarbonaat dak beschermt tegen UV-stralen en weersinvloeden, terwijl het toch natuurlijk licht doorlaat.
 • PVC carport:
  Een PVC carport is een kostenefficiënte keuze. PVC is duurzaam en vereist weinig onderhoud, waardoor het een praktische optie is voor mensen op zoek naar een functionele carport.

Samenvattend

Bij carports wordt meestal gesproken over een houten, kunststof of glazen carport. Het gaat dan altijd over de dakbedekking. Een carport heeft echter ook een sterke constructie nodig om het dak te dragen. Daarvoor zijn allerlei materialen te gebruiken, zoals hout, aluminium, smeedijzer en metaal, met elk hun eigen voor- en nadelen.

Die komen in de verschillende artikelen allemaal aan bod. Er is specifiek aandacht voor de levensduur en het onderhoud van van de materialen. Ook is er uitleg waarom een carport die tientallen jaren moet worden gebruikt, duurder is dan een carport die maar een paar jaren dienst hoeft te doen.

Welke carport stijlen heb je?

 • Landelijke carport:
  Een landelijke carport heeft doorgaans een rustieke uitstraling die goed past bij landelijke woningen. Het gebruik van hout en traditionele ontwerpelementen draagt bij aan een charmante landelijke sfeer.
 • Moderne carport in hout of aluminium:
  De combinatie van hout en aluminium in moderne carports biedt een eigentijdse uitstraling met strakke lijnen. Dit type carport past goed bij moderne architectuur en creëert een harmonieuze balans tussen natuurlijke materialen en modern design.

Ontdek Onze Diverse Carport Opties

Bij het zoeken naar de perfecte carport is het van essentieel belang om de functionaliteit en het ontwerp af te stemmen op jouw specifieke behoeften en stijlvoorkeuren. Daarom bieden wij een uitgebreide selectie carports die variëren in vorm, functie en extra mogelijkheden. Ontdek hieronder enkele van onze meest populaire opties:

Dubbele Carport

Voor huishoudens met meerdere voertuigen is de dubbele carport de ideale keuze. Ontdek verschillende afmetingen en prijsklassen om een op maat gemaakte oplossing te vinden die perfect past bij jouw behoeften. Bescherm beide voertuigen tegen weersinvloeden met een praktische en stijlvolle dubbele carport.

Gesloten Carports

Geef je voertuig extra bescherming met een gesloten carport. Dit ontwerp biedt volledige beschutting tegen regen, wind en zon, waardoor jouw auto veilig en goed beschermd blijft.

Carports met Extra Functionaliteiten

 • Carport met Berging: Combineer functionaliteit met opslagruimte door te kiezen voor een carport met berging. Deze veelzijdige oplossing biedt niet alleen bescherming voor je voertuig, maar ook extra ruimte voor gereedschap en andere benodigdheden.
 • Carport met Dak uit Riet: Voeg een vleugje natuurlijke elegantie toe aan jouw buitenruimte met een carport voorzien van een rieten dak. Dit esthetisch aantrekkelijke ontwerp biedt niet alleen bescherming maar creëert ook een charmante sfeer.
 • Carport met Fietsenberging: Voor gezinnen met fietsen is een carport met geïntegreerde fietsenberging de perfecte oplossing. Houd al jouw voertuigen veilig op één plek met deze praktische toevoeging.
 • Carport met Tuinhuis: Combineer het nuttige met het aangename door te kiezen voor een carport met een geïntegreerd tuinhuis. Dit biedt niet alleen opbergruimte voor je voertuig maar ook extra ruimte voor tuinbenodigdheden.
 • Carport voor Caravan of Mobilhome: Voor eigenaars van caravans of mobilhomes biedt deze specifieke carport een ruime en beschermde opslagruimte. Beschermt jouw waardevolle bezittingen tegen alle weersomstandigheden.

Carport aan Garage

Integreer naadloos jouw carport met je garage, waardoor een uniforme en esthetisch aantrekkelijke buitenruimte ontstaat.

Aanbouw Carport: Carport Tegen de Gevel

Breid jouw woonruimte uit met een carport die direct aan jouw huis is bevestigd. Dit biedt niet alleen bescherming voor je voertuig maar creëert ook een harmonieus geheel met de architectuur van je woning.

Minimaliseer ruimtegebruik door te kiezen voor een aanbouwcarport die tegen de gevel van je huis is gemonteerd. Deze ruimtebesparende optie biedt toch maximale bescherming voor jouw voertuig.

Carport Op Maat

Laat je creativiteit de vrije loop en ontwerp jouw ideale carport op maat. Van afmetingen tot materiaalkeuze, creëer een unieke carport die perfect aansluit bij jouw wensen en behoeften.

Ontdek het volledige spectrum van onze carportmogelijkheden en vind de perfecte toevoeging aan jouw woonomgeving. Van praktisch tot esthetisch, wij hebben de ideale carportoplossing voor iedereen.

Waarom de auto beschermen?

De auto is een vervoermiddel waar je zuinig op bent. Je doet er alles aan om hem zo goed mogelijk te onderhouden en te voorkomen dat hij beschadigt. Dat kan onder anderen met een carport. Dat is een overkapping waar je de auto onder kunt zetten. Het dak van de carport beschermt de auto tegen zonlicht, neerslag en allerlei vervuiling, die uit de lucht naar beneden komt vallen. Als een auto onder een carport wordt gezet, zal hij minder snel vuil worden. De lak blijft dan langer mooi en de kans op roestvorming neemt af.

Carport: Mogelijkheden & Prijs
Carport: Soorten, mogelijkheden & Prijs

Praktische informatie

Op deze website is vooral praktische informatie te vinden. Zoals over de voor- en nadelen van een vrijstaande carport ten opzichte van één die aan de gevel wordt gemonteerd. Ook wordt ingegaan op de regels die door de overheid worden gesteld aan het plaatsen van een carport. Je ziet aan welke voorwaarden je moet voldoen om met of zonder vergunning een carport te kunnen plaatsen.

Uiteraard is er ook informatie te vinden over de materialen waarvan een carport wordt gemaakt, met aandacht voor zowel de positieve als negatieve aspecten van die materialen.

Offertes

Ondanks dat wij proberen de informatie op deze website zo duidelijk en uitgebreid mogelijk weer te geven, zijn de leveranciers de echte experts. Zij geven uitsluitsel over de kwaliteit van materialen, de eigenschappen daarvan en de kosten die nodig zijn om een carport te bouwen.

Daarom bieden wij de mogelijkheid om gratis offertes aan te vragen bij meerdere leveranciers. De informatie in de offertes is samen met de achtergrondkennis die op deze website wordt opgedaan een goede basis voor de aanschaf van een carport, die geschikt is voor jouw situatie. Aarzel dus niet om gebruik te maken van deze service.

Waar zijn ze actief?

Onze diensten strekken zich uit van de kust tot het binnenland, waarbij we actief zijn in de volgende provincies:

Praktische Overwegingen voor Jouw Perfecte Carport

Bij het overwegen van de toevoeging van een carport aan jouw eigendom, zijn er belangrijke praktische overwegingen die jouw keuze kunnen beïnvloeden. Wij begrijpen dat het nemen van beslissingen over vergunningen, kosten en afmetingen cruciaal is voor een succesvolle en bevredigende carportervaring. Hieronder bieden we een nuttige introductie en uitleg om jou te helpen bij deze cruciale overwegingen.

Heb je een vergunning nodig of is er meldingsplicht voor een carport?

Voordat je enthousiast begint met het plannen van jouw carport, is het van essentieel belang om op de hoogte te zijn van de lokale bouwvoorschriften en vergunningseisen. Afhankelijk van jouw locatie en de specifieke kenmerken van jouw carport, kan het zijn dat je een vergunning voor je carport moet aanvragen of dat er slechts een meldingsplicht geldt. Onze professionals kunnen je helpen deze regelgeving te begrijpen, zodat jouw carportproject vlot en in overeenstemming met de wet verloopt.

Wat is de prijs van een carport?

Het budget is vaak een belangrijke factor bij het maken van bouwbeslissingen. De prijs van een carport kan variëren op basis van verschillende factoren, waaronder het materiaal, de grootte, en eventuele extra functionaliteiten. Het is van belang om een duidelijk beeld te hebben van jouw financiële mogelijkheden en de waarde die je zoekt in een carport. Onze deskundige adviseurs staan klaar om je te begeleiden en oplossingen aan te bieden die zowel betaalbaar als duurzaam zijn.

Wat Zijn de Ideale Carport Afmetingen?

De ideale afmetingen voor jouw carport zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het aantal voertuigen dat je wilt beschermen, de beschikbare ruimte op jouw terrein, en eventuele extra opslagbehoeften. Onze specialisten kunnen je helpen de optimale afmetingen te bepalen, rekening houdend met jouw specifieke behoeften en de esthetiek van jouw woning. Of je nu een compacte carport zoekt voor één auto of een ruimere variant voor meerdere voertuigen, wij streven ernaar de perfecte afmetingen voor jou te vinden.

Bij elke stap van het proces staan we klaar om je te begeleiden, zodat jouw carport niet alleen aan jouw functionele behoeften voldoet, maar ook naadloos integreert in de esthetiek van jouw leefruimte. Neem contact met ons op voor een consultatie op maat en ontdek de mogelijkheden die passen bij jouw specifieke situatie en wensen.

Dakbedekkingen carport

De belangrijkste keus voor de dakbedekking van een carport is, of deze licht moet doorlaten of niet. Beide hebben hun eigen voor- en nadelen. Wie een gesloten dakbedekking neemt zal verlichting moeten laten aanleggen in de carport, want anders wordt het een nare donkere plek. De goedkoopste gesloten dakbedekkingen zijn dakleer en golfplaat. Luxere gesloten dakbedekkingen, zoals pannen, leien of riet geven de carport een fraaie uitstraling. Maar als je dat wilt is het essentieel om daar een mooie sterke constructie onder te bouwen.

Lichtdoorlatende dakbedekking

In de afgelopen jaren zijn transparante dakbedekkingen erg populair geworden. Dat komt doordat de kwaliteit van de doorzichtige kunststof dakbedekkingen veel beter is geworden. Ze zijn daardoor op allerlei manieren toe te passen. Vooral polycarbonaat wordt veel gebruikt, omdat dit een heel sterk product is, dat in allerlei vormen kan worden gemaakt. Het is dus niet nodig om je te beperken tot een vlakke dakbedekking. Ook gebogen vormen en zelfs allerlei kunstzinnige ontwerpen zijn mogelijk.

Prijsbepalende factoren

Het is voor een consument altijd prettig als hij inzicht heeft in de aspecten die grote effecten hebben op de prijs van de carport. Het is logisch dat de afmetingen daar een flinke invloed op hebben. Iedereen begrijpt dat een grotere carport duurder is. Maar het is meestal minder duidelijk wat de effecten zijn van materiaalkeuzes voor de dakbedekking en de constructie, en van de verschillende kwaliteiten waarin deze producten geleverd kunnen worden. Ook de keus of je een carport zelf gaat plaatsen of dat overlaat aan een vakman, kan de prijs behoorlijk beïnvloeden.

Rubricering

De informatie die hier te vinden is, wordt op een duidelijke manier gerubriceerd en is voorzien van duidelijke en inspirerende voorbeelden. Over elk denkbaar onderwerp dat te maken heeft met carports zijn wel artikelen te vinden. Zoals vrijstaande carports, aanbouw carports, extra grote carports en carports met een berging, kapschuur of tuinhuis. Ook de kenmerken van carports voor bijzondere voertuigen, zoals een caravan of mobilhome, komen aan bod. Kortom, je vindt informatie over alle soorten carports op onze website. Van zeer luxueus tot zeer eenvoudig, van moderne carports tot landelijke carports.

Voor elke soort carport kun je dankzij ons bij meerdere leveranciers offertes voor jouw project aanvragen.

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

 • Ontvang gratis offertes
 • Van 4 vakmannen uit je eigen regio
 • Door te vergelijken bespaar je tot 35%
Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.